Dezvăluiri în cazul “domnul Pepe” la Realitatea TV

1 aprilie, 2011

Repetiţia imbecilizează. A conversa o lună, zi şi noapte, despre două subiecte nu lasă pe nimeni la fel. Înţeleg emisiunile tabloide. Mă ocup de monden. Logica nu se blochează în faptul că la televizor se discută un subiect de tabloid. Logica se propteşte în obsesiile care se dezvoltă pentru el. Mă uit la oamenii aştia de la Realitatea.

Repetiţia imbecilizează. A conversa o lună, zi şi noapte, despre două subiecte nu lasă pe nimeni la fel. Înţeleg emisiunile tabloide. Mă ocup de monden. Logica nu se blochează în faptul că la televizor se discută un subiect de tabloid. Logica se propteşte în obsesiile care se dezvoltă pentru el. Mă uit la oamenii aştia de la Realitatea. Sunt extrem de hotărâţi să rezolve treaba în cazurile Zăvoranu şi Columbeanu. E adevarat că se simţea nevoia de anchetă. De seriozitate. De conversaţie temeinică. De întrebări pertinente. Cele două cazuri trebuiau să intre pe mâna unor profesionişti care să facă lumină. Să se termine o dată cu băşcălia. Adică subiectele par derizorii, dar ei discută serios şi lămuritor. Ca la o televiziune de ştiri.

Pe oamenii ăştia de se vând ca serioşi, se îmbracă în costum, vorbesc nazal şi decisiv, gesticulează afectaţi de situaţia din ţară, poartă tonuri pesimiste de moderatori care duc România în spate, pe oamenii ăştia îi privesc prostit. E o disproporţie între ambalaj şi produs. Ăştia una se îmbracă, alta vorbesc. E perfid gestul pentru că, la facultatea de jurnalism, înveţi că presa nu poate să le spună oamenilor cum să gândească. Însă presa le spune oamenilor la ce să se gândească. Televiziunile de ştiri poartă un tip de responsabilitate în sensul ăsta. Girează importanţa evenimentelor. Ei bine, ăsta e exact tipul de raţionament superficial. La prima mână. Pentru că e cumva evident că poporul nu se poate concentra pe alte treburi până nu se rezolvă situaţia Irinucăi. Până nu se lămuresc lucrurile între Oana şi Pepe nici primăvara n-are sens să vină. Şi atunci, oamenii aceştia serioşi s-au hotărât să pună la punct lucrurile.

Apropo de oameni serioşi. E unul care prezintă emisiunea “Test de stres” la Realitatea. E ceva deosebit. Niciodată camerele nu-l surprind altfel decât stând într-o parte. Şi cu mâna preocupat ţinută în dreptul gurii. Uneori o uită acolo şi-n timp ce vorbeşte. Ei, băiatul acesta a reuşit să scape neplesnit de Irinel în emsiunea în care-l invitase. N-o scotea deloc la capăt cu subiectul. Băi, se enervase Irinel şi-l punea la punct întruna! Omul acesta mi se pare stindardul noii Realitatea TV. E nebunie cu el. Ca stindard e la mare concurenţă cu sintagma “domnul Pepe”. Aşa se referea o moderatoare a lor cu privire la distinsul artist. Şi, până la urmă, despre asta e vorba. Despre Pepe şi, ca să dăm anvergură, băgăm deontologic un “domnul” înainte.