De ce l-au arestat pe Vântu

10 septembrie, 2010

Am două mari motive. Care au două mari calităţi. Că sunt corelative şi că sunt singurele. Primul motiv e pentru că se poate. Al doilea: pentru că trebuie. Se poate, pentru că românii au acest tip de inteligenţă care ne-a făcut, în mare, s-o vedem la televizor pe Bianca Drăguşanu ca pe o duduie îndrăgostită. Sau pe Carmen Hara ca pe o vizionară. Sau pe Mihai Morar ca pe cel mai ascultat om de radio. Sau pe Nicolae Guţă ca pe un artist. Sau pe Radu Moraru ca pe un justiţiar. Sau pe cei de la „Trăsniţi în NATO“ ca pe nişte făcători de sitcom. Sau pe părinţii Mădălinei Manole ca pe nişte oameni cinstiţi. Sau pe Costin Mărculescu ca pe-un invitat simpatic.

Am două mari motive. Care au două mari calităţi. Că sunt corelative şi că sunt singurele. Primul motiv e pentru că se poate. Al doilea: pentru că trebuie. Se poate, pentru că românii au acest tip de inteligenţă care ne-a făcut, în mare, s-o vedem la televizor pe Bianca Drăguşanu ca pe o duduie îndrăgostită. Sau pe Carmen Hara ca pe o vizionară. Sau pe Mihai Morar ca pe cel mai ascultat om de radio. Sau pe Nicolae Guţă ca pe un artist. Sau pe Radu Moraru ca pe un justiţiar. Sau pe cei de la „Trăsniţi în NATO“ ca pe nişte făcători de sitcom. Sau pe părinţii Mădălinei Manole ca pe nişte oameni cinstiţi. Sau pe Costin Mărculescu ca pe-un invitat simpatic. Sau pe Dan Diaconescu ca pe un viitor preşedinte. Sau pe preşedinte ca pe un preşedinte. Şi tot aşa, toate având o singură coerenţă. Aceea că suntem un popor superficial.

Şi nu contează că arestarea preventivă e în cazul acesta abuzivă.În general, nu ne plac oamenii cu bani. Pentru că în timp ce tragem concluzia asta, plecăm de la prezumţia de vinovăţie. Are bani, fir-ar al dracu de hoţ! Fără să ne fie evident că oamenii cu bani nu sunt un lux, ci o necesitate. Al doilea motiv pentru care l-au arestat e că trebuie. Pentru că viitorul fost preşedinte ne mai împrumută un pic. Ca să mai supravieţuim un pic. E un tip de filosofie jenantă aici. N-avem bani, nu dăm. Trebuie să dăm, împrumutăm. Şi ca să nu vorbim despre asta, hai să vorbim despre Vântu!

Şi închei cu Radu Moraru. Care a fost joi seară superb.Povestea cum s-a rezolvat cazul ăsta odată cu interceptările telefonice, unde supoziţiile sunt confirmate. Ceea ce e superb, doar că nu contează. Ce vorbeşte cineva la telefon în instanţă e aproape la fel de important ca ceea nu vorbeşte.Recente pe Ok! Magazine

victoria20 jpg
Ricky Martin sexy la plajă jpg
Sharon Stone în D&G (2) jpg
sm8 jpg
Bennifer out of Nerano jpg
Kristen Stewart si Lea Seydoux Cannes (1) jpg
Catalin Scarlatescu si Doina Teodoru America Express jpg
sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg