Dramele care au marcat viaţa lui Shirley Temple. Actriţa s-a căsătorit pentru prima oară la 17 ani

12 mai, 2021
1 sha50 jpg jpeg

Avea părul creţ, un zâmbet ştrengăresc ce te lăsa fără cuvinte şi întotdeauna o replică savuroasă. Cei mai mulţi dintre noi ne amintim de Temple ca de acea fată drăguţă, cu aspect îngeresc, care te priponea în scaun atunci când juca într-un film de Hollywood.

Ca adult, Temple a făcut carieră în politică şi a devenit unul dintre diplomaţii de top din ţară. Unul dintre cele mai importante roluri ale sale a fost însă cu totul altul. Actriţa a supravieţuit cancerului de sân şi a fost una dintre puţinele femei celebre care au avut curajul să vorbească despre diagnosticul primit în public.

La mijlocul anilor 1930, Shirley Temple garanta succesul unui film la Hollywood. Faimoasa actriţă a câştigat o mulţime de inimi în toată lumea, iar oamenii continuă să o iubească chiar şi astăzi,  deşi au trecut câţiva ani buni de la moartea ei.

Shirley Temple a îmbrăţişat mai multe cariere. A fost actriţă, cântăreaţă, dansatoare, femeie de afaceri şi diplomat.

Shirley a început să simtă succesul când avea doar trei ani. A renunţat la cinematografie la 22 de ani, dar a revenit pe marele ecran opt ani mai târziu.

Diva ştia câte ceva despre diplomaţie, de aceea a şi devenit ambasadorul Statelor Unite în Ghana şi Cehoslovacia.

2 sha34 jpg jpeg

Totul pentru această femeie s-a întâmplat prea devreme: căsătoria, divorţul şi chiar moartea soţului ei.

S-a măritat când avea 17 ani cu John Agar, un sergent al Corpului Aerian al Armatei şi instructor de pregătire fizică, pe care l-a întâlnit la 15 ani. După 3 ani a născut o fiică, dar la 22 de ani deja divorţase.

Din fericire, după acest episod şi-a găsit adevărata iubire, Charles Alden Black, ofiţer de informaţii în Al Doilea Război Mondial. Au avut 2 copii împreună şi au fost căsătoriţi timp de 54 de ani.

Charlie Alden Black era un surfer pasionat  În acea zi, a fost însă invitat la o petrecere şi nu a omis-o din cauza vremii

Shirley a fost căsătorită de două ori şi a crescut trei copii, Lori Black, Linda Susan Agar, Charles Alden Black Jr. Lori Black, fiica ei din al doilea mariaj, era un copil cu probleme. care descoperise drogurile mult prea devreme.

Lori a avut o relaţie dificilă cu celebra ei mamă, dar Shirley a fost cea care a ajutat-o ​​să se scape de dependenţă. La 39 de ani, Lori a fost pledat vinovat pentru posesie de droguri şi condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, 120 de ore de muncă în folosul comunităţii şi o amendă. De asemenea, Lori a trebuit să participe la sesiuni de terapie. Mamă grijulie, Shirley a făcut ca întreaga familie să o urmeze la şedinţe, de aceea Lori nu s-a simţit niciodată singură în acea perioadă dificilă.

Actriţa s-a simţit însă tot timpul vinovată pentru problemele fiicei ei, deşi îşi înconjurase întotdeauna copiii cu multă dragoste. În cele din urmă, Shirley a reuşit să-şi readucă fiica la o viaţă normală.

Charles Black are doar cuvinte de laudă despre celebra sa mamă. El menţionează că era o persoană minunată.

„Singura dată când am realizat că era o stea a fost când cineva i-a cerut un autograf. Era o persoană uimitoare. Şi normală. Obişnuiam să luăm masa împreună în fiecare seară”.

„Era devotată şi generoasă, dar putea fi şi puţin severă dacă nu ne comportam cum trebuia. Dar era şi foarte distractivă, foarte inventivă, cu copiii şi soţul ei”, adaugă Linda Susan Agar, fiica lui Temple.

Shirley Temple a fost diagnosticat cu cancer de sân la vârsta de 44 de ani, în 1972. În 1970, medicii obişnuiau să trateze boala cu o mastectomie radicală (care implică tăierea muşchilor toracici), adesea fără acordul femeilor. Temple ştia acest lucru şi a insistat asupra unei mastectomii simple, mergând împotriva sfaturilor propriului medic.

La doar câteva zile după operaţie, Temple a convocat o conferinţă de presă de pe patul de spital din Palo Alto, California. Actriţa şi-a expus diagnosticul şi a vorbit depre tratamentul primit.

„Îmi doresc să conving şi alte femei să urmărească orice nodul sau simptom neobişnuit. Există un tratament aproape sigur pentru acest cancer, asta dacă este descoperit suficient de devreme. Medicii m-au asigurat că sunt 100% siguri că boala a fost eliminată”.

Shirley Temple a supravieţuit cancerului de sân şi a trăit încă 42 de ani după diagnosticul primit.Recente pe Ok! Magazine

Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg
FotoJetScandal jpg
Alex Rodriguez și Jennifer Lopez, Foto GettyImages (4) jpg
Ilinca Vandici nasa de botez (10)   Instagram jpg
leo profi jpg
nicole kidman, tom cruise jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg