De ce a renunțat Selly la facultate? „Consider că a fost cea mai bună decizie”

7 martie, 2023

Selly a absolvit cu brio liceul, dar la facultate nu a mers! Afacerile le-a pus pe primul loc!

Selly la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG

Duminică, 5 ianuarie, Selly a fost invitat în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”. Celebrul influencer și vlogger a vorbit despre studiile sale. După ce a absolvit cu brio liceul, s-a înscris la o facultate privată, dar nu a mers nici măcar o zi.

Selly a luat examenul de Bacalaureat cu o notă foarte mare, 9.50, în 2020, apoi s-a înscris la Tiffin University, la facultatea de business care are filială și în București. Cu toate acestea, chiar înainte de a începe cursurile, a renunțat la aceste studii.

„Eu de fapt nu am mai fost niciodată la facultatea Tiffin. Am rămas în foarte bune relații cu deținătorul acestei facultăți, omul care a adus-o în România, suntem prieteni foarte buni și în ziua de astăzi. Adevărul este că m-am lăsat de facultate înainte cu nici trei ore din prima zi, în momentul când am realizat cât de mult timp mi-ar mânca să urmez această facultate. Oamenii merg la facultate să se specializeze în domeniu, pe care să îl învețe să îl aplice la locul de muncă, să facă societatea un loc mai bun.

„Aveam deja angajați care depindeau de mine, foarte multe proiecte în paralel ”

Eu am avut norocul ca de la o vârstă foarte fragedă să îmi găsesc deja un drum și nicio facultate nu ar fi putut să mă învețe cum să îmi fac treaba mai bine în ceea ce făceam. Mai mult decât atât, în 2020, în luna acelui an în care trebuia să încep facultatea, aveam agenda plină, la fel cum o am în ziua de astăzi, aveam deja angajați care depindeau de mine, foarte multe proiecte în paralel și oportunități de care doar trebuia să îmi fac timp. Atunci aveam nevoie de mai mult timp, nu de mai puțin”, a povestit Selly la Kanal D.

Acum, tânărul în vârstă de 22 de ani e mulțumit de decizia luată, nu regretă că a renunțat la facultate. „Aveam deja afaceri și probleme în afaceri. Nu îmi permiteam luxul de a merge la o facultate să discut probleme ipotetice, în contextul în care eu aveam probleme reale de zi cu zi de rezolvat în propriile mele afaceri. Consider că a fost cea mai bună decizie să nu urmez cursurile acelei facultăți. Facultatea, în schimb, era una foarte bună și serioasă, nu era o facultate pe care să poți să o faci la mișto, unde să poți să nu te duci, să absentezi, la două absențe nu treceai peste un modul.

Am ales să nu fac o facultate doar pentru a o face, dacă îmi doream asta, cu siguranță aș fi găsit două facultăți private, unde să merg de două ori pe ani și să îmi iau o diplomă. Nu consider că îmi aduce niciun folos și niciun beneficiu o diplomă, atâta timp cât nu am mers efectiv să studiez la respectiva facultate. Consider, de asemenea, că toate problemele cu care mă confrunt zi de zi mă învață mult mai mult despre afaceri decât orice facultate te poate învăța vreodată. Eu zi de zi asta fac: fac afaceri, stau cu oameni de afaceri, îmi asum riscuri, asta e cel mai important. Nicio facultate nu te învață asta, e doar teorie”, a declarat Selly, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cum a dobândit Selly succesul

La doar 13 ani, Selly a devenit partener afiliat YouTube și, de atunci, a primit din cadrul acestei platforme două premii de argint și unul de aur pentru crearea de conținut. În 2019, la 17 ani, a devenit cel mai urmărit YouTuber din România.

În prezent, la 22 de ani, în cei 10 ani de carieră de vlogger, are propria academie de vlogging, este fondatorul trupei 5Gang, autor de piese și cântăreț, actor și producător de film. În offline, Selly a devenit cunoscut publicului larg pentru opiniile critice aduse sistemului de învățământ din România, precum și din dezbaterile cu diverși oameni de televiziune.

Foto: Facebook, arhivăRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg