Diego Maradona a murit la 60 de ani! Legenda fotbalului mondial ar fi făcut stop cardio-respirator

25 noiembrie, 2020
1 diego maradona stop cardio respirator jpg jpeg

A murit Diego Maradona! Mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins la doar 60 de ani.  

O legendă a pierit dintre noi! Diego Armando Maradona a suferit un stop cardio-respirator în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operaţia pe creier. În faţa casei sale ar fi prezente mai multe ambulanţe, informează agenţiile de presă internaţionale.

2 diego maradona a murit la 60 de ani 6 jpg jpeg

Diego Maradona a fost operat pe creier

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural, la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani. „Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunţa, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque în cursul unei conferinţe de presă. 

6 diego maradona a murit la 60 de ani 1 jpg jpeg

Viaţa lui Maradona

Pentru toţi, însă, el rămâne copilul minune al fot­balului, „piticul“ cu picioare de aur şi mâini de zeu, ales în anul 2000 „ Jucătorul secolului“. El este autorul unuia dintre cele mai frumoase goluri din toate timpurile, într-un meci disputat cu Anglia, după ce a traversat aproape tot terenul şi a trecut de şase jucători englezi, marcând un gol cu mâna, pe care genialul fotbalist l-a atribuit „mâinii lui Dumnezeu“. O adevărată binecuvântare, care i-a adus echipei sale câş­tigarea Cupei Mondiale în 1986. O minune, în cel mai pur sens al cuvântului, pentru un tânăr care reuşise să lase în urmă o viaţă plină de sărăcie şi de lipsuri, ca fiu al unei fami­lii cu şase copii, dintr-un cartier mărginaş al Aires-ului. Dar cu toate că, pe terenul de joc, „Butoiaşul Atomic“, aşa cum era poreclit, nu avea rival, în afara acestuia, Mara­dona cu greu se putea numi un sportiv. Încă din 1982, anul transferului său la Barcelona, argentinianul a început să consume regulat cocaină, obicei nefast pe care l-a continuat şi după plecarea la Napoli. Tot atunci au apărut voci care susţineau că a devenit un omul Mafiei, fiind prieten cu mai mulţi membri ai grupării Camorra.

Adulat de suporterii napoletani, Maradona îşi permitea să vină la antrenamente când voia, motiv pentru care a şi primit o amendă de 70.000 de dolari. Abia când a fost depistat cu dovezi certe ca fiind con­sumator de stupefiante şi după numeroase scandaluri, inclusiv unul în care trebuia să-şi recunoască fiul nelegi­tim, pe Diego Sinagra, a părăsit clubul italian în dizgraţie. Şi totuşi, în 2004, când a fost internat după ce a suferit un stop cardiac, sute de persoane au umplut străzile din Bue­nos Aires, transmiţându-i numeroase mesaje de simpatie, între care şi: „Dacă ai juca în ceruri, aş muri ca să te văd“.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Miliardarul Mohamed Al Fayed împreună cu Regina Elisabeta a II a  foto   GettyImages jpg
Colin Farrell, GettyImages (3) jpg
Lady Amelia Windsor, Profimedia (4) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (1) jpg
Demi Moore și fiicele sale, GettyImages (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
FotoJet Bennifer (1) jpg
Ben Affleck Getty Images (1) jpg
FotoJet Boris jpg
Rebel Wilson, GettyImages (6) jpg
 Natalia Mateuț nu se distrează totuși singură sau doar în compania prietenelor sale
Frații Jackson, Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Michael și Randy la Londra, octombrie 1972, GettyImages jpg
FotoJet Emmy jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (3) jpg
Marius Borg jpg