Dita Von Teese – The Real Pin Up Girl

22 ianuarie, 2014
1455192 672698366095720 1584827467 n jpeg

Cea mai în vogă artistă de burlesc, cu talie de viespe şi păr de abanos, o femeie-spectacol ce păstrează ceva din aerul divelor de demult ale Hollywoodului. Desuuri fine, dantelă, pene, bijuterii preţioase, machiaj pronunţat, bucle retro... Bine aţi venit în universul Ditei Von Teese, al cărei look provocator a încins minţile tuturor bărbaţilor de pe planetă, iar femeile au numit-o la unison regina senzualităţii absolute.

Cea mai în vogă artistă de burlesc, cu talie de viespe şi păr de abanos, o femeie-spectacol ce păstrează ceva din aerul divelor de demult ale Hollywoodului.

Desuuri fine, dantelă, pene, bijuterii preţioase, machiaj pronunţat, bucle retro... Bine aţi venit în universul Ditei Von Teese, al cărei look provocator a încins minţile tuturor bărbaţilor de pe planetă, iar femeile au numit-o la unison regina senzualităţii absolute.

„Îmi place să fiu înconjurată mereu de lux şi frumuseţe. Strâng de 25 de ani lenjerie, iar acum colecţia mea este uriaşă. Mereu am fost fascinată de asta“, declara pentru revista „Vogue“ această inovatoare a show-urilor de cabaret, adorată pentru personalitatea puternică, stilul old glamour şi silueta ireală de 52 de centimentri!

Dansatoare de burlesc, actriţă, model şi designer, Dita are aerul nobil al femeii cochete a anilor ’40, care ştie să seducă dintr-un fluturat de gene. Dar nici vorbă de vreun rang nobiliar ori de vreo picătură de sânge albastru în arborele ei genealogic.

Pe numele ei real Heather Renée Sweet, ea s-a născut într-o familie de americani din clasa muncitoare, dintr-un tată strungar şi o mamă manicuristă. Iar toată această fascinaţie pentru stilul retro i se datorează mamei sale, fan al vintage-ului, al filmelor old Hollywood şi al divelor acelor ani.

image

Pentru micuţa Heather, care făcea balet încă de la patru ani şi pentru care sala de dans era tărâmul magic al împlinirii tuturor viselor, lumina reflectoarelor a rămas o constantă. Din păcate, însă, chiar în momentul în care bobocul se transforma în trandafir, ea fiind talentata solistă a companiei de balet locale, a fost nevoită să renunţe la tutu din cauza unor probleme de sănătate.

„La vârsta de 15 ani eram mai bună ca niciodată“, îşi aminteşte ea de acea frumoasă perioadă din viaţa ei.

image

Drept consolare, ea şi-a îndreptat atenţia spre modă, în special spre lenjeria intimă, şi era absolut fascinată de femeile îmbrăcate sumar din revistele pentru bărbaţi furate de la tatăl ei, care le ţinea dosite sub pat.

„Obişnuiam să probez lenjeria mamei mele“, mărturisea ea pentru „Vogue“, amintindu-şi că mama ei, simţind nevoile ei de adolescentă, a dus-o să-i cumpere primul ei sutien, simplu, alb, din bumbac, şi i-a dăruit o pereche de colanţi, ambalaţi înr-un ou de plastic. O mare dezamăgire pentru tânăra care se aştepta să primească un set din dantelă şi ciorapi cu portjartier, aşa cum văzuse ea în revistele deocheate ale tatălui său.

image

Apoi, angajându-se la un magazin de lenjerie intimă, a făcut o adevărată pasiune pentru corsete şi pentru piesele care desăvârşesc ţinuta unei pin-up girl. „Nu mă simţeam deloc atrăgătoare când purtam o pereche de jeans şi tricou. Am ales stilul pin-up pentru că mi se potriveşte mult mai bine“, spunea cea care şi-a creat acest look în preajma majoratului, când lucra într-un club local.

Cu părul tapat şi mănuşi lungi, Heather era o adevărată apariţie, faţă de colegele sale, pe care le considera lipsite de gust şi originalitate. Iar, la îndemnul mamei sale, ea a dus acest look şi mai departe, realizând câteva pictoriale în ţinute vintage, dar şi fotografii nud în stilul anilor ’30-’40. Imaginea ei retro, a la Bettie Page (una dintre cele mai celebre pin-up girls), i-a adus contracte generoase cu revistele „Bizzare“, „Playboy“ şi „Marquis“ şi ocazia de-a apărea pe coperta cărţii autorului asiatic Midori, expert în arta sexualităţii, „The Seductive Art of Japanese Bondage“.

image

Dar, pentru că microbul dansului nu-i dădea pace, nu s-a mulţumit să rămână o simplă dansatoare de striptease şi s-a reprofilat pe stilul burlesc, care a şi făcut-o faimoasă.

Ea a început să evolueze sub numele de scenă Dita, un tribut adus actriţei de filme mute Dita Parlo. „Von Teese“, particulă adăugată în 2002, a fost doar o inspirată greşeală! Deschizând întâmplător cartea de telefoane, ea ar fi ales numele Von Treese. Doar că cei cu care a venit în contact, ulterior, i-au scris numele greşit, Dita alegându-se cu Von Teese.

Splendida brunetă de 1,60 m şi 50 de kilograme, care dansa lasciv într-un pahar gigant de Martini – show care a făcut-o celebră în toată lumea – le-a atras atenţia lui Mike Ness, din formaţia Social Distortion, şi actorului Peter Sarsgaard, la braţul cărora a câştigat o oarecare popularitate.

image

Dar Marilyn Manson a fost partenerul care a scos-o complet din anonimat, mai ales după căsătoria lor din 2005. Timp de aproape şapte ani au fost nedespărţiţi, presa numindu-i „frumoasa si bestia“, iar designerii – „Dali şi Gala“.

Trăiau o iubire nebună şi împărtăşeau pasiuni excentrice şi jocuri de budoar, cu interpretări de roluri şi asfixieri reciproce. Iar în casa lor din  San Francisco Valley aveau doi babuini împăiaţi. Preferinţe deloc şocante pentru doi îndrăgostiţi care au ales să-şi transforme nunta într-un adevărat spectacol gotic, în peisajul sumbru al unui vechi castel din Irlanda, Gurteen Le Poer, cu jurăminte rostite la miezul nopţii, în acorduri de harpă, sub o arcadă de trandafiri de un roşu sângeriu.

image

Pentru acesta, au găsit un preot dispus să le cresteze degetele, pentru că mirii să-şi sugă sângele reciproc, dovedindu-şi astfel dragostea eternă. Mireasa a purtat o rochie de un albastru cobalt, creată de Vivienne Westwood şi i-a dăruit alesului ei un fetus conservat in formol, pe care l-a botezat Ludwig. Ce mai, o ceremonie complet neobişnuită, care a ţinut patru zile şi patru nopţi, dar care, din păcate, nu i-a ţinut uniţi decât un an.

Mult mai tânăra actriţă Evan Rachel Wood i l-a răpit Ditei pe Marilyn şi, după scandalosul divorţ pronunţat în 2007, ea a mărturisit că: „Nu am făcut sex un an de zile şi a fost ciudat, pentru că mă refeream constant la sex în arta mea“. Dar, cu toate că fostul ei soţ a încercat să reia legătura cu ea, după ce s-a despărţit de Evan Rachel Wood, aceasta nici n-a vrut să mai audă de el: „Şi-a cerut scuze spunând că a fost greşeala vieţii lui. Eu îl calmam spunându-i: «Da, da, ştiu, spune ce ai de spus, ca să te simţi mai bine şi să poţi dormi la noapte»“.

Un final dureros, care însă a făcut-o şi mai atractivă pentru cei care veneau să-i vadă spectacolele. Iar succesul de pe scena de cabaret i-a deschis uşi şi în lumea modei, unde s-a impus ca designer de lenjerie intimă, şi, mai nou, în muzică, unde şi-a făcut debutul alături de trupa britanică Monarchy cu piesa „Disintegration“, al cărei videoclip e pe măsura show-urilor ei de la Crazy Horse din Paris: sexy şi provocator.

Greu de ghicit că Dita a împlinit 41 de ani! „Ca să fiu sinceră, acum mă simt mult mai sexy şi mai bine în pielea mea decât la 20 de ani! Pentru că am învăţat să-mi respect corpul, să-l înţeleg şi să-i ofer exact ceea ce are nevoie“.

vezi aici galeria foto

image

Foto: pagina oficială, WENNRecente pe Ok! Magazine

Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
INNA  WHITE7799 jpg
Riley Keough și Lisa Marie GettyImages 862165928 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}