Draga Olteanu Matei visa să devină dansatoare, nu actriţă. Doamna teatrului românesc a fost înmormântată cu onoruri militare

23 noiembrie, 2020
8 draga olteanu matei reactii actori jpg jpeg

A părăsit această lume, dar a lăsat în urmă o adevărată avere: întreaga sa carieră pe scena teatrelor. Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare în ziua de 22 noiembrie, la cimitirul din Piatra Neamţ, lângă soţul ei. Iată o parte din viaţa artistei mai puţin cunoscută de public. 

După ce s-a stins pe patul de spital, sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Draga Olteanu Matei a fost depus joi seara la cinematograful „Dacia Mon Amour” din Piatra Neamţ. Acolo, cei care au îndrăgit-o au putut să îi ducă un ultim omagiu. Înmormântarea a avut loc duminică, 22 noiembrie, la Cimitirul Eternitatea.

5 draga olteanu matei a murit 4 jpg jpeg

„Marea stea a teatrului şi filmului românesc, Draga Olteanu Matei, a ajuns din nou pe scenă. De data aceasta însă, nu mai joacă! Lumina reflectoarelor Cinematografului Mon Amour va răspândi tristeţe în jur. Steaua Dragăi va lumina din cer", a fost scris pe pagina cinematografului.

Pe Platoul Curţii Domneşti din Piatra Neamţ a fost oficiat serviciul religios şi a fost acordat onorul militar. Draga Olteanu Matei a fost înmormântată alături de soţul ei. Ionel Matei, care a decedat în 2014.

”Când mă trezeam dimineaţa (n.r. la aniversări), găseam lângă pat un buchet cu 14 trandafiri galbeni. În toţi cei 44 de ani, în care am trăit împreună. Vă mărturisesc că am păstrat toate petalele, cu care vreau să plec”, spunea Draga Olteanu Matei, în memoria soţului, doctorul Ion Matei.

1 draga olteanu matei ion matei sot jpg jpeg

A vrut să devină dansatoare

Amintindu-şi despre începuturile ei artistice, Draga Olteanu Matei a mărturisea acum ani de zile că, de fapt, ea şi-a dorit să se facă dansatoare, însă mama sa a fost cea care s-a pus în calea dorinţelor ei. ”N-am simţit (n.r. să se facă actriţă). M-am pomenit făcând. Am vrut să mă fac dansatoare, mama nu m-a lăsat. Nu a fost de acord, pentru că voia să-mi termin liceul, să dau la facultate. Am intrat în teatru în 1956, înainte de asta am făcut mult teatru de amatori, ca elevă.”, îşi amintea marea actriţă.

6 draga olteanu matei a murit 3 jpg jpeg

Povestind despre o întâmplare inedită din cariera sa, Draga Olteanu Matei a dezvăluit că a avut privilegiul de a se plimba cu maşina lui Ceauşescu, pe care, însă, nu-l cunoştea, întâlnindu-l, în cadru formal, de două ori: ”M-am plimbat cu însuşi maşina lui Ceauşescu, eram la Turnu Severin, cu spectacole de divertisment. Şi, la un moment dat, ne-au dus pe şantier, la Porţile de Fier 2, unde lucrau deţinuţi. Am recitat acolo, am stat cu ei, am băut un pahar de vin. Şi s-a pornit o furtună straşnică, ne-am adăpostit acolo, şi când am plecat ne-au dat maşina tovarăşului Ceauşescu, care trebuia să se ducă a doua zi să-l ia pe el de nu ştiu unde. Şi i-am zis şoferului <<Îţi dai seama cine sunt eu dacă merg cu maşina lui Ceauşescu?>>”.

Foto: vestea.net, ziaruldeiasi.ro, ClickRecente pe Ok! Magazine

Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
Ben Affleck și John Miller s au întâlnit în fața casei lui Jennifer Garner, Profimedia (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}