David Ogden Stiers, celebru pentru rolul său din "M.A.S.H.", a murit

5 martie, 2018
David Ogden Stiers filme (1) jpeg

În timp ce Hollywoodul se pregătea pentru cea mai mare gală a cinematografiei, actorul se stingea din viaţă, în urma unei lungi suferinţe.

image

Cunoscut pentru rolul lui Charles Emerson Winchester III, chirurgul cu sânge nobil din celebrul serial de comedie "M.A.S.H." (rol pentru care a fost nominalizat de două ori la premiile Primetime Emmy, în 1981 şi 1982), actorul David Ogden Stiers a murit sâmbătă, în locuinţa sa din Newport, Oregon. Actorul avea 75 de ani şi suferea de cu cancer la vezica urinară, informează Hollywood Reporter.

"Dragul meu prieten şi client timp de 30 de ani a dispărut. David avea înţelepciune şi talent în atâtea domenii diferite. Mi-aş fi dorit ca oamenii să ştie ce inima frumoasă avea. Prietenii şi familia lui ştiau", a transmis Mitchell Stubbs, reprezentantul Mitchell K. Stubbs & Associates.

Şi Alan Alda, colegul său de serial, şi-a exprimat regretele într-o postare pe Facebook: "David Ogden Stiers. Mi-amintesc cum veneai în fiecare zi la muncă pe skateboard, pe străzile aglomerate din L.A.  Cum, odată ce intrai pe platoul 9, deveneai cu totul Winchester. Cât de delicat erai, cât de amabil, cu excepţia momentelor în care inventai cele mai perverse glume. Te iubim, David. Adio".

image

În 1984, a primit un Primetime Emmy pentru rolul fondatorului Comitetului Olimpic al SUA, William Milligan Sloane. din miniseria difuzată de NBC "The First Olympics: Athens 1896".

De asemenea, Stiers a jucat în serialul produs de ABC "North and South", în filmul TV "J. Edgar Hoover" (1987), dar şi în "Star Trek: The Next Generation".

image

Stiers şi-a împrumutat vocea multor personaje din desene animate, colaborând la opt lungmetraje Disney, inclusiv la filmul lansat în 1991 "Frumoasa şi Bestia/ Beauty and the Beast", "Cocoşatul de la Notre Dame/ The Hunchback of Notre Dame", "Pocahantas" şi "Lilo & Stitch", dar şi la versiunea în engleză a peliculei regizate de Hayao Miyazaki "Spirited Away".

Născut în Peoria, Illinois, Stiers s-a mutat la New York în 1969 şi a studiat la prestigioasa Julliard School, înainte să se alăture unei celebre companii de teatru, Houseman City Center Acting Company.

Despre "M.A.S.H."

Acţiunea serialului "M*A*S*H*" (1972-1983), adaptată după un film artistic cu acelaşi nume, bazat pe un roman de Richard Hooker, urmăreşte viaţa şi acţiunea unei echipe de doctori trimise în Uijeongbu, Coreea de Sud în timpul Războiului Coreean. Titlul reprezintă abrevierea de la Mobile Army Surgical Hospital (spitalul militar mobil de chirurgie). Serial de comedie la bază, producţia a avut şi accente dramatice prin cazurile prezentate şi episoadele din viaţa doctorilor în timpul războiului.

Este unul dintre serialele cu cel mai mare succes din istoria televiziunii americane, episodul de final ("Goodbye, Farewell and Amen"), din 28 februarie 1983, fiind cel mai urmărit program din istoria televiziunii la acea vreme. Potrivit New York Times, cele două ore şi jumătate au strâns atunci 125 de milioane de americani în faţa televizoarelor.Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg