De la televiziune la politică. Cine e Elena Lasconi, jurnalista care a devenit primar în Câmpulung Muscel

28 septembrie, 2020
7 elena lasconi pro tv jpg jpeg

Elena Lasconi, celebra jurnalistă, a devenit primar în Câmpulung Muscel. Care e trecutul mai puţin ştiut al acesteia? 

În martie 2020, Elena Lasconi a făcut un anunţ care pe mulţi, inclusiv pe colegii săi, i-a lăsat făăr cuvinte. Şi-a dat demisia de la Pro TV, după 25 de ani pe sticlă: "25 de ani la PROTV în 6 minute. Astăzi mă despart de familia mea (şi nu spun vorbe mari), de prietenii mei şi mă încearcă un sentiment contradictoriu. Mă doare sufletul pentru că iubesc această meserie şi îmi iubesc colegii enorm. Sunt însă emoţionată şi hotărâtă să fac această shimbare pentru oamenii şi locul pe care îl iubesc: Câmpulung Muscel. Simt că e cea mai curajoasă decizie din viaţa mea dar şi cea mai grea. Iar Câmpulung va fi cel mai tare oraş din România".

După luni de zile de campanie, Elena Lasconi a devenit primar la Câmplulung Muscel. Chiar Alex Dima, fostul ei coleg de la Pro TV, a făcut anunţul: "Elena Lasconi este primar în Câmpulung Muscel! Felicitări! Tare sunt mândru de tine! În imaginea alăturată este momentul când Elena a plecat din Pro. Ştiam că va veni ziua când voi publica aceasta poză. Au fost multe lacrimi atunci. Sunt lacrimi şi acum. Baftă, Lasco!", a scris Alex Dima, pe contul său de Facebook.

În seara de 27 septembrie, după ce s-au numărat o parte din voturi, ea a afirmat că potrivit numărătorii paralele, s-a impus în cel puţin 17 dintre cele 19 secţii de votare din municipiu, în multe dintre ele cu peste 50% dintre opţiunile alegătorilor. „Încă de la început am simţit biroul din Primărie. (...) Am crezut din tot sufletul şi m-am încărcat din energia oamenilor”, a declarat Elena Lasconi. Ulterior, ea a ieşit în piaţa principală a oraşului şi a sărbătorit victoria cu simpatizanţii, care au aclamat-o.

Elena Lasconi este nouă în politică, timp de 25 de ea s-a dedicat pasiunii sale, a apărut pe sticlă. Născută pe 20 aprilie 1972, la Haţeg, Elena Lasconi s-a angajat la Pro TV încă din 1995, fiind iniţial prezentator şi corespondent al postului de la Deva. A realizat sute de reportaje cu şi despre minerii din Valea Jiului. După mineriada din 1999 a ajuns la Pro TV Bucureşti, unde a fost prezentator la Ştirile PRO TV de dimineaţă şi prânz, scrie adevarul.ro.

În următoarea perioadă, ea a fost corespondent special şi de război. A transmis de la cutremurul din Turcia din 1999 care a făcut aproape 20 de mii de victime. De asemenea, a fost unul dintre corespondenţii care au transmis informaţii despre vizita Papei Ioan Paul al Doilea, eclipsa de Soare din 1999, campania “Nouă ne pasă” din 2000 ( o campanie fără precedent în România de intr-ajutorare a sinistraţilor de la inundaţiile din Banat şi Transilvania). Elena Lasconi a fost ca jurnalist şi în Afganistan. 

În 2013, Elena Lasconi a câştigat trofeul Masterchef-Proba Celebrităţii.

6 elena lasconi masterchef 1 jpg jpeg

Elena Lasconi a trecut printr-un divorţ 

Elena a trecut printr-un divorţ, iar la 40 de ani şi-a întâlnit marea dragoste. Pe Cătălin l-a cunoscut la cursurile de engleză, atunci când nu mai visa la o altă poveste. Fiica ei din prima căsătorie, Oana, trăieşte acum la Paris.

“Bărbatul meu este cel mai bun prieten, ne înţelegem foarte bine şi este un ortac bun pentru mine. Are momente când îmi cumpără flori fără vreo ocazie şi, de când îl ştiu, nu mi-am deschis niciodată singură portiera când suntem amândoi în maşină. A vrut bunul Dumnezeu şi ne-am lipit. Îmi pare rău că nu am mai făcut un copil. Am însă o căţeluşă, o maidaneză, de 6 ani, pe care am luat-o  când Oana ne-a anunţat că vrea să se mute singură”,  mărturisea vedeta TV pentru life.ro.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
Retreat Vama Veche   afis   Laura Cosoi, Adela Popescu, Ada Condeescu jpg
Generatia de Aur colaj atunci si acum jpg
Cătălin Rizea  şi Adda  jpeg
Angelina Jolie și Vivienne Pitt Jolie, Profimedia jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
2 catherine zeta jones 3 jpg jpeg
FotoJet Oana R jpg
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk   Remus Nicolaescu jpg
FotoJet Amalia jpg
Haven Garner Warren, Jessica Alba și Honor Warren participă la proiecția Netflix, GettyImages jpg
Bridgerton foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez la absolvirea mezinului lui Ben, Profimedia (2) jpg
jennifer lopez si ben affleck 24 august7 jpeg
FotoJet Ben jpg