Din culisele unui serial fenomen - Cine se iubește cu cine în „Bridgerton”?

21 iunie, 2024

Într-un noian de drame de epocă, puține seriale au reușit să captiveze publicul într-o asemenea măsură. Iar acum, că în culise se țese o idilă, fanii sunt și mai intrigați. Ne erijăm, deci, în Lady Whistledown și vă aducem detalii.

Nicola Coughlan și Luke Newton în „Bridgerton”. FOTO: Profimedia
Nicola Coughlan și Luke Newton în „Bridgerton”. FOTO: Profimedia

Dragă cititorule fidel... „Bridgerton” s-a întors! Mult așteptatul al treilea sezon al serialului din epoca Regenței rulează deja pe platforma Netflix. Seria creată de Chris Van Dusen și produsă de aclamata Shonda Rhimes a debutat pe ecrane în decembrie 2020 și a devenit rapid o senzație globală. Dar ce anume a propulsat „Bridgerton” de la un simplu serial de televiziune la un fenomen cultural?

Un „Gossip Girl” cu parfum de epocă

Cu decoruri și costume care te fac să visezi la o epocă a unui altfel de glamour, dar și cu un aer surprinzător de modern, „Bridgerton” pare teritoriul pe care „Mândrie și prejudecată” întâlnește „Gossip Girl”. Iar Shondaland pare să fi cules o floare rară chiar din grădinile Reginei Charlotte (Golda Rosheuvel) cu această adaptare a cărții „The Duke and I” a scriitoarei Julia Quinn.

Ceea ce ține spectatorul intens conectat este măiestria cu care neobosita Lady Whistledown – un personaj care alimentează bârfa societății și care a fost dezvăluit pe parcurs ca fiind Penelope – povestește diversele întâmplări și ne face atenți la micile ori marile secrete ale unor familii din înalta societate, în timp ce se luptă pentru putere, prestigiu și dragoste. Dar, dincolo de măiestria narativă, „Bridgerton” este și un spectacol vizual fără egal. De la grandoarea conacului Bridgerton, până la nuanțele vibrante ale garderobei familiei Featherington, fiecare cadru este meticulos realizat pentru a ne teleporta într-o epocă a excesului. Costumele somptuoase, concepute de Ellen Mirojnick, sunt un personaj în sine, emanând opulență și rafinament, reflectând în același timp personalitatea personajelor, dar și statutul lor social. Această atenție la detalii creează o tapiserie bogată care îi cufundă pe spectatori într-o lume în care fantezia și realitatea se ciocnesc, lăsându-i vrăjiți și tânjind după mai mult.

În plus, unul dintre cele mai izbitoare aspecte ale filmului este diversitatea distribuției sale. Imprimându-i sensibilități moderne și o perspectivă progresistă, vedem o societate multiculturală în care rasa și etnia nu reprezintă bariere în calea iubirii sau a poziției sociale – cam anacronic, nu? Dar această alegere nu doar că reflectă realitatea unei lumi contemporane incluzive, ci rezonează și cu publicul modern, dornic de reprezentare.

Puterea rețelelor de socializare a alimentat ascensiunea fulminantă a serialului. Aproape imediat după lansare, acesta a devenit un trending topic pe Twitter și TikTok, unde fanii au disecat fiecare episod, au dezbătut cuplurile lor preferate și s-au îndrăgostit de vedetele de succes ale serialului. Momentele memorabile și replicile devenite repere au rulat la nesfârșit, în online, amplificând raza de acțiune a „Bridgerton” și consolidându-i statutul de fenomen cultural.

Bârfele de culise

Cert e că, în era streaming-ului, în care nenumărate seriale își dispută atenția telespectatorilor, proiectul Shondei Rhimes s-a impus ca favorit, născând o fascinație și pentru poveștile de dincolo de ecran. Una, îndeosebi, născută între Luke Thompson și Harriet Cains. El îl interpretează pe Benedict Bridgerton, care până în acest sezon s-a ferit de săgețile lui Cupidon, iar ea o interpretează pe Philippa Featherington, care concurează cu sora ei pentru a aduce un moștenitor familiei. Și, în timp ce personajele se ignorau reciproc, neavând în scenariu nicio intrigă comună, actorii au dezvoltat o simpatie în culise.

Zvonurile despre o idilă au început să apară în ianuarie, când cuplul a participat la EE Rising Star Party, petrecerea organizată de „Vanity Fair” cu ocazia premiilor BAFTA. Iar apoi, Bessie Carter (care o joacă pe Prudence Featherington) le-a și confirmat cumva pe InstaStory, când a surprins un flirt în public între Thompson și Cains. Însă cireașa de pe tort a fost descoperită chiar pe profilul de Instagram al lui Harriet. Mai exact, actrița a postat în 2021 un prim-plan al actorului înconjurat de inimioare și sub titlul „My favourite Luke“. Odată descoperită, postarea a devenit ținta comentariilor din partea utilizatorilor, care au speculat că relația lor ar fi început în urmă cu trei ani.

Un alt Luke, Newton, care îl interpretează pe Colin Bridgerton, e în centrul atenției în acest sezon, personajul său fiind propulsat de relația cu Penelope (Nicola Coughlan). Dar în timp ce viața sa amoroasă de pe ecran e pusă pe tapet, cea din afara ecranului rămâne mai discretă. Se știe că a avut o relație cu actrița Jade Louise, în primele două sezoane, apărând cu ea și la premiera celui de-al doilea sezon, dar s-au despărțit în martie: „Luke și Jade s-au îndepărtat pentru că nu au găsit timp să investească în relația lor, având în vedere programul lor încărcat“, a declarat o sursă apropiată cuplului pentru tabloidul „The Sun”. Anterior, el a avut o relație între 2016 și 2018 cu actrița Sophie Simmnet, pe care a cunoscut-o pe platoul de filmare a serialului britanic „Disney The Lodge”. Iar acum, unii fani se întreabă dacă simpatia lui din Bridgerton s-ar putea reflecta și în viața lui privată. Nicola Coughlan a catalogat zvonurile ca fiind „foarte drăguțe“ și a vorbit deschis despre prietenia ei cu Luke Newton. „Chiar ne plăcem!“, le-a spus ea celor de la „Extra”, fără a pune capăt speculațiilor. Până acum, se credea că ea ar avea o relație romantică cu Laurie Kynaston (partenera ei din serialul Derry Girls), dar cum Nicola e secretoasă, nu știm pentru care dintre ei simte acum fluturi în stomac.

Și asta nu este tot! Evoluția actorilor din sezoanele trecute ale serialului sunt la fel de gustate ca aventurile personajelor pe care le-au interpretat. Regé-Jean Page, revelația primului sezon în rolul Ducelui de Hastings, a părăsit brusc producția când a fost cotat ca favorit pentru următorul Bond, dar cum nu s-a materializat, a semnat alte contracte („The Gray Man”, „The Sandman” și „Dungeons & Dragons: Frăția hoților”). Acum, și-ar dori să revină în serial și are o nouă iubită pe nume Emily Brown. Partenera lui din film, Phoebe Dynevor, care o juca pe Daphne Bridgerton, nu mai apare nici ea în noul sezon și și-a anunțat logodna cu actorul Cameron Fuller, după ce a fost văzută purtând inelul de la el la Met Gala. Înainte de această relație, Phoebe s-a întâlnit cu comediantul Pete Davidson în 2021, iar anterior a ieșit cu actorul Andrew Garfield. Notează-ți și asta, Lady Whistledown!

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Britney Spears, Profimedia (2) jpg
Cate Blanchett si fiul ei, Dahiell John Upton   GettyImages 1491761877 jpg
Maria Dragomiroiu în verde (1) jpg
Nicole Kidman la premiera The Expats, Getty Images (5) jpg
Loredana Boboc, Larisa Iordache, Bogdan Jianu, Catalina Ponor, Elisabeta Lipa, Monica Rosu la botezul lui Victor   Instagram png
Hailey Bieber, o gravida sexy   Profimedia jpg
Jennifer Lopez la Paris   Instagram  (1) jpg
Christina Aguilera colaj Getty Images jpg
Corina Caragea foto Pro TV Dechidere SSS06076  update (1) jpg
TĂTUȚU` jpg
Ramona Olaru pt OK   Antena 1 (2) jpg
Larisa Iordache Splash vedete la apa 1 JPG
Aurelien Enthoven, fiul Carlei Bruni   Instagram  (12) jpg
Jennifer Lopez colaj Ben jpg
Mirela Retegan si fiica sa, Maya Sorian   Marius Baragan (2) jpg
Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg