Designerii Dolce & Gabbana, acuzaţi de evaziune fiscală

26 martie, 2011

În lumea vedetelor, fie ele din muzică, film sau modă, evaziunea fiscală e un păcat ordinar. Domenico Dolce şi Stefano Gabbana se numără şi ei printre celebrităţile care se fac vinovate de acestă fraudă. Investigaţi de mai bine de doi ani

În lumea vedetelor, fie ele din muzică, film sau modă, evaziunea fiscală e un păcat ordinar. Domenico Dolce şi Stefano Gabbana se numără şi ei printre celebrităţile care se fac vinovate de acestă fraudă.

Investigaţi de mai bine de doi ani de către autorităţi, cei doi designeri se confruntă acum cu un proces greu, fiind acuzaţi că nu au plătit Fiscului italian taxele pentru un venit de peste 1 miliard de dolari. Potrivit investigaţiei, Domenico şi Stefano şi-ar fi înfiinţat o companie în Luxemburg pentru a fenta Fiscul din ţara lor natală. În mod normal, cei doi riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare. „De când trebuie să plăteşti taxe pentru bani care nu-ţi intră efectiv în buzunar? E o cerere absurdă, bazată pe un calcul abstract. Suma care se vehiculează e pur şi simplu o cifră virtuală, pe care nu am încasat-o niciodată. E doar rezultatul unei simulări contabile făcute pe hârtie”, au replicat ei într-un comunicat oficial.

Foto: Northfoto