Două femei au susținut că Brigitte Macron s-a născut bărbat și că e un „secret de stat”

3 martie, 2024

Afirmațiile celor două franțuzoaice au produs un mare scandal, iar recent au fost comentate chiar de fiica Primei Doamne.

Brigitte Macron attends 14th dictation exercise event organised by ELA   Paris jpeg

Amandine Roy, o clarvăzătoare în vârstă de 52 de ani, și Natacha Rey, în vârstă de 48 de ani, care se dădea drept jurnalistă independentă, au afirmat pin 2021 că Brigitte Macron s-a născut bărbat. Cele două au apărut într-un videoclip de patru ore pe YouTube, în care susțineau că Brigitte s-a născut ca un băiețel și că se numea Jean-Michel Trogneux în 1953. Acesta este, de fapt, numele fratelui lui Brigitte, iar doamna Macron se numea Brigitte Trogneux înainte de prima ei căsătorie.

Aceleași femei au mai susținut că primul soț al lui Brigitte, André-Louis Auzière, nu a existat niciodată - deși acesta a murit în 2020, la vârsta de 68 de ani.

Judecate pentru calomnie

Zvonurile transfobe despre Brigitte Macron au fost preluate de extrema dreaptă în 2022, în timp ce președintele își făcea campanie pentru realegere. Diverse grupuri, inclusiv Vestele Galbene (Gilets Jaunes) și cei care protestează împotriva vaccinurilor Covid, toate au folosit afirmațiile pentru a-l ataca pe dl Macron.

Pentru că afirmațiile celor două franțuzoaice au produs un mare scandal, ele au fost date în judecată de familia Macron. Printre martorii chemați în instanță s-au numărat Catherine și Jean-Louis Auzière, unchiul lui Brigitte pe vremea când Brigitte era căsătorită cu André-Louis Auzière, care nu are copii și care locuiește în Deauville, Normandia. Natacha Ray a susținut că Jean-Louis Auzière a falsificat documente administrative pentru a ascunde un "secret de stat" - și anume că soția sa a dat naștere tuturor celor trei copii ai lui Brigitte, inclusiv lui Tiphaine Auzière.

Inițial, un judecător de la Lisieux, în Normandia, le-a amendat pe cele două femei cu "amenzi simbolice", echivalentul a 1.700 de lire sterline fiecare, după ce le-a găsit pe amândouă vinovate de calomnie. Însă, în urma apelurilor, Roy a fost amendată cu echivalentul a doar 850 de lire sterline, iar lui Rey i s-au suspendat 1.300 de lire sterline din amenda de 1.700 de lire sterline, ceea ce înseamnă că a trebuit să plătească doar 400 de lire sterline.

La rândul lor, ambele au susținut că au fost supuse la „intimidări din partea autorităților”, în timp ce membri „ultraprotejați” ai guvernământului parizian încercau să acopere acest „secret de stat”.

Fiica lui Brigitte Macron iese la rampă

Detaliile bizarului caz care o vizează pe soția de 70 de ani a președintelui Emmanuel Macron au fost rediscutate vineri, după ce propria fiică a acesteia a vorbit pentru prima dată în public despre acuzații. Tiphaine Auzière, în vârstă de 40 de ani, a declarat pentru ultimul număr al revistei „Paris Match”: „Sunt îngrijorată de nivelul societății când aud ce circulă pe rețelele de socializare despre faptul că mama mea ar fi bărbat".

Tiphaine Auzière a spus și cât de rănită a rămas după ce a descoperit, pe când era un copil de 10 ani, că mama ei, profesoară, se vedea cu adolescentul Emmanuel Macron. Acesta avea doar 15 ani când a început o relație cu Brigitte Auzière, pe atunci căsătorită și mamă a trei copii, care avea 40 de ani și preda teatru la liceul La Providence din Amiens, în nordul Franței.

„Am învățat multe despre natura umană”, a spus ea în interviul publicat joi. „Știu că, în aceste momente, trebuie să ne concentrăm asupra esențialului și să mergem înainte fără a ține cont de critici. Atacurile, loviturile pe la spate, judecățile... Nu era încă epoca rețelelor de socializare, dar eram într-un mic oraș de provincie. Totul se știa. În ciuda a toate acestea, am rămas în picioare. Am căpătat o minte deschisă, dorința de a merge mai departe fără să ascult zgomotul periferic și am dobândit o mai mare toleranță”.

Tiphaine Auzière a fost deosebit de supărată de faptul că tatăl ei umilit, André-Louis Auzière, a fost forțat să părăsească casa familiei în 1994, chiar dacă nu a divorțat de Brigitte până în 2006, permițându-i lui Emmanuel Macron să se căsătorească cu ea un an mai târziu. „O separare de familie poate fi o durere, însă și o oportunitate. Recompunerea se poate dovedi a fi o îmbogățire. Am un tată și un tată vitreg la care țin, a adăugat ea.

Palatul Elysée nu a reacționat încă la comentariile lui Tiphaine Auzière, care își promovează noul roman - o dramă juridică intitulată "Assizes", cu referire la un tribunal penal.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg