Diego Maradona a murit la 60 de ani! Legenda fotbalului mondial ar fi făcut stop cardio-respirator

25 noiembrie, 2020
1 diego maradona stop cardio respirator jpg jpeg

A murit Diego Maradona! Mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins la doar 60 de ani.  

O legendă a pierit dintre noi! Diego Armando Maradona a suferit un stop cardio-respirator în casa sa din Tigre, unde se stabilise după operaţia pe creier. În faţa casei sale ar fi prezente mai multe ambulanţe, informează agenţiile de presă internaţionale.

2 diego maradona a murit la 60 de ani 6 jpg jpeg

Diego Maradona a fost operat pe creier

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural, la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani. „Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunţa, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque în cursul unei conferinţe de presă. 

6 diego maradona a murit la 60 de ani 1 jpg jpeg

Viaţa lui Maradona

Pentru toţi, însă, el rămâne copilul minune al fot­balului, „piticul“ cu picioare de aur şi mâini de zeu, ales în anul 2000 „ Jucătorul secolului“. El este autorul unuia dintre cele mai frumoase goluri din toate timpurile, într-un meci disputat cu Anglia, după ce a traversat aproape tot terenul şi a trecut de şase jucători englezi, marcând un gol cu mâna, pe care genialul fotbalist l-a atribuit „mâinii lui Dumnezeu“. O adevărată binecuvântare, care i-a adus echipei sale câş­tigarea Cupei Mondiale în 1986. O minune, în cel mai pur sens al cuvântului, pentru un tânăr care reuşise să lase în urmă o viaţă plină de sărăcie şi de lipsuri, ca fiu al unei fami­lii cu şase copii, dintr-un cartier mărginaş al Aires-ului. Dar cu toate că, pe terenul de joc, „Butoiaşul Atomic“, aşa cum era poreclit, nu avea rival, în afara acestuia, Mara­dona cu greu se putea numi un sportiv. Încă din 1982, anul transferului său la Barcelona, argentinianul a început să consume regulat cocaină, obicei nefast pe care l-a continuat şi după plecarea la Napoli. Tot atunci au apărut voci care susţineau că a devenit un omul Mafiei, fiind prieten cu mai mulţi membri ai grupării Camorra.

Adulat de suporterii napoletani, Maradona îşi permitea să vină la antrenamente când voia, motiv pentru care a şi primit o amendă de 70.000 de dolari. Abia când a fost depistat cu dovezi certe ca fiind con­sumator de stupefiante şi după numeroase scandaluri, inclusiv unul în care trebuia să-şi recunoască fiul nelegi­tim, pe Diego Sinagra, a părăsit clubul italian în dizgraţie. Şi totuşi, în 2004, când a fost internat după ce a suferit un stop cardiac, sute de persoane au umplut străzile din Bue­nos Aires, transmiţându-i numeroase mesaje de simpatie, între care şi: „Dacă ai juca în ceruri, aş muri ca să te văd“.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}