De la Oscar la Zmeură

28 februarie, 2012

Aceşti actori geniali sau pur şi simplu talentaţi au reuşit performanţa de-a câştiga trofeul suprem pentru cea mai bună interpretare actoricească, dar şi premiul de care fuge toată cetatea Hollywoodului

Aceşti actori geniali sau pur şi simplu talentaţi au reuşit performanţa de-a câştiga trofeul suprem pentru cea mai bună interpretare actoricească, dar şi premiul de care fuge toată cetatea Hollywoodului

Al Pacino

Vă vine să credeţi că senzaţionalul Pacino are ceva de-a face cu Razzie Award aka Golden Raspberry Award... sau premiul pentru cel mai prost actor? Ei bine, el este excepţia din acest grup - în sensul că, până acum, a scăpat, trecând razant pe lângă acest premiu de 3 ori: în 1986 (nominalizat pentru rolul din Revolution), în 2004 (Gigli) şi în 2009 (pentru două filme: 88 Minutes şi Righteous Kill). Anul acesta, Al Pacino a bifat însă a patra nominalizare la Zmeura de Aur, pentru rolul din filmul Jack&Jill, unde a jucat alături de Adam Sandler. Să sperăm totuşi că la gala mediocrilor, care se va desfăşura pe 1 aprilie, Pacino nu va fi învingător. Să nu uităm că vorbim de un actor cu 8 nominalizări la Oscar - iar a opta oară a şi câştigat, pentru interpretarea de neuitat din Parfum de femeie.

Sandra Bullock

Vedeta a reuşit recordul de-a obţine în acelaşi an atât un Oscar, cât şi o Zmeură. Astfel, Sandy a luat în 2010 premiul Academiei Americane de Film pentru cea mai bună actriţă, cu rolul din The Blindside. Şi tot atunci, a fost cadorisită cu un Razzie pentru slaba ei prestaţie din All about Steve, alături de Bradley Cooper. Dacă ne gândim şi la scandalul provocat atunci de divorţul ei, e clar că astrele pur şi simplu nu s-au aliniat pentru Sandy. Actriţa a fost însă una dintre puţinele vedete care au avut curajul să apară pentru a-şi lua amarul trofeu.

Halle Berry

În 2002, a fost prima artistă de culoare care a câştigat un premiu Oscar - graţie rolului ei din Monster's Ball. Trei ani mai târziu însă, costumul atât de sexy din Catwoman i-a purtat ghinion, aducându-i o Zmeură. Halle a apărut şi ea la festivitate - ţinând Oscarul într-o mână şi Zmeurica în cealaltă. Lucrurile au fost echilibrate, aşadar.

Ben Affleck

Prietenia lui cu Matt Damon a fost mai mult decât prolifică - alături de el, Ben a fost distins în 1998 cu Oscarul pentru cel mai bun scenariu (Good Will Hunting). Dragostea lui cu Jennifer Lopez n-a fost însă la fel de benefică - Ben câştigând în 2004 Zmeura pentru cel mai prost actor, după rolul făcut din iubire, alături de J.Lo., în Gigli.

Nicole Kidman

Australianca a fost de 3 ori nominalizată la Oscar, câştigând premiul în 2003 pentru excelenta întruchipare a Virginiei Woolf în The Hours. Şi totuşi, în ciuda grijii cu care Nicole îşi alege rolurile, nici pe ea n-a ocolit-o Zmeura - sau, cel puţin jumătate de Zmeură, vedeta împărţind în 2006 trofeul cu Will Ferrell, pentru cel mai prost cuplu de pe marele ecran, în Bewitched.

Roberto Benigni

Italianul a făcut istorie în 1999, cu pelicula La vita è bella. Şi americanii i-au dat Oscarul. Patru ani mai târziu însă, Benigni a fost izbit de 4 nominalizări la Razzie, pentru pelicula Pinocchio (inclusiv pentru cel mai prost regizor şi cel mai prost scenariu). A luat acasă premiul pentru cel mai prost actor.

Marlon Brando

Starul din The Godfather a fost de opt ori nominalizat la Oscar - şi a câştigat de două ori (în 1973 chiar pentru The Godfather). Dar a avut şi 4 nominalizări la Zmeură, câştigând-o pe cea din 1997, pentru rolul din Insula Doctorului Moreau. Marele public nu e întotdeauna de acord, nu-i aşa?

Laurence Olivier

Sir Laurence Olivier este o adevărată instituţie în lumea actorilor, graţie talentului său, cu care a bifat nu mai puţin de 11 nominalizări la Oscar - Hamletul său din 1948 aducându-i, de altfel, mult râvnita distincţie. Surprinzător însă, a câştigat şi două Zmeure - una în 1981, pentru cel mai prost actor, cu rolul Generalului Douglas MacArthur, din Inchon, şi una în 1980, pentru cel mai prost actor într-un rol secundar, cu The Jazz Singer, alături de Neil Diamond.

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg
brigitte profimedia 0703644029 jpg
3 ariana grande jpg jpeg
Winona Ryder și Johnny Depp (4) jpg
Carmen Iohannis a gafat vestimentar la dineul pentru Summitul NATO de la Madrid Klaus Iohannis regina Letizia Regele Felipe al Spaniei (4) jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg