Detalii noi despre starea lui Gabriel Cotabiţă

11 iunie, 2015

Pe zi ce trece, speranţele familiei artistului sporesc, pe măsură ce medicii confirmă anumite progrese ale pacientului lor. Şi, chiar dacă recuperarea se face lent, fiicele cântăreţului se bucură pentru fiecare nouă îmbunătăţire.

Pe zi ce trece, speranţele familiei artistului sporesc, pe măsură ce medicii confirmă anumite progrese ale pacientului lor. Şi, chiar dacă recuperarea se face lent, fiicele cântăreţului se bucură pentru fiecare nouă îmbunătăţire.

Gabriel Cotabiţă pare să depăşească zodia neagră în care a intrat la începutul lunii mai. Medicii vin cu veşti bune în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, care a înregistrat progrese în mod vizibil.

Astfel, de câteva zile, acesta chiar mănâncă singur, respiră singur şi e conştient de starea sa.

„Înainte de a reîncepe alimentaţia, i s-a evaluat, sigur, riscul de aspiraţie. Poate că deglutiţia e puţin mai dificilă, dar nu e imposibilă. Mănâncă fără probleme şi cu traheostomă. Calea digestivă nu are nicio legătură cu traheea. Un om care e conştient, care se alimentează, care nu mai are probleme de suport ventilator nu mai necesită acea «stomă». Dar probabil că medicii de acolo ştiu mai bine de ce o ţin încă, însă, după părerea mea, Cotabiţă scapă curând de traheostomă“, a explicat conf. dr. Tudor Ciuhodaru, specialist în medicină de urgenţă şi toxicologie la Spitalul „Sf. Ioan“ din Iaşi, penrtu ziarul „Ring“.

„Orificiul traheostomei îl poţi acoperi şi cu mâna, dacă e nevoie, sau cu un dop special şi poţi vorbi fără probleme, pe cale aeriană normală, folosindu-ţi corzile vocale. Nu au legătură cele două, traheostomia şi vorbitul. Nu cred că sunt probleme de fonaţie“, spune conf. dr. Ciuhodaru.

În ceea ce priveşte folosirea fiziologică a traheostomei, dacă nu există edem semnificativ, va trece destul de mult aer pe lângă acel tub şi corzile vocale. Astfel, pacientul prinde curaj şi se stabileşte fluxul normal de aer pe lângă trahee şi se poate renunţa în curând la traheostomă.

Foto: pagina personalăRecente pe Ok! Magazine

Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg
rlb jpg
brad pitt3 jpg
Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg
Ben Affleck weekend jpg
Sylvester Stallone alaturi de sotia Jennifer Flavin si fiica sa FOTO EPA-EFE
Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc (5) jpg
michael diuglas catherine zeta jones GettyImages 450140000 (2) jpg
cam87 jpg
rares9 jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg