De ce președintele Joe Biden a refuzat invitația la încoronarea lui Charles? Soția Jill va fi prezentă

2 mai, 2023

La evenimentul istoric din 6 mai, Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, nu va fi prezent! În schimb, soția lui, Jill Biden, va participa la încoronarea Regelui Charles din 6 mai.

Regele Charles al III lea si Joe Biden   profimedia 0723587084 jpg

În aprilie 2023, președintele Joe Biden a dezvăluit că nu va participa la încoronarea Regelui Carol al III-lea, în ciuda invitației Majestății Sale. În schimb, Prima Doamnă Jill Biden va conduce o delegație din SUA care va participa în locul președintelui.

Dar de ce nu participă președintele american la ceremonia monarhului britanic de pe 6 mai? Hello Magazine a explicat că e posibil ca decizia lui Joe Biden de a nu participa la încoronarea Regelui Charles este rezultatul dorinței sale de a nu încălca o tradiție care datează încă de la nașterea Statelor Unite ale Americii. Această tradiție dictează că președinții americani nu ar trebui să participe la evenimente precum încoronările, ca urmare a mândrei independențe a SUA față de dominația Regatului Unit.

Președintele și-a dezvăluit decizia de a nu lua parte la ceremonia de la Westminster Abbey, care va avea loc pe 6 mai, printr-un apel telefonic, s-a aflat dintr-un comunicat emis de Casa Albe. "Președintele Joseph R. Biden, Jr. a vorbit astăzi cu Regele CHarles al III-lea, subliniind forța relației dintre țările noastre și prietenia dintre popoarele noastre", se arată în comunicat.

"Președintele l-a felicitat pe rege cu ocazia viitoarei sale încoronări și l-a informat că prima doamnă Jill Biden așteaptă cu nerăbdare să participe în numele Statelor Unite." "Președintele a transmis, de asemenea, dorința sa de a se întâlni cu regele în Regatul Unit la o dată viitoare.", se mai arată în comunicat. 

A participat vreun președinte american la o încoronare britanică?

Aceeași sursă scrie că nu. De când SUA s-au desprins de dominația britanică la 4 iulie 1776, niciun președinte american nu a participat la încoronarea unui monarh britanic. Cu toate acestea, în trecut, au fost trimise persoane care să reprezinte SUA.

Pentru încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, președintele Eisenhower a trimis o delegație de patru persoane, printre care Earl Warren, pe atunci guvernator al Californiei, și primul președinte al armatei americane, Omar N. Bradley. De asemenea, au fost trimiși un coleg militar, George C. Marshall, și scriitorul, editorul și artistul Fleur Cowles.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg