De ce nu l-a protejat casca de schi pe Schumacher?

17 februarie, 2014

După cumplitul accident la schi în urma căruia fostul pilot de Formula 1 a suferit grave leziuni craniene, autorităţile au demarat o anchetă care a scos la lumină detalii neaşteptate despre cauzele

După cumplitul accident la schi în urma căruia fostul pilot de Formula 1 a suferit grave leziuni craniene, autorităţile au demarat o anchetă care a scos la lumină detalii neaşteptate despre cauzele stării grave în care se află acum campionul.

Presa din Marea Britanie susţine că Michael Schumacher nu ar fi fost accidentat atât de grav şi, cu siguranţă, nu ar fi fost în comă dacă nu avea montată pe casca de protecţie o cameră de filmat. Cel puţin aceasta este concluzia unor experţi francezi de la ENSA, o reputată academie de schi şi alpinism din Chamonix, care a făcut câteva teste de rezistenţă cu o cască asemănătoare.

Cei de la The Telegraph au aflat de la ENSA că în urma testelor făcute pentru a stabili dacă prezenţa unei camere de filmat pe casă slăbeşte rezistenţa acesteia, rezultatul a fost pozitiv: o cască de schi asemănătoare cu cea a lui Schumi, dotată cu o cameră de filmat, s-a spart în bucăţi când s-a lovit de o piatră, dar camera a rămas intactă, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul accidentului lui Schumacher.

„Casca s-a rupt în bucăţi, dar materialul ei era OK", a spus unul dintre investigatori, care este convins că o mare parte din vină o poartă casca.

Toate aceste precizări au fost făcute acum pentru că în cursul zilei de luni urmează ca Patrick Quincy, procurorul care anchetează acest caz, să facă publice primele concluzii în acest caz şi se aşteaptă ca acesta să-i disculpe atât pe cei de la staţiunea de schi cât şi pe producătorul echipamentului de schi, în condiţiile în care casca nu a fost montată de acesta din urmă.

Foto: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
INNA  WHITE7799 jpg
Riley Keough și Lisa Marie GettyImages 862165928 jpg
FotoJetLisa jpg
Thomas Anders si Dieter Bohlen de la Modern Talking GettyImages 544975907 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}