Două femei au susținut că Brigitte Macron s-a născut bărbat și că e un „secret de stat”

3 martie, 2024

Afirmațiile celor două franțuzoaice au produs un mare scandal, iar recent au fost comentate chiar de fiica Primei Doamne.

Brigitte Macron attends 14th dictation exercise event organised by ELA   Paris jpeg

Amandine Roy, o clarvăzătoare în vârstă de 52 de ani, și Natacha Rey, în vârstă de 48 de ani, care se dădea drept jurnalistă independentă, au afirmat pin 2021 că Brigitte Macron s-a născut bărbat. Cele două au apărut într-un videoclip de patru ore pe YouTube, în care susțineau că Brigitte s-a născut ca un băiețel și că se numea Jean-Michel Trogneux în 1953. Acesta este, de fapt, numele fratelui lui Brigitte, iar doamna Macron se numea Brigitte Trogneux înainte de prima ei căsătorie.

Aceleași femei au mai susținut că primul soț al lui Brigitte, André-Louis Auzière, nu a existat niciodată - deși acesta a murit în 2020, la vârsta de 68 de ani.

Judecate pentru calomnie

Zvonurile transfobe despre Brigitte Macron au fost preluate de extrema dreaptă în 2022, în timp ce președintele își făcea campanie pentru realegere. Diverse grupuri, inclusiv Vestele Galbene (Gilets Jaunes) și cei care protestează împotriva vaccinurilor Covid, toate au folosit afirmațiile pentru a-l ataca pe dl Macron.

Pentru că afirmațiile celor două franțuzoaice au produs un mare scandal, ele au fost date în judecată de familia Macron. Printre martorii chemați în instanță s-au numărat Catherine și Jean-Louis Auzière, unchiul lui Brigitte pe vremea când Brigitte era căsătorită cu André-Louis Auzière, care nu are copii și care locuiește în Deauville, Normandia. Natacha Ray a susținut că Jean-Louis Auzière a falsificat documente administrative pentru a ascunde un "secret de stat" - și anume că soția sa a dat naștere tuturor celor trei copii ai lui Brigitte, inclusiv lui Tiphaine Auzière.

Inițial, un judecător de la Lisieux, în Normandia, le-a amendat pe cele două femei cu "amenzi simbolice", echivalentul a 1.700 de lire sterline fiecare, după ce le-a găsit pe amândouă vinovate de calomnie. Însă, în urma apelurilor, Roy a fost amendată cu echivalentul a doar 850 de lire sterline, iar lui Rey i s-au suspendat 1.300 de lire sterline din amenda de 1.700 de lire sterline, ceea ce înseamnă că a trebuit să plătească doar 400 de lire sterline.

La rândul lor, ambele au susținut că au fost supuse la „intimidări din partea autorităților”, în timp ce membri „ultraprotejați” ai guvernământului parizian încercau să acopere acest „secret de stat”.

Fiica lui Brigitte Macron iese la rampă

Detaliile bizarului caz care o vizează pe soția de 70 de ani a președintelui Emmanuel Macron au fost rediscutate vineri, după ce propria fiică a acesteia a vorbit pentru prima dată în public despre acuzații. Tiphaine Auzière, în vârstă de 40 de ani, a declarat pentru ultimul număr al revistei „Paris Match”: „Sunt îngrijorată de nivelul societății când aud ce circulă pe rețelele de socializare despre faptul că mama mea ar fi bărbat".

Tiphaine Auzière a spus și cât de rănită a rămas după ce a descoperit, pe când era un copil de 10 ani, că mama ei, profesoară, se vedea cu adolescentul Emmanuel Macron. Acesta avea doar 15 ani când a început o relație cu Brigitte Auzière, pe atunci căsătorită și mamă a trei copii, care avea 40 de ani și preda teatru la liceul La Providence din Amiens, în nordul Franței.

„Am învățat multe despre natura umană”, a spus ea în interviul publicat joi. „Știu că, în aceste momente, trebuie să ne concentrăm asupra esențialului și să mergem înainte fără a ține cont de critici. Atacurile, loviturile pe la spate, judecățile... Nu era încă epoca rețelelor de socializare, dar eram într-un mic oraș de provincie. Totul se știa. În ciuda a toate acestea, am rămas în picioare. Am căpătat o minte deschisă, dorința de a merge mai departe fără să ascult zgomotul periferic și am dobândit o mai mare toleranță”.

Tiphaine Auzière a fost deosebit de supărată de faptul că tatăl ei umilit, André-Louis Auzière, a fost forțat să părăsească casa familiei în 1994, chiar dacă nu a divorțat de Brigitte până în 2006, permițându-i lui Emmanuel Macron să se căsătorească cu ea un an mai târziu. „O separare de familie poate fi o durere, însă și o oportunitate. Recompunerea se poate dovedi a fi o îmbogățire. Am un tată și un tată vitreg la care țin, a adăugat ea.

Palatul Elysée nu a reacționat încă la comentariile lui Tiphaine Auzière, care își promovează noul roman - o dramă juridică intitulată "Assizes", cu referire la un tribunal penal.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg