După „Lia”, fiica lui Gheorghe Hagi joacă alături de Monica Davidescu și Aurelian Temișan

5 martie, 2024

Kira Hagi revine în teatru cu un nou rol, de data aceasta într-o comedie savuroasă, care a fost pusă în scenă prima oară acum 130 de ani.

Kira Hagi va împlini 28 de ani pe 27 martie. FOTO: Instagram
Kira Hagi va împlini 28 de ani pe 27 martie. FOTO: Instagram

Pe Kira Hagi telespectatorii o cunosc din rolul avocatei Mira Bădescu din serialul „Lia”, difuzat în fiecare joi la Antena 1, însă ea s-a lansat în lumea artistică cu proiecte cu greutate, precum filmul „Între chin și amin” - un film de Toma Enache despre aşa-numitul „Experiment Piteşti" - și piesa de teatru „Martha Bibescu”. Și, între timp, ne-a mai dezvăluit un talent al său, acela pentru pictură, în expozițiile „Sound of Silence” de la București, „Reflections” de la Entrée Des Artistes Gallery din Franța, „Experiment Dezrădăcinare” de la Muzeul Țăranului Român din București și fabulosul proiect „Rădăcini” - în dialog cu poeziile Ioanei Mocanu.

Acum, însă, fiica lui Gheorghe Hagi, care va împlini 28 de ani pe 27 martie, joacă din nou teatru și o redescoperim într-o piesă a cărei istorie începe înainte de 1900. E vorba despre „Sistemul perfect”, o adaptare teatrală după comedia în trei acte „Sistemul Ribadier”, de Georges Feydeau și Maurice Hennequin din 1892. Tema principală o reprezintă stratagema unui soț de a scăpa din casa conjugală, hipnotizându-și soția.

Publicul spectator este invitat într-o călătorie emoționantă, amuzantă, învăluită în mister și plină de umor. Kira Hagi (Sophie) joacă alături de Monica Davidescu (Angèle), Aurelian Temișan (Ribadier), Silviu Biriș (Thommereux), Ovidiu Cuncea (Savinet(Sauvignion) și Cosmin Vîjeu/Vasile (Gusman), fiecare dintre ei contribuind la crearea unei povești captivante și plină de învățăminte, pe muzica semnată de Adrian Naidin.

Regretatul artist și regizor Ion Caramitru și-a dorit să regizeze această piesă și ca o coincidență, un alt regizor cu rădăcini aromâne, Toma Enache a pus în scenă piesa autorului, Georges Feydeau. Toma Enache este actor, poet, jurnalist și un regizor extrem de apreciat în România. De-a lungul carierei sale a regizat numeroase piese de teatru și trei filme printre care și „Nu sunt faimos dar sunt aromân”, primul film artistic din istorie vorbit în aromână.

Premiera piesei de teatru „Sistemul Perfect” a avut loc în luna noiembrie a anului trecut la Teatrul Național din București, iar în continuare se va juca pe data de 11 martie la Galați (Casa de Cultură a Sindicatelor); 26 martie la Călărași (Centrul Județean de Cultură Călărași ) și vineri, 29 martie, începând cu ora 19:30 în București la Palatul National al Copiilor. Bilete pe: iabilet.ro, bilet.ro, ticketnet.ro, ticketstore.ro și la casele de bilete.

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg