De ce să treci la IQOS - testul care te convinge de diferenţa dintre tehnologia heat-not-burn şi ţigările clasice

6 decembrie, 2019
1 iqos tissue test 1 jpg jpeg

Deja de câţiva ani pe piaţă, dispozitivele de tip heat-not-burn nu mai sunt neapărat o noutate şi câştigă din ce în ce mai mult teren în rândul fumătorilor adulţi.

Bazate pe principiul încălzirii tutunului, dispozitivele IQOS nu doar că promit un viitor fără fum şi fără scrum, ci şi mai puţine substanţe nocive în comparaţie cu fumul de ţigară.

Acest lucru este susţinut şi de studiile clinice efectuate de către FDA (Administraţia Alimentelor şi a Medicamentelor din Statele Unite) care în 30 aprilie 2019 a autorizat comercializarea acestui produs in SUA, considerându-l adecvat din punct de vedere al sănătăţii publice.

Cu alte cuvinte, nu doar că nu trebuie să îţi mai faci griji că părul şi hainele tale vor mirosi a tutun, ci te bucuri şi de o experienţă mai bună a fumatului, cu avantajul că, în continuare, vei simţi gustul autentic de tutun. Mai mult, studiile au arătat şi faptul că, în cazul dispozitivelor heat-not-burn, nu mai există ideea de fumat pasiv. Aşa că poţi ieşi în oraş alături de prietenii tăi nefumători, deoarece aceştia nu mai sunt afectaţi de fumul de ţigară, efect prezent la fumatul tradiţional. 

Serge Maeder, Director Product Research Phillip Morris International, a declarat că: „Există un parametru pe care l-am studiat cu atenţie, cel al calităţii aerului în spaţii închise când se face o activitate sau se foloseşte un produs. Este un aspect studiat intens pentru IQOS şi am demonstrat că, folosind acest produs, nu afectezi negativ calitatea aerului din spaţiul respectiv“.

De asemenea, au fost efectuate teste care confirmă faptul că viitorul fără fum este posibil şi că reprezintă o variantă mai bună şi mai puţin dăunătoare pentru fumătorii adulţi. Concret, pentru fumătorii care au trecut la IQOS, testele au măsurat nivelul de monoxid de carbon pe o perioadă de cinci zile şi au demonstrat că nivelul expunerii la substanţe toxice este redus semnificativ.

Ce poţi face ca să te convingi şi tu de diferenţă? Poţi încerca testul expiraţiei, care îţi arată diferenţa dintre fumul eliberat de ţigările clasice şi aerosolul produs prin încălzirea tutunului, folosind dispozitivele IQOS. Trebuie să foloseşti kit-ul IQOS, care conţine două dischete demachiante sau, pur şi simplu, poţi folosi două dischete demachiante simple, pe care le ai acasă. Trage primul puf de IQOS şi apoi expiră cu putere aerul într-o dischetă demachiantă. Repetă mişcarea pe o altă dischetă, de data asta suflând cu putere fumul tras dintr-o ţigară clasică. Compară rezultatele la final. Vei vedea că discheta unde ai suflat fumul de ţigară se colorează.

Datorită tehnologiei heat-not-burn, care încălzeşte tutunul, nu îl arde, IQOS nu eliberează fum, scrum şi nici substanţe dăunătoare, reprezentând o alternativă mai bună la fumatul clasic. Aerosolul eliberat este discret şi nu persistă mult timp în casă, pe mâini sau pe haine, nu există ideea de fumat pasiv şi te bucuri în continuare de gustul autentic de tutun.

În prezent, IQOS este folosit de 8 milioane de consumatori, fiind prezent în 47 de ţări şi continuând să susţină un viitor fără fum prin înlocuirea ţigărilor clasice cu o alternativă mai bună.

Material realizat în cadrul campaniei Promisiunea IQOS. Află mai multe pe promisiunea.ro.

Sursă foto: unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

Shania Twain, GettyImages (2) jpg
Richard Dreyfuss   GettyImages 539134246 jpg
FotoJet J Lo jpg
Gheboasă, al doilea an la Untold Sursa Instagram
Rita Ora jpg
FotoJet Vera  jpg
Mazăre jpg
FotoJet Madonna jpg
Felicia Filip și Oana Pellea, premiate la gala Uniter   Andrei Gîndac, Uniter jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
FotoJet Lenny jpg
FotoJet (37) jpg
Loredana Groza ca Xena printesa rzaboinica la show ul de pe Arena Nationala de la meciul Generatiei de Aur   Instagram (1) jpg
FotoJet Cannes jpg
Elena Gheorghe, Mandinga, Adela Popescu   FOTO Instagram jpg
Andra 9W0A0025 mod (3) jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Mirela Retegan este foarte încântată de faptul că face echipa bună cu fiica ei de 22 de ani, Maya