Descoperă cele mai accesibile și atractive centre de wellness și SPA din Ungaria

26 mai, 2023

Dacă ești în căutarea unei experiențe de relaxare și răsfăț, Ungaria este destinația perfectă pentru tine. 

general 2 jpg

Cu o bogată tradiție în tratarea afecțiunilor și refacerea tonusului prin curele cu apă termale, Ungaria oferă o varietate de centre de wellness și SPA care îți vor oferi momente de relaxare și refacere totală. Indiferent dacă îți dorești doar să te relaxezi într-una dintre spectaculoasele băi termale, să te bucuri de masaje terapeutice sau să experimentezi terapii tradiționale, aic vei găsi multe opțiuni accesibile care te vor încânta.  

Sursă imagini: https://visithungary.com/

TOP 10 centre de wellness și SPA-uri din Ungaria 

1. Băile Széchenyi, Budapesta: Situate în inima capitalei, Băile Széchenyi sunt cele mai mari și cele mai cunoscute băi termale din Europa. Cu o arhitectură impresionantă și o varietate de piscine interioare și exterioare cu apă termală, aceste băi oferă o experiență unică de relaxare și recuperare. Poți să te relaxezi într-una dintre numeroasele sale piscine, să te bucuri de saune și să te răsfeți cu diverse tratamente SPA. 

Széchenyi jpg

2. Băile Gellért, Budapesta, situate în faimoasa clădire a Hotelului Gellért, oferă o arhitectură de poveste și o atmosferă elegantă. Aici vei găsi piscine cu apă termală, băi de aburi, saune și o varietate de tratamente de înfrumusețare și relaxare. 

3. Lacul Hévíz, aflat în apropiere de Balaton, este un loc deosebit pentru relaxare și terapie prin apele termale cu o compoziție unică. Este cel mai mare lac termal din Europa, cu apă caldă și proprietăți vindecătoare. Poți înota în apele sale sau poți experimenta diverse tratamente, cum ar fi băi cu nămol sau hidromasaj. 

heviz 2 jpg

4. Eger, o destinație populară pentru iubitorii de vinuri și wellness, oferă o combinație perfectă între relaxare și descoperiri culturală. Aici vei găsi băi termale cu apă sărată, saune și diverse tratamente terapeutice. După o zi de relaxare, poți explora castelele medievale și degusta vinurile locale renumite. 

eger jpg

5. Hajdúszoboszló, situat în regiunea Hajdú-Bihar, este cunoscut pentru băile sale termale și parcul acvatic. Complexul termal din Hajdúszoboszló oferă o varietate de piscine, tobogane și facilități de wellness, perfecte pentru relaxare și distracție în același timp. 

Hajdúszoboszló jpg

6. Băile Egerszalók, situate în apropierea orașului Eger, sunt renumite pentru peisajul lor spectaculos. Aici vei găsi piscine termale în aer liber, “cascade” de sare și saune. Apele termale bogate în minerale vor oferi o experiență de relaxare și revigorare totală, iar peisajul natural înconjurător îți va încânta simțurile. 

Egerszalók jpg

7. Băile Zalakaros, situate în vestul Ungariei, sunt cunoscute pentru apele lor termale curative. Cu temperaturi variind între 30°C și 38°C, aceste băi termale oferă beneficii terapeutice pentru sănătatea și buna funcționare a corpului tău. Proprietățile apelor de aici îți pot îmbunătății circulația sângelui, în timp ce te relaxezi în piscinele termale curate și te bucuri de servicii de wellness de înaltă calitate. 

8. Makó, micul oraș situat pe malul drept al râului Maros, aproape de granița cu România are o arhitectură inedită, cu o serie de cupole emblematice în formă de ceapă. Este vorba despre complexul balnear numit Hagymatikum, construit după proiectele arhitectului maghiar Imre Makovecz. Baia termală de aici a devenit un complex extins, care oferă tot ce și-ar putea dori miile de turiști care îî calcă pragul. 

mako jpg

9. Băile Bük&Sárvár, situate în regiunea Vas, sunt recunoscute pentru apele lor termale bogate în minerale și proprietățile terapeutice. Complexul termal din Bük oferă o gamă largă de piscine, saune, jacuzzi-uri și tratamente SPA. Aici vei găsi toate ingredientele necesare pentru a-ți încărca bateriile și a te relaxa într-un mediu prietenos și primitor. 

bukk jpg

10. Băile Gyula, situate în orașul cu același nume, sunt o atracție populară pentru turiști în căutare de relaxare și refacere. Complexul termal oferă piscine cu apă termală, băi de aburi, saune și diverse tratamente terapeutice. Poți să te bucuri de atmosfera plăcută a orașului și să explorezi și alte atracții, cum ar fi Castelul Gyula, pentru a completa experiența. 

Sperăm că acest top 10 centre de wellness și SPA din Ungaria să îți ofere o o gamă variată de opțiuni accesibile pentru a-ți răsfăța trupul și sufletul. Indiferent dacă îți dorești o experiență relaxantă în băile termale, o cură terapeutică pentru sănătatea ta, proceduri de înfrumusețare sau momente de relaxare în mijlocul naturii, Ungaria te va întâmpina cu facilități moderne și servicii de calitate. 

Mai multe informații găsești pe https://visithungary.com/ Recente pe Ok! Magazine

Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru