Decesul fulgerător al unei cunoscute creatoare de modă din Cluj. S-a stins neaşteptat la doar 29 de ani, a intrat subit în moarte cerebrală

25 august, 2021
1 dachmann3 jpg jpeg

Este cumplită soarta pe care a avut-o o cunoscută creatoare de pălării din Cluj. La doar 29 de ani a murit inexplicabil, lăsând în urma sa o familie îndurerată, prieteni în şoc şi un logodnic cu inima sfâşiată.

Moartea sa fulgerătoare a salvat a oferit şansa la viaţă pentru cinci persoane, iar asta este singura alinare a celor care au iubit-o pe Brigitta Dachmann.

Era o tânără veselă şi care nu îşi dorea decât să fie sănătoasă şi să trăiască frumos. Aşa declarase într-un interviu recent: „Nu am o dorinţă anume, însă îmi doresc sa fiu sănătoasă atât eu cât şi familia mea şi persoanele pe care le iubesc, să reuşesc sa evoluez pe plan profesional, să fiu înconjurată de prieteni şi să nu uit să mă bucur de fiecare clipă”.

Şi se bucura, dovadă fiind fotografiile sale postate în mediul online. Pe 9 august, Brigitta Dachmann fusese alături de iubitul ei la festivalul Electric Castle. Inexplicabil, câteva zile mai târziu Brigitta Dachmann a suferit un anevrism cerebral şi a intrat în moarte clinică. Această stare a putut fi transformată de medici în salvare pentru 5 pacienţi aflaţi în nevoie.

Pe 19 august, iubitul fetei a scris un mesaj răvăşitor pe Facebook: ”Azi a plecat dintre noi un suflet minunat, un om iubit, apreciat de toţi din jurul ei, a oferit o stare buna in jurul ei doar prin simpla prezenta. Pentru mine a fost atât iubita, logodnica dar şi cel mai bun prieten însă destinul a ales sa ne despartă in cel mai urat mod posibil. Nu e corect ce s-a întâmplat, a plecat dintre noi mult prea devreme, mai avea atâtea planuri şi atâtea vise frumoase de realizat. Vei rămâne mereu in inima şi in sufletul meu! Îţi multumesc pentru toate clipele frumoase pe care le-am trăit împreuna! Drum lin îngerul meu! Te voi iubi mereu!”

Iar pe 23 august, fostul logodnic a postat articolul în care se scrie despre salvarea vieţilor cu ajutorul transplantului: ”Îngerul meu ai reuşit să ajuţi şi să faci oameni fericiţi până în ultimul moment!”.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Transplant, ”trei vieţi frânte pentru care medicii nu au mai putut face nimic au adus viaţă altor semeni aflaţi în suferinţă. Trei familii au înţeles că durerea lor poate fi transformată într-un alt început pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este un transplant.

Transmitem sincere condoleanţe şi mulţumim cu profund respect şi recunoştinţă acestor familii pentru gestul altruist şi generos pe care au ales să îl facă, oferind altor oameni cel mai preţios dar: VIAŢA!” a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Brigitta Dachmann a salvat după moarte alte două fete în vârstă de 18, respectiv 19 ani, una din Harghita şi cealaltă din Cluj. Cele două au primit de la tânără câte un rinichi de care aveau atâta nevoie. Ficatul tinerei a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni. Fiindcă în ţara noastră nu existau pacienţi compatibili, la Cluj au fost prezente echipele de prelevare cord şi plămân ale centrelor de transplant din Torino şi Bergamo, organele prelevate salvând vieţile altor 2 oameni care nu aveau altă şansă, potrivit ziardecluj.ro.

Brigitta Dachmann era o invitată constantă la emisiunea ”Flash Monden” de la Prima TV.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Naomi Hedman iubita lui Florin Ristei concurenta la Splash (18) jpg
garko4 jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg
Andra si Catalin Maruta in vacanta declaratie de dragoste (4) jpg
angelina jolie brad pitt jpeg
Premieră Amazon jpg
Jennifer Aniston pentru Hollywood Reporter jpg
demi9 jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
laura cosoi