Doliu în cinematografia franceză. A murit titanul și sex-simbolul Alain Delon!

18 august, 2024

Supranumit Samuraiul, după cel mai notoriu film al său, legenda cinematografiei franceze s-a stins la 88 de ani.

Alain Delon (8 noiembrie 1935 - 18 august 2024)
Alain Delon (8 noiembrie 1935 - 18 august 2024)

Cinematografia și Franța au pierdut un mit care și-a păstrat legenda până la sfârșit, între izbucniri și tăceri. Ultimul supraviețuitor al unui cinema care nu mai există, așa cum îi plăcea să spună în interviuri, Alain Delon a murit pe 18 august 2024, la vârsta de 88 de ani.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony şi (câinele său) Loubo sunt profund întristaţi să anunţe decesul tatălui lor. Acesta s-a stins din viaţă în linişte în casa sa din Douchy, înconjurat de cei trei copii ai săi şi de familia sa. (…) Familia sa vă roagă să îi respectaţi viaţa privată în această perioadă de doliu extrem de dureroasă”, se arată într-un comunicat.

Considerat unul dintre cele mai mari staruri ale cinematografiei din secolul XX, Alain Delon s-a născut pe 8 noiembrie 1935, în Sceaux, Franța. Și-a pus amprenta, ca nimeni altul, nu doar în filmul, ci și în cultura franceză și a strălucit alături de nume mari ale artei, precum Romy Schneider, Yves Montand, Brigitte Bardot și Jean-Paul Belmondo.

Deja în 2019, sănătatea lui Alain Delon era șubredă. După ce a suferit un accident vascular cerebral, canalele de știri au anunțat că a fost internat la Spitalul American din Neuilly-sur-Seine. Departe de camerele de luat vederi timp de doi ani, Alain Delon declara pentru TV5 Monde în iulie 2021: „Sunt bine. Am avut două accidente vasculare cerebrale. Pentru moment, în afară de faptul că merg cu un baston, mă simt foarte bine”.

Este adevărat că actorul fusese deja spitalizat în 2012. Acest lucru se datora unei aritmii cardiace care fusese diagnosticată cu mai mulți ani înainte și care ducea la amețeli. Suferind de probleme cardiace și de echilibru, aceasta a fost ultima picătură pentru un om care a fost iubit ca puțini alții și care și-a păstrat legenda vie până la sfârșit.

Apoi, în 2017, a suferit o intervenție chirurgicală la artera femurală și a continuat să fie monitorizat pentru tiroidită. A luptat cu aceste probleme de sănătate în timp ce se confrunta emoțional și cu pierderea fiului său nelegitim, Ari Boulogne, și cu ultima sa luptă juridică cu „doamna sa de onoare” Hiromi.

„Diminuat” la sfârșitul vieții sale, monstrul sacru al cinematografiei și-a văzut și copiii certați. Supărat pe sora sa Anouchka Delon, Anthony Delon a depus plângere, acuzând-o că ar fi mușamalizat starea de sănătate precară a tatălui lor. Fratele lor mai mic, Alain-Fabien Delon, s-a grăbit să-i susțină. Aceste chinuri și conflicte familiale au zguduit ultimele clipe ale acestui actor de renume internațional, care a fost pus sub tutelă întărită la sfârșitul vieții sale.

Alain Delon a fost unul dintre cei mai venerați actori ai Franței, fiind sărbătorit până la sfârșitul carierei sale, cu un omagiu deosebit în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2019.

În urma sa, rămân nu doar o avere pe care se vor război cei 3 copii ai săi și imaginile ale căror drepturi de difuzare vor fi un alt subiect de dispută familială, ci și personaje memorabile, moda trench-ului care i-a preluat numele și, mai ales, un simbol al masculinității franceze.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Lily Collins, Brigitte Macron, Profimedia jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Adelina Chivu și Mihai Morar (1) jpg
Bon Jovi, GettyImages jpg
Mircea Geoana   Instagram 3 jpg
FotoJet Brad jpg
Regele Willem Alexander, Profimedia (1) jpg
Jennifer Lopez Foto Profimedia jpg
Margot Robbie și Tom Ackerley, Profimedia (2) jpg
Brooke Shields o susține pe fiica Grier Henchy, Profimedia (2) jpg
Cornel Luchian si Iustina Loghin de la Insula iubirii   Instagram (2) jpg
Brad Pitt și Ines de Ramon, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Matt Damon Foto Profimedia (4) jpg
Ela Craciun, cu Nicholas si Alexandru   Instagram jpg
Ilinca Vandici si Zian in prima zi de clasa I   Instagram jpg
Adela il bate pe Radu Valcan 2 jpg
Nicole Kidman și mama ei GettyImages 2900890 jpg
1 simona patruleasa stirile kanal d jpg jpeg