Decizia care îl va urmări pe Liam Neeson toată viaţa: şi-a deconectat soţia de la aparate. Care a fost ultima lor convorbire

4 martie, 2019
10 liam neeson sotie jpg jpeg

Probabil, replica ”Te voi găsi şi te voi ucide” (n.r. ”Taken”) îl va urmări toată viaţă, mai ales că filmele ce-i poartă semnătura sunt unele dintre cele mai reuşite pelicule de acţiune din toate timpurile. Puţini ştiu, însă, că Liam Neeson şi-a luat inspiraţia pentru multe dintre proiectele sale cinematografice chiar din viaţa lui.

Tragedia nu l-a ocolit! Deşi e unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood, având o carieră spectaculoasă, Liam Neeson are o poveste de viaţă care ar înduioşa pe oricine. Acum zece ani, actorul a pierdut cea mai importantă fiinţă din viaţa lui: pe soţia lui, actriţa Natasha Richardson.

4 liam neeson gettyimages 81021448 jpg jpeg

Aceasta, în vârstă de 45 de ani pe atunci, a murit în urma unui accident stupid la schi, după ce a refuzat îngrijirile medicale. Totul se întâmpla în 2009, pe când actriţa se afla într-o vacanţă în Quebec. Natasha schia alături de un instructor, pe o pârtie de începător, când a căzut şi s-a lovit la cap. Din nefericire, căzătura nu a fost una superficială aşa cum s-a crezut, iniţial, mai ales că aceasta nu purta casca.

Actriţa a refuzat, imediat după incident, îngrijirile medicale, motivând că nu e nimic serios. „Am vorbit cu ea şi mi-a spus: <<Oh, dragule. M-am împiedicat şi am căzut în zăpadă.>> Aşa a descris ea ce s-a întâmplat”, a povestit, peste ani, actorul despre ultima conversaţie cu soţia sa. Însă, de fapt, actriţa suferise o hemoragie intracraniană, care i-a adus decesul.

Zburând direct din Toronto, unde filma, actorul avea să afle că soţia sa este în comă, fiind ţinută în viaţă doar de nişte aparate. ”Mi s-a spus că e în moarte cerebrală. După ce am văzut radiografia, am zis ”wow”. Evident, era ţinută în viaţă de aparate. M-am dus la ea şi i-am spus că o iubesc. I-am zis: <<Scumpo, nu o să-ţi revii după asta. Te-ai lovit la cap. Nu ştiu dacă mă auzi, dar asta ţi s-a întâmplat. Te aducem înapoi în New York. Familia şi prietenii tăi vor veni să te vadă>>”, a relatat Liam Nesson, în cadrul unei emisiunii.

Şi aşa s-a întâmplat. Întoarsă în New York, Natasha a fost deconectată de la aparate. Vorbind despre această decizie, Liam Neeson a recunoscut că aceasta a fost decizia soţiei sale: ”Am făcut un pact, anterior. Dacă unul dintre noi ajunge în stare vegetativă, celălalt trebuie să ia decizia”. Actorul a admis şi că organele soţiei sale au salvat alte 3 vieţi, căci actriţa era donator de organe. ”Am donat trei dintre organele ei, aşa că a salvat 3 oameni. Inima ei, rinichii şi ficatul au fost dontate. Cred că ar fi fost încântată şi bucuroasă de asta”, a mai precizat actorul care are doi băieţi din mariajul cu Natasha Ricardson.

9 natasha copii jpg jpeg

În cei zece ani de la moartea soţiei sale, actorul a mai avut două relaţii pasagere, însă niciuna nu s-a dovedit a fi de durată. Recent, Liam Neeson a admis că încă nu s-a împăcat cu moartea soţiei sale: ”Moartea ei nu părea reală. Nici acum nu prea pare. Au fost perioade în care auzeam uşa deschizându-se, în mod special în primii ani, şi de fiecare dată când se întâmpla asta mă gândeam că am s-o aud”.

6 liam neeson gettyimages 85554361 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg