Diana Șucu a creat mărțișoare origami alături de copiii de la SOS Satele Copiilor

28 februarie, 2024

Arta tradițională japoneză aduce o serie de beneficii dezvoltării tinerilor.

Diana Șucu și Fundația Mobexpert au oferit o experiență deosebită copiilor și adolescenților aflați sub protecția SOS Satele Copiilor.

diana sucu martisoare origami copii 1 jpg

Aceștia au avut privilegiul de a participa la un atelier de origami, condus de către Ayako Funatsu, o specialistă japoneză în design floral, care i-a învățat tehnica tradițională japoneză de a confecționa mărțișoare din hârtie.

Aceasta a reprezentat prima inițiativă pe care Fundația Mobexpert a derulat-o în beneficiul copiilor și adolescenților de la SOS Satele Copiilor, completând astfel sprijinul financiar acordat pe tot parcursul anului. Împreună cu cei mici, Diana Şucu si colegele ei au participat la confecționarea cocorilor din hârtie și a "origamișoarelor", mărțișoare origami în formă de flori, decorate cu tradiționalul șnur alb-roșu.

"Am avut privilegiul să lucrez alături de 12 copii și adolescenți minunați, învățând împreună cu ei să creăm origami în diverse forme și culori, care ulterior pot fi purtate sau oferite cadou sub forma unor mărțișoare. Le-am denumit origamișoare. Am realizat chiar și cutiuțele pentru acestea unde am inclus câte un bilețel inscripționat, în japoneză, cu numele fiecărui beneficiar. Fiecare produs este unic. La final, frumoasele noastre opere de artă ni le-am făcut cadou între noi, ca o amintire a acestei zile speciale. De-abia aștept să vină 1 martie să pot purta mărțișorul dăruit de copii”, a declarat Diana Șucu.

diana sucu martisoare origami copii 2 jpg

Acest tip de workshop nu fost ales întâmplător. Pe lângă faptul că este distractivă, tehnica origami aduce o serie de beneficii copiilor.

”Specialiștii susțin că procesul de creare a figurinelor din hârtie, de tip origami, crește puterea de concentrare. În acest mod, cei mici deprind disciplina și răbdarea. Apoi, ajută la dezvoltarea gândirii logice, îi liniștește, reduce anxietatea și ajută la dezvoltarea senzorială printr-o mai bună coordonare a vederii cu mâinile. Nu în ultimul rând, tehnica origami dezvoltă simțul creativ”, adaugă Diana Șucu.

diana sucu martisoare origami copii 3 jpg

Copiii au urmat indicațiile lui Ayako Funatsu, o japoneză care trăiește de mai bine de două decenii în România, țară de care spune că s-a îndrăgostit. Ayako este cunoscută publicului în urma participării la emisiunea Imperiul Leilor. În prezent, Ayako este specialist în Design Floral în cadrul Mobexpert.

Foto: PR



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg