E reală, nu e păpuşă! Amina suferă de o boală rară. La doar 11 ani are părul alb şi ochii de culori diferite

3 noiembrie, 2020
11 amina sufera de albism jpg jpeg

La prima vedere pare o păpuşă cu forme perfecte, cu ochi superbi, creată de un designer faimos. În realitate ea există, are doar 11 ani şi suferă de o boală rară. Faceţi cunoştinţă cu Emina Ependieva.

Aţi mai văzut vreo fetiţă aşa de diferită, cu trăsături aşa de speciale? S-au mai remarcat de-a lungul anilor fetiţe blonde, cu ochi albaştri sau verzi, cu trăsturi perfecte, dar ca ea nu. Poate că e unică în întreaga lume, poate că întreaga planetă trebuie să îi cunoască numele şi să îi admire frumuseţea. Faceţi cunoştinţă cu Amina Ependieva. Are doar 11 ani şi este originară din Cecenia. 

9 amina ependieva fetita cu albism 2 jpg jpeg

Fetiţa suferă însă de o boală. Ea a fost diagnosticată cu albinism, are ochii de culori diferite. Cu lejeritate se poate observa că are părul alb, exact ca al unei persoane de 80 de ani, tenul foarte deschis şi un ochi albastru, iar altul roşu. Te uimeşte cu trăsăturile acestea unice!

Amina Ependieva a fost descoperită de Amina Arsakova, o fotografa originară şi ea din Cecenia, regiune a Federaţiei Ruse. Imaginile pe care le surprinde sunt superbe, de obicei obişnuieşte să pozeze femei şi copii de o frumuseţe aparte. Lângă imaginile postate cu fetiţa de 11 ani pe Instagram, fotografa a scris: "În căutarea frumuseţii, am avut iarăşi parte de succes".

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de @aminaarsakova pe Ian 8, 2020 la 10:38 PST

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de @aminaarsakova pe

Amina Ependieva nu are propriul cont de Instagram, se pare că îşi trăieşte copilaria departe de tot ce îi poate distrage atenţia de la studiu. Conform medialeaks.ru, colegii ei de la şcoală spun că, în realitate, Amina este chiar mai frumoasă decât în ​​fotografii.

2 amina ependieva fetita cu albism 9 jpg jpeg

Pe pagina de Instagram unde au fost postate imaginile cu Amina, pe pagina fotografei Amina Arsakova, au apărut o mulţime de reacţii, o mulţime de comentarii. Mulţi s-au mirat de trăsăturile ei, de frumuseţea specială şi au afirmat că dacă ar începe o carieră în modelling, cu siguranţă ar avea succes. (Priviţi imagini spectaculoase în galeria foto)

Ce este albismul, boala de care suferă Amina

Boală numită albinism este o condiţie rară, moştenită pe cale genetică, fiind caracterizată prin producerea unei cantităţi de melanină foarte mici sau chiar prin absenţa acestui pigment la nivelul tegumentului, al părului şi al ochilor. Albinismul afectează atât oamenii, cât şi alte vertebrate, în proporţie de 1 la 20.000, fiind întâlnit în cadrul tuturor etniilor şi raselor.

Poate fi recunoscut uşor, persoanele cu această afecţiune având o paloare caracteristică, încă de la naştere. În unele cazuri, pe măsură înaintării în vârstă, pigmentaţia pielii se poate modifică. Părul poate capătă de la nuanţe de blond până la nuanţe de alb, iar irisul poate deveni din albastru, roşu – în cazul absenţei totale a pigmentului, conform site-ului sanador.ro. 

Foto: Instagram aminaarsakovaRecente pe Ok! Magazine

Disney   Becoming Karl Lagerfeld   Daniel Bruhl Theodore Pellerin (3) jpg
FotoJet Feli jpg
FotoJet Năstase jpg
George Clooney si Amal jpg
jennifer lopez ben affleck casa noua profimedia getty jpg
FotoJet Harper jpg
Mihai Morar Daniel Buzdugan jpeg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (6) jpg
FotoJet Demi jpg
Christina Applegate a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame FOTO Profimedia
Lady Gaga jpg
Smiley Simplu    Foto Petru Ivu 6 jpg
Andreea Marin, nașă de botez   FOTO Instagram jpg
banner Vero Caliman png
Jennifer Aniston, GettyImages (4) jpg
Urania Cremene și Florentina Fântânaru (4) jpg
Colaj ie La blouse roumanie jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la început de iunie 2024, Profimedia (1) jpg