Ea e cea mai bogată femeie din lume! Ce avere are MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon

4 septembrie, 2020
4 mackenzie scott cea mai bogata femeie din lume 2 jpg jpeg

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cea mai bogată femeie din lume. De la divorţ şi până acum, aceasta a donat aproximativ 1,7 miliarde de dolari unor asociaţii non-profit. Despre ce avere este vorba?

După 25 de ani de mariaj, după un divorţ rapid, MacKenzie Jezos a devenit cea mai bogată femeie din lume. Aceasta s-a căsătorit cu fondatorul Amazon în 1993. Au început o viaţă nouă atunci, împreună, au renunţat la slujbele de pe Wall Street şi s-au mutat în Seattle, unde Jeff Bezos a deschis, din garajul lui, o librărie online, afacere care a stat la baza companiei Amazon. Jeff Bezos a devenit milionar în 1997.

Jeff şi MacKenzie au împreună patru copii, cu vârste între 13 şi 18 ani, este scriitoare şi filantroapă. Iată că acum s-a aflat că, la un an de divorţ, aceasta a devenit cea mai bogată femeie din lume. A detronat-o şi pe moştenitoarea imperiului L'Oréal, Francoise Bettencourt Meyers, potrivit CNN.

MacKenzie Scott are o avere estimată la 68 de miliarde de dolari. În topul general, MacKenzie ocupă locul al 12-lea cea mai bogată persoană din lume, top condus de Jeff Bezos, care a devenit recent primul om din lume a cărui avere a trecut de 200 de miliarde de dolari. 

1 mackenzie scott cea mai bogata femeie din lume 3 jpg jpeg

În iulie 2019 Jeff Bezos şi MacKenzie Scott au divorţat

În urmă cu un an s-a aflat de divorţul dintre Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon şi cel mai bogat om din lume, şi soţia sa, MacKenzie Bezos. La vremea aceea, cei doi au semnat actele de divorţ doar când au ajuns la o înţelegere de ordin financiar. O avere impresionantă a fost în joc!

La vremea acea s-a vehiculat că MacKenzie Bezos a primit aproximativ 19,7 milioane de acţiuni la Amazon.com, respectiv 4% din companie, valoare care se ridica la 38,3 miliarde de dolari. Atunci, ea ocupat locul 22 în topul miliardarilor realizat de Bloomberg. Aceasta nu a păstrat toată averea pentru ea, conform unor declaraţii date în 2019 ea a promis că donează jumătate din averea sa unor organizaţii caritabile.

Cel care a făcut anunţul divorţului a fost chiar fondatorul Amazon:  "Ne simţim extrem de norocoşi că ne-am cunoscut şi extrem de recunoscători pentru fiecare an de căsnicie. (...) Dacă am fi ştiut că ne vom despărţi după 25 de ani, tot ne-am fi căsătorit", a adăugat acesta la momentul respectiv.

Care ar fi fost motivul separării? Se pare că ar fi existat o anumită apropiere între Jeff Bezos şi Lauren Sanchez, o fostă realizatoare de televiziune. 

3 mackenzie scott cea mai bogata femeie din lume 1 jpg jpeg

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

David Beckham, alaturi de Printul Willam si Printesa Kate la Earshot Prize la Boston   GettyImages 1245316836 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
meghan- harry
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg