Dieta longevității: Cher declară război brânzei, iar Andie MacDowell consumă de 30 de ani iarbă de grâu

23 ianuarie, 2024

Ajunse la o vârstă onorabilă, divele din showbizul american arată cu câteva decenii mai tinere decât sunt. Cum se mențin în formă vedetele trecute bine de prima tinerețe?

Cher

9 cher shutterstock 1771900028 jpg jpeg

La 77 de ani, interpreta hitului If I Could Turn Back Time chiar a reușit să dea timpul înapoi. Și nu doar moștenirea genetică sau chirurgul plastician sunt responsabili pentru silueta încă atrăgătoare a lui Cher, ci și planul alimentar pe care și l-a impus încă din... 1991 și pe care-l urmează și-n zilele noastre. Sătulă de mâncarea nesănătoasă pe care o avea la dispoziție pe platourile de filmare, superstarul de peste Ocean a inventat, împreună cu nutriționistul Robert Haas, o dietă personalizată, care are câteva reguli de bază – fără brânză în meniu, cât mai puțin lapte și înlocuirea unor alimente dăunătoare sănătății și siluetei cu variantele lor mult mai sănătoase.

Fără lapte, cafea și alcool

Neagă cu vehemenţă că și-a scos câteva coaste ca să-și subţieze talia și susţine cu tărie că tot ce-a scos, pentru a se menţine suplă, a fost mâncarea nesănătoasă din meniul zilnic. De fapt preferă, de câteva decenii bune, orezul brun în locul celui alb, fructele (ca bananele, papaya și nectarinele) în locul dulciurilor din comerț și alege oricând legumele, pastele integrale și lintea sau fasolea în detrimentul mezelurilor sau a fast food-ului.

„Nu mă droghez. Nu beau cafea, nu consum aproape niciodată alcool sau carne roșie“, a spus Cher acum vreo 30 și ceva de ani și se ține de cuvânt și acum. „Lactatele nu ne fac bine. Cred că brânza e unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pentru corpul nostru“.

Andie MacDowell: sucuri verzi și carne organică

Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (11) jpg

Colega de breaslă a lui Cher, Andie MacDowell (65), n-a exclus brânza din meniu, pentru că o adoră, însă o consumă cu moderație, pentru a nu-și îngreuna digestia. De fapt, vedeta din Ziua Cărtiței (1993) a studiat îndelung nutriția și a făcut apoi niște alegeri alimentare care-i asigură longevitatea. Astfel, Andie preferă „mâncarea adevărată“, gătită în casă, nu cea servită la restaurant sau, mai rău, cumpărată de pe rafturile magazinelor.

Consumă multă apă și legume proaspete și crude. Micul ei dejun constă în apă de cocos, nuci și cafea, iar, în restul zilei, alege alimentele locale, carnea organică, neapărat lipsită de hormoni, peștele, fasolea și nucile. De 30 de ani, își crește singură iarbă de grâu, pe care o adaugă în sucurile ei naturale pentru simplul motiv că îi stimulează metabolismul și-i detoxifică organismul.

Smoothie-ul preferat al actriței conține măr, kale, lămâie, ghimbir și păpădie. Iar toată această alimentație perfect echilibrată e completată cu multă mișcare. MacDowell își menține silueta zveltă la aproape 70 de ani și cu yoga sau drumeții zilnice prin natură.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Umar Kamani jpg
Tommy Hilfiger și Dee Ocleppo Hilfiger, GettyImages (5) jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
Shakira, GettyImages (4) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Jennifer Lopez, Met Gala, GettyImages (2) jpg
FotoJet Met 2024 jpg
George Ivașcu    FOTO PRO TV (1) jpg
Vedete care sărbătoresc Paștele ortodox jpg
FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg