Edi Iordănescu, mesaj înainte de marele meci al României cu Olanda. Ce spune selecționerul naționalei

1 iulie, 2024

Fotbalul face minuni. Fotbalul a reușit să unească din nou românii, într-o singură inimă. Ea va bate la unison marți seară, ”dirijată” de Edward Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal a României.

edi iordanescu fb3 jpg

A început numărătoarea inversă până la cel mai important meci al naționalei lui Edward Iordănescu, cel cu Olanda, din optimile Euro 2024. Pe 2 iulie, de la ora 19.00, o țară întreagă va fi alături de Generația de suflet, așa cum sunt alintați de public jucătorii actuali ai selecționatei tricolorilor.

Însă până atunci, selecționerul român a cerut ajutor și de la divinitate. Obicei frecvent al sportivilor români înainte de marile competiții.

Potrivit GSP, staff-ul tricolor a fost la liturghia de duminică, la biserica românească din Würzburg.

Duminică, 30 iunie, selecționerul Iordănescu și ai lui au mers la biserica românească din Würzburg, unde au asistat la liturghie, notează gsp.ro, care publică și imagini de la fața locului.

„Staff-ul românesc, în frunte cu selecționerul Edward Iordănescu, secunzii Ionel Gane, Florin Constantinovici și Alexandru Radu, dar și Valeriu Argăseală şi Vlad Munteanu a sosit la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei” din Würzburg, care a fost înființată acum mai bine de 25 de ani.

Membrii delegației au asistat la slujba oficiată de părintele Ghelasie Păcurar, cel care le-a fost alături înainte de meciurile cu Ucraina şi Slovacia. Au stat puțin peste o oră, iar la plecare selecționerul a avut timp și de o poză cu câțiva fani”.

Edi Iordănescu a transmis românilor un mesaj important pe pagina sa de socializare, înainte de marele meci cu Olanda.

Naționala fotbal jpg

”În mod cert ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experiența lui uriașă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum am cucerit cu realism: da, Olanda e favorită.

Iar tot ce am cucerit până acum am cucerit prin unitate, ambiție și sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiție fără precedent și sacrificiu total într-o singură direcție.

Dacă înaintea fiecărui meci de la EURO am spus că băieții sunt pregătiți, acum spun că sunt pregătiți dar e nevoie și de un răspuns din partea lor pe care nu pot să-l ofer decât după meci. Un răspuns pe care nimeni nu ni-l poate oferi acum în afară de ei: cât de tare ne dorim mai mult?

Ceea ce am obținut până acum nu e deloc puțin. Dar cei care își iau soarta în propriile mâini, ca bărbați adevărați, sunt cei care nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor TOT!

Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult ca oricând pentru noi: „Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte”.

E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin.”

Edward Iordănescu, Selecționerul Echipei Naționale de Fotbal a României. Tot el a inserat inimi și steagul României la finalul postării.

Naționala jpg

Succes, România!

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Celine Dion   Profimedia jpg
Amal și George Clooney, vacanță romantică la St Tropez, Profimedia (4) jpg
Ileana Stana Ionescu jpeg
Carmen Tanase png
FotoJet Bennifer jpg
Trump vs  Biden FOTO gettyimages webp
Emma Heming și Bruce Willis, GettyImages (6) jpg
Shannen Doherty divorțează de soțul Kurt Iswarienko, Getty (2) jpg
Daniel Nuta jpg
FotoJet Barbie jpg
Mirela Retegan in Thassos in Grecia   Facebook 2024 jpg
FotoJet Ines jpg
Nicole Kidman si Sunday Rose foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez, Profimedia (9) jpg
Britney Spears, Profimedia (2) jpg
Cate Blanchett si fiul ei, Dahiell John Upton   GettyImages 1491761877 jpg
Maria Dragomiroiu în verde (1) jpg
Nicole Kidman la premiera The Expats, Getty Images (5) jpg