Diana Șucu a creat mărțișoare origami alături de copiii de la SOS Satele Copiilor

28 februarie, 2024

Arta tradițională japoneză aduce o serie de beneficii dezvoltării tinerilor.

Diana Șucu și Fundația Mobexpert au oferit o experiență deosebită copiilor și adolescenților aflați sub protecția SOS Satele Copiilor.

diana sucu martisoare origami copii 1 jpg

Aceștia au avut privilegiul de a participa la un atelier de origami, condus de către Ayako Funatsu, o specialistă japoneză în design floral, care i-a învățat tehnica tradițională japoneză de a confecționa mărțișoare din hârtie.

Aceasta a reprezentat prima inițiativă pe care Fundația Mobexpert a derulat-o în beneficiul copiilor și adolescenților de la SOS Satele Copiilor, completând astfel sprijinul financiar acordat pe tot parcursul anului. Împreună cu cei mici, Diana Şucu si colegele ei au participat la confecționarea cocorilor din hârtie și a "origamișoarelor", mărțișoare origami în formă de flori, decorate cu tradiționalul șnur alb-roșu.

"Am avut privilegiul să lucrez alături de 12 copii și adolescenți minunați, învățând împreună cu ei să creăm origami în diverse forme și culori, care ulterior pot fi purtate sau oferite cadou sub forma unor mărțișoare. Le-am denumit origamișoare. Am realizat chiar și cutiuțele pentru acestea unde am inclus câte un bilețel inscripționat, în japoneză, cu numele fiecărui beneficiar. Fiecare produs este unic. La final, frumoasele noastre opere de artă ni le-am făcut cadou între noi, ca o amintire a acestei zile speciale. De-abia aștept să vină 1 martie să pot purta mărțișorul dăruit de copii”, a declarat Diana Șucu.

diana sucu martisoare origami copii 2 jpg

Acest tip de workshop nu fost ales întâmplător. Pe lângă faptul că este distractivă, tehnica origami aduce o serie de beneficii copiilor.

”Specialiștii susțin că procesul de creare a figurinelor din hârtie, de tip origami, crește puterea de concentrare. În acest mod, cei mici deprind disciplina și răbdarea. Apoi, ajută la dezvoltarea gândirii logice, îi liniștește, reduce anxietatea și ajută la dezvoltarea senzorială printr-o mai bună coordonare a vederii cu mâinile. Nu în ultimul rând, tehnica origami dezvoltă simțul creativ”, adaugă Diana Șucu.

diana sucu martisoare origami copii 3 jpg

Copiii au urmat indicațiile lui Ayako Funatsu, o japoneză care trăiește de mai bine de două decenii în România, țară de care spune că s-a îndrăgostit. Ayako este cunoscută publicului în urma participării la emisiunea Imperiul Leilor. În prezent, Ayako este specialist în Design Floral în cadrul Mobexpert.

Foto: PRRecente pe Ok! Magazine

Elton John și soția sa GettyImages 51147281 jpg
Lucy Lawless Xena profimedia 0152166310 jpg
Marius Manole jpg
Otilia Bilionera si sotul ei turc, Bekir Ali Karakas  FOTO captura (7) png
Vladimir Draghia despre Insula de 1 milion   Instagram (4) jpg
Jessica Alba și Cash Warren, GettyImages (4) jpg
Emma Heming și Bruce Willis, GettyImages (6) jpg
Suki Waterhouse și Robert Pattinson, GettyImages (4) jpg
Kristin Davis, GettyImages (6) jpg
rebel wilson instagram jpg
Romanița PNG
Lionel Richie și Nicole Richie GettyImages 2134280848 jpg
Ricky Martin 2024, GettyImages (2) jpg
Irina Baianț în Bali   FOTO Instagram jpg
Mariah Carey, Grammy, GettyImages jpg
rihanna getty jpg
Anna Lesko si fiul ei, Adam   Instagram (1) jpg
Laura Cosoi și familia, de Paște, Facebook jpg