Dispută între Marian Drăgulescu şi Andreea Răducan. Uite ce rol joacă participarea la "Asia Express"

24 februarie, 2018
scandal Andreea Raducan Marian Dragulescu jpeg

Gimnastul se consideră nedreptăţit de Federaţia de Gimnastică şi o arată cu degetul pe fosta gimnastă, actualmente şefa Federaţiei.

image

Desemnat drept cel mai valoros gimnast român al anului trecut, Marian Drăgulescu (37), multiplu campion mondial şi european, se declară total nemulţumit de atitudinea pe care actuala conducerea a Federaţiei Române de Gimnastică o are faţă de el.

"Clubul Steaua şi Comitetul olimpic au apreciat performanţele mele în 2017, mai puţin Federaţia de gimnastică, care găseşte tot felul de scuze în loc să caute soluţii pentru a susţine şi a motiva pe cel mai bun gimnast al României pe 2017. Prin prisma rezultatelor mele, federaţia primeşte şi bani de la bugetul de stat pentru pregătire, dar se pare că nu sunt important pentru ei. Andreea Răducan NU este în necunoştinţă de cauză. Este vorba de PRINCIPIU şi RESPECT. Sunt total dezamăgit!!!", a scris Marian Drăgulescu pe pagina lui de socializare cu adresă directă la Andreea Răducan, actuala şefă a Federaţiei Române de Gimnastică.

Mai precis, problema gimnastului este tăierea subvenţiei de la stat, aşa cum a explicat pe larg pentru telekomsport.ro:

"Problemele mele, de ordin financiar, în raport cu federaţia de specialitate, au început în luna noiembrie.

Actuala conducere federală a decis ca pentru luna noiembrie să îmi dea doar cincizeci la sută iar în luna decembrie mi-au tăiat şaptezeci la sută din această sumă. Motivul ar fi că eu nu am îndeplinit acel număr de zile în sala de antrenament. Se ştie însă că am fost accidentat, lucru confirmat de către medici. Fiind accidentat am absentat două săptămâni în luna noiembrie şi una în luna decembrie. Ca urmare a acestei decizii mă simt total nedreptăţit, mai ales că, aşa cum spuneam, eu sunt singurul gimnast care şi-a îndeplinit obiectivile anul trecut. Cred că dacă s-ar fi vrut, se putea găsi o soluţie. Fie să fiu băgat în concediu de odihnă sau să fiu plătit din resursele extrabugetare ale federaţiei. Dar, probabil, că acest lucru, nu s-a vrut!", a precizat Drăgulescu pentru

.

Marian Drăgulescu a luat aurul la sărituri la Cupa Mondială din Ungaria (sept. 2017).

În replică, Andreea Răducan a postat un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook:

"Dragă Marian, Observ că-ţi doreşti să comunicăm pe reţelele de socializare. Îmi voi lua câteva minute pentru a-ţi răspunde şi pe facebook. Înţeleg comportamentul tău ca pe un atac la propria-mi persoană. Consider că atitudinea ta din ultima perioadă nu este demnă de un mare campion. Susţinem uneori că cei din afara sistemului nu ne înţeleg şi ajungem să ne dăm seama, din nou, că de fapt noi suntem cei care ne “faultăm”. Aş vrea să te asigur încă o dată că atât eu, cât şi echipa Federaţiei Române de Gimnastică preţuim munca şi performanţa fiecărui sportiv, aşa cum este şi cazul tău. Nemulţumirea ta în urma reţinerii a jumătate din indemnizaţia de lot, pentru fix zilele în care nu ai fost în sală şi în ţară, este nejustificată. Nu are nimeni ceva împotriva participării tale la diferite show-uri TV, însă cred c-ar trebui să te decizi dacă-ţi doreşti să câştigi medalia de aur la JO sau notorietate la TV. Ţi s-a explicat că atâta timp cât nu eşti în sala de antrenament, noi nu putem susţine că eşti în pregătire. Sunt bani publici pentru care nu-şi asumă nimeni răspunderea. Sigur, am fi putut găsi un sponsor ca să-ţi plătim aceşti bani, dar tu consideri că aşa este normal?! Te consideri un model pentru sportivii de astăzi. Ce ar trebui să facă FRG dacă fiecare sportiv ţi-ar urma exemplul şi ar proceda la fel? Sau ar alege să se antreneze fiecare în altă ţară? Ne-ai spus să nu te comparăm cu ei. Datoria noastră, însă, este să ne pese de toţi sportivii, nu doar de campioni. În plus, FRG nu se poate transforma în agenţie de marketing şi comunicare pentru Marian Dragulescu Official. Aşa cum ţi-am mai spus, rezultatele câştigate în sport sunt importante, dar vei înţelege că va fi şi mai important ce vei face după încheierea activităţii sportive, iar genul acesta de acţiuni nu-ţi vor aduce niciun beneficiu. Rămânem alături de tine şi dacă vei considera importantă susţinerea noastră, just let us know. Succes!"

Marian Drăgulescu şi soţia sa, Corina, au participat la reality show-ul "Asia Express", difuzat la Antena 1. Din păcate, ei au fost primii eliminaţi din cursa pentru 30.000 de euro.

Răspunsul lui Marian Drăgulescu a venit prompt:

"Dragă Andreea Răducan,

Am citit cu atenţie declaraţia ta şi mă surprind acţiunile tale ca preşedinte al FRG.

Dacă ai citit cu atenţie declaraţia mea, nu mi-am permis să fac judecăţi de valoare cu privire la persoana ta, dacă eşti un model pentru tinerii sportivi sau în societate, nici nu am judecat ce faci tu în timpul liber, concediul maternal sau medical, chiar dacă

.

Ceea ce solicit de la tine ca preşedinte FRG este să aplici legea şi prevederile legale cu privire la drepturile mele. Ai mărit de 3 ori bugetul auditului federaţiei, ai mărit salariile angajaţilor, dar ai neglijat nevoia de pregătire a noastră a sportivilor.

Îmi doresc să te pui un moment în locul meu. În ultimii 3 ani am contribuit cu cele mai bune performanţe, consolidând şi reputaţia federaţiei de gimnastică. Da, am suferit o entorsă înainte de CM şi cu toate acestea am intrat în concurs accidentat şi m-am clasat pe locul 4 la sărituri.

Desigur că după acest efort intens am primit din partea medicului recomandarea unui pauze de la ACTIVITĂŢILE SPECIFICE GIMNASTICII DE PERFORMANŢĂ.

Am, aşadar, aşteptarea de la tine să iei atitudinea şi deciziile corespunzătoare misiunii pe care o împlineşti şi pentru care noi te-am susţinut - eşti preşedintele FRG."

Marian Drăgulescu se află în Ungaria, unde a ales să se antreneze până în luna aprilie alături de tehnicianul Ştefan Gall, cu care el a obţinut parte din marile sale succes ca sportiv la nivel mondial.Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg