DECO În atelierul Mirelei Stelea

5 august, 2013
mirela5 jpeg

Locul în care te-ai aştepta să vezi doar ma­şini de cusut şi metri de diverse materiale, învălmăşite creativ într-un decor anost, s-a dovedit a fi un spaţiu spectaculos, cu o poveste foarte interesantă. Casa din Bu­cureşti, în care Mirelea Stelea şi-a instalat atelierul

O vizită în universul creativ al soţiei lui Bogdan Stelea n-a fost pentru noi un prilej de a vedea doar rochii elegante, ci şi un splendid decor de casă veche.

Locul în care te-ai aştepta să vezi doar ma­şini de cusut şi metri de diverse materiale, învălmăşite creativ într-un decor anost, s-a dovedit a fi un spaţiu spectaculos, cu o poveste foarte interesantă. Casa din Bu­cureşti, în care Mirelea Stelea şi-a instalat atelierul, a fost construită în 1940, după planurile arhitectului Constantin Moşinschi, care a locuit în ea cu întreaga familie, până la sfârşitul vieţii sale. „Am găsit-o prin­tr-o agenţie imobiliară şi m-am îndrăgostit de ea pe loc“, povesteşte Mirela, care a preluat astfel locuin­ţa, cu decorul aproape intact şi încărcat de istorie.

image

Click mai departe!

Căci mobilierul pe care îl vedeţi (acum în varianta recondiţionată cu grijă, desigur) este din lemn de nuc, făcut la comandă, în Austria, tot după planuri­le stăpânului său. „Nu sunt un mare fan al pieselor de mobilier vechi, sunt mai degrabă adepta stilului futurist, dar atmosfera de aici mi s-a părut perfectă pentru atelierul meu, încă de când am trecut pragul casei. M-au fascinat atât mobilierul, luminozitatea încăperilor, cât şi arhitectura întregii case. Este un loc cu totul special, unde mă simt exact ca acasă. De-asta, câteodată, chiar uit că trebuie să plec“, po­vesteşte Mirela, care a inaugurat atelierul în acest spaţiu anul trecut, în luna octombrie.

Pe-atunci, po­vestea ei în modă începuse deja de şase ani, avea un loc de creaţie, dar nu era tocmai cel visat. „De atunci, cred că, în afara timpului petrecut peste hotare, sunt zilnic aici, cel puţin şase ore pe zi, iar în cele mai aglomerate zile chiar zece ore. Mă trezesc în fiecare dimineaţă la 8 şi îmi place să mă bucur de micul de­jun şi cafeaua turcească la ibric, pe care mi le prepar acasă... Apoi vin aici şi încep ziua, ocupându-mă mai întâi de problemele administrative şi programările clientelor, apoi mă concentrez strict pe partea de creaţie. Mă bucur foarte tare că am avut iniţiativa şi curajul de a-mi urma visul.“

Dincolo de asta, vizita noastră în ceea ce s-ar numi, de fapt, a doua casă a Mirelei a fost încă o lecţie despre cât de important este spaţiul de creaţie. Cât de mult contează ca lu­crurile care te înconjoară să-ţi dea elan şi energie, să aibă o poveste care să te inspire.

foto: sorin stanaRecente pe Ok! Magazine

Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg