De ce este Angelina Jolie model de perfecţiune pentru femeile care cer intervenţii estetice şi ce este proporţia de aur

1 februarie, 2022
1 angelina jolie chip perfect 2 jpg jpeg

Angelina Jolie a fost catalogată, ani la rând, de mari publicaţii internaţionale, drept cea mai frumoasă femeie celebră din lume.

Actriţa este considerată un model de perfecţiune nu doar pentru fanii săi, ci şi de medicii esteticieni şi de pacientele care apelează la procedurile estetice, acestea dorind să obţină buze senzuale, pomeţi perfect sculptaţi şi o linie mandibulară fermă precum vedeta de la Hollywood.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad menţionează că fascinaţia magnetică pe care o generează Angelina Jolie are legătură şi cu faptul că trăsăturile sale se apropie cel mai mult de perfecţiunea estetică, de proporţia de aur pe care o regăsim atât în natură, în artă şi arhitectură, cât şi în ceea ce priveşte chipul unei persoane.

Proporţia de aur este rezultatul unui calcul aritmetic ce defineşte armonia perfectă, o formulă pe care au luat-o în calcul nu doar marii artişti renascentişti, dar şi medicii chirurgi esteticieni atunci când efectuează proceduri care să echilibreze trăsăturile estetice ale pacienţilor.

Ce înseamnă proporţia de aur?

“Formula frumuseţii perfecte se regăseşte în natură, în proporţiile perfecte ale florilor, ale frunzelor şi în coloritul păsărilor, şi a fost preluată, de-a lungul timpului, atât de arhitecţi, pictori, artişti, compozitori, cât şi de medicii esteticieni. Asta deoarece un chip cât mai aproape de proporţiile perfecte, de acest număr de aur, este considerat atrăgător, oamenii fiind atraşi de persoanele care au trăsăturile dictate de această formulă.

Conform formulei, pe baza măsurătorilor, raportul dintre întreg şi latura mai mare trebuie să fie egal sau cât mai aproape de egal cu raportul dintre latura mai mare şi latura mai mică. Acest număr Ф are valoarea 1,61803398874… urmat de un un număr infinit de zecimale. Desigur, perfecţiunea în cazul chipului uman, este aproape inexistentă, pentru ca aproape cu toţii avem asimetrii, şi suntem unici în felul nostru. Însă, pentru a ne apropia de proporţia de aur, sunt luate în considerare mici intervenţii, chiar şi doar minim-invazive, care ne vor aduce la un echilibru estetic. Angelina Jolie are un chip foarte aproape de perfecţiune, de proporţia de aur şi tocmai de aceea emană o fascinaţie atât de magnetică în rândul tuturor. Este absolut superbă, iar foarte multe paciente declară că îşi doresc să obţină rezultate care să se apropie de trăsăturile ei”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Cum se măsoară chipul pacientului

„Pentru a analiza proporţiile chipului pacientului, se măsoară lungimea şi lăţimea feţei. Apoi, se împarte lungimea la lăţime. Rezultatul ideal – aşa cum este definit de raportul de aur – este de aproximativ 1,6, ceea ce înseamnă că faţa unei persoane frumoase este de aproximativ 1 1/2 ori mai lungă decât este lată.

Apoi, se măsoară trei segmente ale feţei — de la linia părului până între ochi, dintre ochi până la baza nasului şi de la baza nasului până la baza bărbiei. Dacă numerele sunt egale, persoana în cauză este considerată a avea proporţii perfecte.

În cele din urmă, se măsoară şi alte trăsături faciale pentru a determina simetria şi proporţia. Pe o faţă perfectă, lungimea urechii este egală cu lungimea nasului, iar lăţimea ochiului este egală cu distanţa dintre ochi. Sunt calcule amănunţite care ne duc, teoretic, la conceptul de perfecţiune anatomică”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Proporţia de aur aplicată la intervenţiile estetice

„În medicina estetică, proporţia de aur poate reprezenta reperul prin care se obţine acea armonie a trăsăturilor, cât mai aproape de perfecţiune. Simetria este foarte importantă în chirurgia estetică şi este posibil să te apropii de frumuseţea perfectă folosind calculul raportului de aur atunci când apelăm la diverse tratamente, proceduri sau intervenţii estetice.

Există o serie de criterii de care trebuie să ţinem cont pentru atingerea proporţiei de aur. De exemplu, la femei, zona obrajilor trebuie să fie dincolo de linia maxilarului, în timp ce la bărbaţi, obrajii ar trebui să fie pe aceeaşi linie cu bărbia”, adaugă medicul Iancu Morad.

Nu putem fi toţi perfecţi

„Toate aceste proceduri trebuie însă gândite individual, în funcţie de nevoile pacientului. Un tip de intervenţie poate fi perfect echilibrată pentru trăsăturile unui pacient, însă total nepotrivită pentru proporţiile faciale ale altei persoane, astfel că rezultatul ar fi departe de a fi cel dorit în cel de-al doilea caz.

Trebuie să ştim că nasul este considerat principalul punct de echilibru al feţei. Toate celelalte structuri care alcătuiesc întreaga faţă ar trebui proiectate din centrul nasului”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Ce tipuri de intervenţii fără operaţie ne pot aduce aproape de proporţia de aur?

Există tipuri de proceduri, care nu necesită operaţie, ce pot fi realizate pentru a obţine proporţia de aur în estetica facială.

Rinoplastie fără operaţie

“Pentru că nasul reprezintă centrul important de echilibru al feţei, o îmbunătăţire a formei acestuia poate ajuta foarte mult să ajungem la proporţiile perfecte. Pentru modificări esenţiale, există intervenţia clasică, rinoplastia chirurgicală, însă, pentru mici îmbunătăţiri estetice, putem apela la rinoplastia fără operaţie, care presupune mici injectării de acid hialuronic ori de cristale de calciu în zonele pe care vrem să le remodelăm.

Se poate injecta şi toxină botulinică pentru a acţiona anumiţi muşchi şi a ridica vârful nasului. Ambele proceduri durează doar câteva minute, sunt simple, nedureroase şi nu lasă semne, având totuşi rezultate semnificative.

În doar 10 minute, pacientul pleacă acasă cu nasul corectat agreabil, în funcţie de fizionomia fiecărei persoane.

În cazul în care folosim acid hialuronic, rezultatul se menţine între 6 şi 8 luni. La Botox, rezultatele sunt de scurtă durată, de 3-4 luni. Cel mai eficient tratament este cel ce constă în injectarea cristalelor de calciu, cu rezultate ce se menţin până la 2 ani”, explică medicul estetician Iancu Morad.

Contur facial fără operaţie

„Cu acest tip de procedură, denumită Face Contouring, se poate îngusta o faţă mai rotundă,  se pot accentua pomeţii sau evidenţia linia mandibulară. Este o procedură minim invazivă ce înlocuieşte cu succes bisturiul. Perfecţionăm astfel trăsăturile feţei, devenind mai ferme, cu un aspect întinerit. Este o procedură rapidă, fără anestezie sau perioadă de recuperare. Se realizează cu injectări cu cristale de calciu pentru persoanele de până în 60 de ani, iar, peste această vârstă, sunt recomandate firele resorbabile de suspensie”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Buze armonioase de tip M

„Procedura proprie, pe care am denumit-o M-Technique, pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor, oferind rezultate spectaculoase, feminine, dar cu aspect natural şi în armonie cu restul feţei. Durata procedurii este de 20-25 de minute. Este diferită de intervenţia obişnuită, prinfineţea detaliilor şi complexitatea tehnicii, tocmai pentru a oferi acel aspect senzual, natural”, explică Dr. Iancu Morad.

Bărbia perfectă

„Atunci când avem bărbie dublă sau guşă, există varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanţe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Vorbim despre o soluţie adipolitică, ce se injectează în stratul de grăsime din zona în care realizăm intervenţia. Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 şedinţe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanţă de o lună. Intervenţiile sunt minim-invazive, nu au efecte secundare, iar rezultatul este remarcabil”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Blefaroplastia fără operaţie, pentru întinerirea privirii    

„În viaţa de zi cu zi, zona din jurul ochilor este supusă efectelor înaintării în vârstă şi a factorilor de mediu. Astfel putem observa că pleoapele devin din ce lăsate, căpătăm un aspect mai trist şi obosit şi chiar privirea periferică ne este afectată. În prezent, această problemă se poate elimina prin blefarosplastie cosmetică, o intervenţie minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală, recuperare de doar câteva zile, nelăsând cicatrici. Ea rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii. Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie. Procedura poate fi efectuată singură, sau în combinaţie cu intervenţia de ridicare a sprâncenelor. Avem o cerere mare şi din partea bărbaţilor pentru acest tip de procedură”, mai spune medicul Iancu Morad.



Recente pe Ok! Magazine

iulia vantur colaj facebook jpg
Diana Bulimar și Radu Dumitrache la Power Couple   Antena 1 (1) JPG
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas 2003, GettyImages (1) jpg
Andreea Bălan la târgul de Crăciun foto PR jpg
FotoJet Clooney jpg
Klaus Iohannis și Carmen Iohannis în costum negru Andreea Tincu în Germania nov 2024   Facebook (2) jpg
Eva Longoria Jose Baston, Profimedia (2) jpg
Iulia Vântur a făcut show ca la Bollywood la spectacolul aniversar Forever Loredana   Instagram jpg
Vedete în rochii M Marquise jpg
Miss Danemarca, Victoria Kjær Theilvig, Profimedia (2) jpg
FotoJet Governors jpg
Marilyn Monroe operații estetice colaj jpg
Mane Voicu și Ioana State Asia Express jpg
Berecleanu Andreea la Londra 5 (1)   Copy jpg
Anca Țurcașiu și iubitul ei, romantici în Abu Dhabi   Instagram jpg
Manuel Garcia Rulfo, GettyImages (1) jpg
Shakira, GettyImages jpg
Rudy Giuliani   GettyImages 1858142698 jpg