De ce e bine să ai aparat dentar. Iată ce defecte corectează acesta în timp!

22 martie, 2022
3 dinti1 jpg jpeg

Dinţii strâmbi sau aliniaţi incorect nu prezintă doar dezavantaje estetice, ci din cauza lor apar o serie de riscuri pentru starea de sănătate – iniţial cea a cavităţii bucale, ulterior a întregului organism. În aceste condiţii, aparatul dentar este recomandat de toţi specialiştii în domeniu.

Ce este un aparat dentar şi cum acţionează?

Un astfel de dispozitiv are rolul de a aplica presiune constantă asupra dinţilor pacientului, astfel încât, în timp, să se obţină alinierea acestora în direcţia dorită. Dezvoltarea tehnologiei a făcut posibilă găsirea unei soluţii pentru fiecare pacient în parte, indiferent de vârstă sau de problema cu care se confruntă.

Astfel, există aparate metalice, realizate din oţel inoxidabil, care presupun cimentarea unor brackeţi metalici pe suprafaţa dinţilor. De asemenea, sunt disponibile dispozitive ceramice, care utilizează brackeţi transparenţi ori de culoarea dinţilor. O altă soluţie este reprezentată de aparatele linguale invizibile, care se montează pe suprafaţa interioară a dinţilor, reuşind să îşi îndeplinească rolul de îndreptare cu aceeaşi eficienţă.

Datorită acestei forme de tratament, pot fi tratate cu succes diferitele probleme de aliniere a dinţilor, precum înghesuirea dentară, adică situaţia în care prea mulţi dinţi ocupă un spaţiu redus al arcadei dentare. O altă problemă este spaţierea excesivă, când există distanţe prea mari între dinţi. Ocluzia adâncă apare atunci când dinţii frontali superiori ies cu mult în faţa celor inferiori, iar ocluzia inversă desemnează situaţiile în care dinţii frontali inferiori sunt ieşiţi în faţă, comparativ cu cei superiori.

Acestea sunt numai câteva dintre problemele de aliniere a dinţilor care pot fi rezolvate cu succes, cu condiţia să mergi la un cabinet stomatologic şi să alegi tipul potrivit de aparat dentar.

2 dinti2 jpg jpeg

Pericolele pe care le elimină alinierea corectă a dinţilor

Diferitele probleme de aliniere a dinţilor generează, în timp, apariţia unor afecţiuni grave în cavitatea bucală. De exemplu, acumularea unor resturi de mâncare greu de curăţat are ca rezultat direct apariţia cariilor. De asemenea, dezvoltarea afecţiunii cunoscute sub numele de parodontoză este favorizată, la rândul ei, de o aliniere incorectă a dinţilor. Ambele pericole sunt eliminate datorită purtării unui aparat dentar.

Digestia alimentelor poate avea şi ea de suferit, dacă nu se iau măsurile necesare. Muşcarea şi mestecarea alimentelor reprezintă prima etapă a digestiei şi, dacă ea nu se desfăşoară în mod corespunzător, întregul proces are de suferit, cu efecte inclusiv asupra activităţii organelor interne.

Poziţionarea greşită a dinţilor afectează serios inclusiv capacitatea de a rosti corect anumite sumete. De aici şi până la apariţia unor defecte verbale de durată este un singur pas, pe care cu siguranţă nimeni nu îşi doreşte să îl facă.

Viaţa socială în sine este mult îmbunătăţită, odată ce toate aceste probleme sunt rezolvate datorită purtării unui aparat dentar. Încrederea în sine şi capacitatea de a interacţiona relaxat cu alte persoane sunt amplificate atunci când poţi să zâmbeşti şi să rosteşti corect sunetele. Şi, odată ce tu eşti mai încrezător în forţele proprii, şi atitudinea celor cu care interacţionezi se schimbă în bine.

În concluzie, un aparat dentar are un rol fundamental nu doar pentru asigurarea unei bune stări de sănătate, ci şi pentru viaţa socială. Apelează la această soluţie şi vei observa diferenţa!Recente pe Ok! Magazine

Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg
Cosmin Natanticu   Antena 1 (4) jpg