Diva supremă, sex simbolul anilor '50 împlinește azi 89 de ani. Inegalabila Sophia Loren

20 septembrie, 2023

De ce este atât de iubită Sophia Loren, una dintre cele mai frumoase femei ale tuturor timpurilor?

Sophia Loren 88 jpg

Una dintre cele mai emblematice actrițe este sărbătorită astăzi. Încă un an și splendida Sophia Loren va împlini 90 de ani. Italianca este o femeie împlinită, mamă mândră și bunică adorabilă.

De povestea ei de viață n-o să ne plictisim niciodată. Și suntem fericiți cât timp îi avem filmele cu care ne putem delecta, vizionând o frumusețe incontestabilă, care a frânt atât de multe inimi în tinerețe. Aprigă și nonconformistă, Sophia Loren este încă pe val și la 89 de ani. Și a transmis în familie dragostea pentru cinematografie. Nici nu se putea altfel, nu-i așa?

Frumusețea ei tulburătoare, talia de viespe și replicile acide au propulsat-o în topul celor mai mari actrițe ale tuturor timpurilor.

Diva inconfundabilă a marelui ecran a spus odată, într-un interviu: „Am avut norocul de a avea succes în anii ‘50, când frumuseţea avea o altă însemnătate decât are astăzi. În zilele noastre, orice actriţă tânără sau model devine celebră foarte repede şi nu mai are timp să-şi dezvolte personalitatea.”

Într-adevăr, ca să-i dăm dreptate lui Marin Sorescu, pe vremea aceea, timpul avea răbdare. Iar femeia era naturală, autentică. Cât de fericiți ar trebui încă să fim că suntem contemporani cu ea!

Sophia Loren a fost un sex simbol al anilor ’50 – ‘70, cu o popularitate internațională neegalată de nicio altă actriță italiană.

Sophia Loren și-a fascinat, de altfel, partenerii de platou. Printre ei, Cary Grant, Peter Sellers, Clark Gable, Frank Sinatra, Gregory Peck, Jack Lemmon, Paul Newman, Marlon Brando. Actrița l-a menționat pe Cary Grant: ”Cary Grant era extrem de chipeş, genul de bărbat care-ţi făcea inima să stea, când intra într-o încăpere. Se mişca ca un dansator, ca şi cum dansa în aer. În plus, avea un simţ al stilului extraordinar şi era şi foarte romantic, aşa cum poate fi cineva care îţi trimite sute de flori dintr-odată.”

Italianca este fericită că are în prezent o tiză. Iar românii sunt și mai încântați, că această Sophia Loren a vremurilor noastre este nimeni alta decât românca Mădălina Ghenea.

Cele două s-au întâlnit de câteva ori la evenimente și s-au fotografiat împreună.

Mădălina Ghenea nu a lipsit de la deschiderea restaurantului Sophiei Loren. Românca, față în față cu cea cu care este asemănată în permanență.

Potrivit biography.com, în timpul filmărilor la ”The pride and passion”, Loren a fost implicată într-un triunghi amoros cu Grant, dar și cu producătorul italian Carlo Ponti.

Deși era îndrăgostită ca o adolescentă de Grant, diva l-a ales totuși pe Ponti, despre care presa râdea că ”are de două ori vârsta ei, iar ea e de două ori mai înaltă decât el.”

Cei doi s-au căsătorit, dar câțiva ani căsătoria nu le-a fost recunoscută din cauza unor complicații legate de anularea primei căsătorii a lui Ponti.

Cei doi au emigrat în Franța unde au devenit cetățeni francezi și Ponti a putut să divorțeze de soția lui, Giuliana Fiastri, și s-au căsătorit din nou pe data de 9 aprilie 1966 la Sevres (Franța).

Povestea lor a rămas în istorie ca una frumoasă și romantică, iar Sophia i-a fost alături până în ceasul morții, în 2007. Sophia a spus că secretul relației lor a fost discreția, în ciuda celebrității. ”Showbiz-ul este ceea ce facem, nu ceea ce suntem.”

Foto: Profimedia și GettyRecente pe Ok! Magazine

AnaMaria Prodan cimitir PNG
Hugh Grant și Anna Elisabet Eberstein, Getty jpg
8 shannen doherty jpg jpeg
Tudor Chirila, jurat la  Vocea Romaniei
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Melania Trump, Michelle Obama, Laura Bush și Hillary Clinton prezente la priveghiul lui Rosalynn Carter, Profimedia (1) jpg
copiii sarah jessica parker (6) jpg
Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg
Brad Pitt și Jennifer Aniston, Profimedia (1) jpg
Jessica Simpson colaj  jpg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
Catalina Ponor a doua oara insarcinata   Instagram, The Art Place (5) jpg
Nico alias Nicoleta Matei si fiica sa, Alexandra Matei   Facebook (1) jpg
Naomi Campbell, Profimedia (3) jpg
Carmen Iohannis si Klaus Iohannis in vizita in Cabo Verde, la Palatul Prezidential   Instagram (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Profimedia (5) jpg
Ilinca Vandici DSC 6510 (1) jpg
FotoJet (34) jpg