Duelul Primelor Doamne. Ce ţinută a purtat Carmen Iohannis la Sibiu şi cum a apărut Maria Băsescu în ziua votării, la Bucureşti

7 decembrie, 2020
10 maria basescu si carmen iohannis jpg jpeg

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, dar şi fosta, Maria Băsescu, au votat pe 6 decembrie. Cele două au atras imediat atenţia la secţiile de votare unde s-au prezentat, cele două abordând ţinute foarte diferite.

Ziua de 6 decembrie a fost una semnificativă nu doar pentru că mulţi copii l-au aşteptat pe Moş Nicolae, ci şi pentru că au avut loc alegerile parlamentare 2020. Românii şi-au exprimat votul în cursul zilei, la fel şi cei din afara ţării. La fel au făcut şi politicienii. Trebuie să acordăm o atenţie acum Primelor Doamne. 

Carmen Iohannis a făcut furori la Sibiu. Actuala Primă Doamnă a României a votat în oraşul în care locuieşte, la Sibiu, singură. Aceasta nu a fost însoţită de preşedinte, ca de obicei. Carmen Iohannis şi-a început ziua de duminică, 6 decembrie, destul de devreme, când a mers la biserică. Aceasta a fost prima oară la slujbă, iar apoi a ajuns la secţia de votare, la una dintre unităţile de învăţământ din Sibiu.

Prima Doamnă a spus: "Am votat pentru o Românie normală". Carmen Iohannis s-a remarcat imediat în mulţime, Prima Doamnă a îmbrăcat o ţinută foarte deschisă la culoare, un palton bleu până la genunchi la care a asortat o poşetă crem, mică, iar la gât o eşarfă albastră. A fost foarte discretă, nu a stat mult de vorbă cu jurnaliştii, imediat s-a îndreptat spre casă. 

De partea cealaltă o avem pe Maria Băsescu. Fosta Primă Doamnă a României şi-a însoţit soţul, pe Traian Băsescu, la secţia de votare. Cei doi şi-au exprimat dreptul la Liceul Jean Monnet din Bucureşti. Maria Băsescu a ales o ţinută mult mai sobră, mult mai elegantă. Aceasta a îmbrăcat un palton de lungime medie, pe care  l-a asortat cu o bluză crem şi o mască de protecţie specială, cu inserţii aurii. La 69 de ani, Maria Băsescu are apariţii elegante, mereu potrivite pentru statutul şi vârsta sa. 

4 maria basescu la votare 2 jpg jpeg

Ce pensie primeşte lunar Maria Băsescu. Fosta Primă Doamnă a României ia de aproape zece ori mai puţin decât pensia soţului, a lui Traian Băsescu

Are 69 de ani şi a trăit o mulţime de experienţe pe care le poate povesti celor patru nepoţi. Traian Băsescu a fost preşedintele României între anii 2004 şi 2014. Anterior, din iunie 2000 până în decembrie 2004, a fost primar general al municipiului Bucureşti. Înainte de a se dedica carierei politice, Traian Băsescu a fost comandant de navă. În tinereţe a cunoscut-o pe cea care îi este alături de zeci de ani, atât la bine, cât şi la rău. Despre Maria Băsescu este vorba.

A fost una dintre cele mai discrete Prime Doamne ale României. Cât soţul a ocupat funcţia de preşedinte al României, 10 ani, ea a stat la dreapta lui mereu, fiind o femeie elegantă, rafinată, care rar lua cuvântul în public. Maria Băsescu a impresionat mereu prin calmitatea sa şi bunul gust. Acum s-au aflat detalii despre veniturile celor doi, cât încasează lunar fostul preşedinte, dar şi ce pensie mică ia lună de lună Maria Băsescu.

Foto: Instagram, Captură Digi 24



Recente pe Ok! Magazine

Ben Affleck Getty Images (1) jpg
FotoJet Boris jpg
Rebel Wilson, GettyImages (6) jpg
 Natalia Mateuț nu se distrează totuși singură sau doar în compania prietenelor sale
Frații Jackson, Jackie, Tito, Jermaine, Marlon, Michael și Randy la Londra, octombrie 1972, GettyImages jpg
FotoJet Emmy jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (3) jpg
Marius Borg jpg
Silvia Ionita   FOTO Instagram 2 jpg
Ileana Badiu Digital Divas 4 jpg
Kate Moss Lottie Mosss profimedia 0278873630 (3) jpg
lenny kravitz  jpg
Angela Gheorghiu, Profimedia jpg
Lily Collins, Brigitte Macron, Profimedia jpg
FotoJet Demi (1) jpg
Adelina Chivu și Mihai Morar (1) jpg
Bon Jovi, GettyImages jpg
Mircea Geoana   Instagram 3 jpg