Drama Patriciei Kaas

8 iunie, 2012

Fragilă, dar totodată curajoasă, artista s-a supus unui experiment psihologic riscant, care i-a adus un succes profesional, dar a lăsat-o vlăguită emoţional.

Fragilă, dar totodată curajoasă, artista s-a supus unui experiment psihologic riscant, care i-a adus un succes profesional, dar a lăsat-o vlăguită emoţional.

Vreme de trei săptămâni, şi-a părăsit casa, rupându-se complet de apropiaţii săi şi claustrându-se într-o cameră de hotel. Nimeni, în afară de personalul extrem de discret, n-a ştiut că, în spatele uşii, de unde se auzea din când în când o muzică tristă, se afla Patricia Kaas. Iar unul dintre clienţii hotelului, care a întâlnit-o pe hol (într-una dintre rarele ei ieşiri) şi a recunoscut-o, a fost şocat de paloarea chipului său şi de privirea rătăcită: „Părea pierdută printre gândurile sale, ruptă de lume“, a povestit acesta pentru revista „Ici Paris“.

Explicaţia care a răzbătut ulterior în presă e uimitoare: Patricia? A recurs la un experiment de dragul artei. Fascinant, dar în egală măsură terifiant, dacă ne gândim că, dincolo de actul artistic, e vorba de o experienţă extrem de personală pentru ea. La 45 de ani, artista a acceptat, pentru a doua oară în viaţă, un rol într-un film.

A mai făcut-o în 2002, pentru regizorul Claude Lelouch. Şi a făcut-o din nou acum, pentru un rol foarte greu, din pelicula „Assasinée“: cel al lui Cathy, o femeie divorţată, care se confruntă cu moartea brutală a fiicei sale de 20 de ani.

„Mi-a luat două luni ca să accept acest rol. Mi-a fost o frică paralizantă şi mi-am tot spus că va fi o călătorie dură, dar am acceptat acest personaj pentru mine. M-am expus pericolului de bună voie, din motive personale“, a declarat artista care, în 2010 a aflat, în urma unor analize, că nu mai poate face copii.

Ar fi fost dispusă să urmeze cel mai costisitor tratament pentru a rămâne însărcinată. Experienţa maternităţii ar fi putut să-i redea echilibrul subminat de chinul singurătăţii şi de atâtea eşecuri sentimentale - printre care şi unul extrem de mediatizat la noi, cel cu miliardarul român Remus Truică.

Aşadar, o femeie care nu mai poate avea copii a plonjat într-un infern emoţional, explorându-şi cele mai grele suferinţe, pentru a intra cât mai bine în pielea unei mame care-şi pierde copilul. Să fie această metodă de cercetare şi adâncire în rol şi o reală nevoie a vedetei de a suferi, sub scutul unui act artistic? Cert e că Patricia a alunecat spre un joc periculos.

Cui pe cui se scoate? Aşa se spune şi ea a mizat poate, ca la ruleta rusească, pe terapia cu două tăişuri a acestui rol, pentru a-şi înfrunta demonii. Şi a avut curajul să facă asta în pline pregătiri pentru două mega-proiecte muzicale: lansarea, pe 5 noiembrie, a unui album în memoria lui Édith Piaf şi demararea, în aceeaşi zi, a unui turneu mondial cu 43 de concerte, care-o va purta din Rusia până-n America.

Pe plan profesional, filmul, care a avut premiera pe 15 mai la canalul France 3, i-a adus doar laude din partea criticilor. Pe plan personal, însă, rezultatul n-a fost cel scontat. „A fost o experienţă foarte grea pentru mine. Nu mai pot să ies din această cădere emoţională, în care m-am aruncat. Tristeţea nu mă mai părăseşte. Cred că această peliculă mă lasă şi mai fragilă, şi mai sensibilă decât eram“, a mărturisit Patricia. Încă un şoc emoţional o poate costa scump pe vulnerabila artistă.

Foto: ReutersRecente pe Ok! Magazine

ale3 jpg
Serena Williams (2) jpg
am5 jpg
pt site DSC 5287 fl jpg
Kim Kardashian si Pete Davidson (3) jpg
casa lui Ben Affleck jpg
al11 jpg
Donald Trump
cristiano ronaldo yacht georgina rodriguez jpeg
Lia Bugnar jpg
laura11 jpg
Paris Jackson jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
Ashton Kutcher şi Mila Kunis au o avere de 255 de milioane de dolari jpeg
olivia1 jpg
carla bruni profimedia 0712152924 jpg
ales8 jpg
Jennifer Lopez a revenit în SUA (2) jpg