De ce a plecat Dan Negru de la Antena 1: "Eram plătit regește, chiar dacă nu aveam emisiune"

21 decembrie, 2022

Celebrul realizator de programe TV înregistrează o audienţă uriaşă cu noul format de la Kanal D, dar nu renunţă definitiv la ideea de a mai prezenta Revelionul.

Dan Negru, regele audiențelor

Dan Negru a povestit în cadrul unui nou interviu acordat celor de la Ciao.ro motivele care l-au făcut să părăsească postul Antena 1, care l-a făcut "Regele Revelioanelor", dar şi cum se gândeşte să reinventeze acest format, care l-a făcut imbatabil, de 25 de ani încoace.

"Eram plătit regește la Antenă, aveam un onorariu uriaș indiferent dacă aveam sau nu emisiune, dar simțeam că televiziunea poate să fie reinventată, că pot să fac mai mult decât atât și Kanalul mi-a oferit oportunitatea asta", spune Dan Negru care, mai nou, este vedeta postului turcesc Kanal D.

"Degeaba existau programe de cultură generală la TV, dacă ele nu aveau audiență, dacă ele nu se vedeau. Domnul Adrian Păunescu mi-a spus cândva că degeaba ai emițător, dacă nu ai receptor. Kanal mi-a dat șansa de a face show-uri smart pe audiențe uriașe și "Jocul Cuvintelor" a fost o lecție bună pentru întreaga piață media anul ăsta. Mă bucur că, după ce am inventat Revelioane, copii la TV, blonde sau farse, am reinventat împreuna cu colegii mei showurile smart, arătând că există și un astfel de public", a spus Dan Negru pentru ciao.ro.

"Am descoperit că există și public numeros de programe curate, smart. Nu mă dezic nicio clipă de blonde sau de celelate programe de divertisment pe care le-am făcut, a fost vremea lor atunci dar cred că publicul a evoluat. Când am plecat de la Antenă spre Kanal, ca să fac programe de cultură generală, nimeni nu-mi dădea nicio șansă. Un show despre limba romană cu litere, se mirau toți. Rămâi la Antene, câștigi mult orice ai face, mă sfătuiau toți. Când simți că ruginești, pleacă! E sfatul pe care-l dau tuturor, indiferent de poziția socială sau de vârstă. Sper să fiu un model pentru asta", a mai spus prezentatorul TV.

Convins că "cel mai bine e să-ți petreci Revelionul departe de ecrane", Dan Negru a spus că şi-ar dori să treacă în noul an departe de nebunia Revelionului. "L-am întrebat pe bunul meu prieten Răzvan Pascu care e expert în tot ce înseamnă turism care e locul de pe planetă unde nu se ține Revelion și mi-a răspuns: India. Ei nu serbează Revelionul clasic, cum o facem noi. M-aș bucura să pot să ajung anul ăsta departe de ideea clasică de revelion, prima dată după un sfert de secol".

Întrebat dacă nu-i pare rău că nu va mai intra în casele oamenilor în noaptea dintre ani, aşa cum a făcut-o în ultimii 25 de ani, acesta a răspuns că: "Dacă am reușit să reinventez showurile smart, cele bazate pe cultură generală şi să le poziționăm ca lider de audiență, sunt sigur că vom știi să facem asta și cu Revelioanele care aveau nevoie de o reinventare. Știu, eu am inventat genul ăsta de program de Revelion încă de acum 25 de ani, dar cred că e de ajuns. E vremea să le reinventăm! Puțină răbdare!".

La începutul anului, Dan Negru șoca piața media cu mutarea sa. După 22 de ani de Antena 1, prezentatorul a ales să meargă la Kanal D, unde prezintă emisiunile "Jocul cuvintelor" și "Tu urmezi".Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg