Dramele care au marcat viaţa actorului Vladimir Găitan: “M-am încăpăţânat să trăiesc”

26 aprilie, 2020
5 vladimir jpg jpeg

A avut o viaţă greu încercată. Şi-a pierdut părinţii la o diferenţă de opt zile, iar în urmă cu 33 de ani a fost diagnosticat cu cancer. Singura care l-a ajutat să ţină piept atâtor nefericiri este soţia lui, care i-a rămas aproape timp de 45 de ani.

Cine nu îşi aminteşte de bărbatul şarmant din filmul “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război?” Figura impunătoare pe care o avea pe marele ecran a reuşit să o păstreze şi dincolo de reflectoare, pentru că Vladimir Găitan nu a dat niciodată dovadă de suferficialitate, nici în profesie, dar nici în viaţă.

„Eu cred în ideea de educaţie. Cu ce vezi acasă cu aia mergi şi tu în drumul tău după aceea. Şi în casa mea a fost dragoste între mama şi tata. Au fost doi oameni care au trecut peste obstacole împreună şi s-au iubit extraordinar. Din păcate, i-am pierdut în opt zile pe amândoi. Am făcut două înmormântări la Suceava. A fost cumplit. Au venit aşa una după alta. Exemplul lor l-am urmat cu soţia mea şi suntem de 45 de ani împreună”, mărturisea Vladimir Găitan la Antena1.

Actorul s-a îndrăgostit la prima vedere de Tunde, o unguroaică de toată frumuseţea, şi în trei luni erau căsătoriţi. Nu a contat nici că ea se vedea pe atunci cu colegul Vlad Rădescu

"Eram în armată şi se turna, la Arad, un film despre eroii de la Paulisi. Mi-au aprobat să particip la filmări şi se considera că fac şi armata. M-au lasat să stau la hotel. Două luni, cât au durat filmările, am avut un statut privilegiat. Într-o zi eram liber, pentru că filmasem noaptea. Stăteam pe terasa Restaurantului Astoria cu trei colegi şi beam bere. Am văzut nişte picioare superbe şi am întrebat ale cui sunt. Mi s-a spus că n-am nicio şansă, pentru că este iubita colegului meu de cameră, Vlad Rădescu. Ca sa nu mai lungesc povestea, i-am cam furat iubita. Am înţeles că ei doar se cunoşteau, iar ea venise în ziua respectivă să-l invite la masă’’, povestea el în revista Taifasuri.

2 gaitan2 jpg jpeg

Avea noroc în dragoste, dar boala nu l-a iertat. În urmă cu mai bine de 30 de ani, Găitan primea o veste cumplită, era diagnosticat cu cancer. Viaţa cumpătată pe care a dus-o, transfuziile cu sânge şi o schemă de tratament respectată cu sfinţenie l-au ajutat cumva să răzbată. Să rămână lângă cei dragi, să le vegheze calea. “O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere. Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular e iminent. Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc. Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, povestea în urmă cu ceva timp actorul.

4 gaitan3 jpg jpeg

Are doi copii cu pasiuni total diferite. Dacă fiica, Gloria, i-a urmat vocaţia şi este actriţă. Fiul lui, Alexandru, lucrează în finanţe, la Londra, şi a ales să îşi împartă viaţa cu o femeie cu origini chinezo-thailandeză, semn că aşchia nu sare departe de trunchi.Recente pe Ok! Magazine

Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg
william84 jpg
angelina jolie si shiloh jolie-pitt
Demi costum de baie jpg
neacsu12 jpg
Kaley Cuoco și Pete Davidson (13) jpg
DSC 4600 jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (3) jpg
sha10 jpg
marc2 jpg
eva31 jpg
trump10 jpg
Marilyn Monroe jpg