Deces la vârful politicii europene! A murit David Sassoli, preşedintele Parlamentului European

11 ianuarie, 2022
1 david sassoli jpg jpeg

Lumea politicii europene este în doliu. Vestea că preşedintele Parlamentului European a murit s-a propagat ca o undă de şoc.

David Sassoli a murit marţi dimineaţă într-un spital din Italia, la vârsta de 65 de ani, potrivit purtătorului de cuvânt al acestuia. David Sassoli era spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar.

„Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat“ , a scris Roberto Cuillo pe Twitter, reţea care găzduieşte, de altfel, condoleanţele colegilor de Parlament, care s-au declarat şocaţi de veste. Şi Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat într-un scurt mesaj pe Twitter că este profund întristată de pierderea teribilă a unui mare european.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, la 26 decembrie, a fost din nou internat într-un spital italian pentru "complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar".

Problemele de sănătate ale preşedintelui Parlamentului European au debutat încă din toamnă, fiind nevoit să fie internat de mai multe ori. În septembrie 2021, în timpul unei sesiuni plenare a parlamentului, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie pe care a făcut-o în urma infectării cu bacteria legionella. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a putut îndeplini atribuţiile.

Foto: Twitter



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg