De ce boală suferă Monica Iabob Ridzi?

24 martie, 2015
monica tiberiu iacob ridzi petrosani jpeg

Condamnată definitiv la 5 ani de inchisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de ziua Tineretului, fostul ministru al tineretului şi sportului zace pe patul de spital de la Penitenciarul Jilava.

Condamnată definitiv la 5 ani de inchisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de ziua Tineretului, fostul ministru al tineretului şi sportului zace pe patul de spital de la Penitenciarul Jilava.

Monica Iacob Ridzi e condamnată de două ori: o dată de stat, care a decis prin instrumentele judecătoreşti că se face vinovată de abuz în serviciu, trimiţând-o 5 ani după gratii, şi o dată de condiţiile din închisoare, care-i agravează starea de sănătate şi aşa precară.

Fostul ministru al tineretului şi sportului a sperat că va avea parte de mai multă înţelegere din partea judecătorilor. Însă fosta politiciană n-a obţinut decât mutarea din penitenciarul Gherla în cel de la Jilava, unde, pare-se, ar primi îngrijiri medicale mai bune.

Din păcate, în ciuda asistenţei acordate, fosta apropiată a lui Traian Băsescu se simte din ce în ce mai rău. Iar soţul său, Tiberiu Iacob, primar al oraşului Petroşani, a încercat să atragă atenţia asupra faptului că aceasta este sleită de puteri, are imunitatea foarte scăzută şi că doar o internare într-o clinică din străinătate ar repune-o pe picioare. Între timp, însă, singura soluţie pentru ca Ridzi să se protejeze de infecţii, într-un mediu şi-aşa precar din punct de vedere al igienei, este o mască de protecţie.

image

Monica Iabob Ridzi suferă de leucopenie, ceea ce presupune că pacienta are un număr scăzut de leucocite în sânge, în traducere o barieră slabă în faţa eventualelor infecţii virale sau parazitare care ar putea apărea şi care n-ar putea fi contracarate de organism.

În astfel de condiţii, este vital ca aceasta să fie ţinută într-un mediu steril, ferită de orice viruşi şi microbi. Ceea ce e imposibil, în închisorile din România.

Foto: pagina personală



Recente pe Ok! Magazine

Kaia Gerber, Zoe Saldana, Kim Kardashian si Nicole Kidman printre vedetele la Academy Museum Gala   Profimedia jpg
colaj lansare fashion berecleanu jpg
jennifer lawrence insarcinata jpeg
Stefan Banica Jr  in 2024   Instagram (6) jpg
delia budeanu colaj arhiva jpg
Andreea Mari, Andreea Antonescu, Anda Adam jpg
Magda Pălimariu (5) jpg
Marius Manole și Cătălin Neamțu la Întrebarea Mesei Rotunde   Acasă TV jpg
Bucharest Fashion Week vedete jpg
Emma Heming și Bruce Willis, GettyImages (4) jpg
Joan Collins din Dinastia  foto   GettyImages jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Alexandre Eram jpg
FotoJet Victoria jpg
FotoJet Liam jpg
eliza spencer amelia spencer jpg
Kathy Bates, Profimedia (4) jpg
Radu Vâlcan la analize jpg