Doliu în lumea modei! A murit Zina Dumitrescu!

28 martie, 2019
1 zina dumitrescu la oana turcu jpg jpeg

Celebra creatoare de modă, iubită de toate fostele sale manechine, care o alintau "Mama Zina", s-a stins din viaţă la azilul în care era internată încă din 2012.

Marea Doamnă a modei româneşti Zina Dumitrescu a murit astăzi, la vârsta de 82 de ani. Celebra creatoare de modă era internată de 7 ani într-un azil din Snagov. În ultima vreme, Zina Dumitrescu nu se simţea prea bine, refuza să mai mănânce şi să mai primească vizite, dar n-a vrut nici să se interneze.

Pe numele ei real Zenobia Bogoş, Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Piteşti. Aici Zina a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

Zina Dumitrescu a lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu şi Liviu Ionescu.

Zina Dumitrescu a creat zeci de colecţii de modă, participând la festivaluri de modă din ţară şi din străinătate.

A fost căsătorită de trei ori, prima oară s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, şi conferenţiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.