Ei au fost imaginea unor branduri care-şi exploatează angajaţii!

7 iunie, 2017
ea jpeg

Odată devenite cunoscute, starurile încep să se asocieze cu diverse branduri sau chiar să-şi creeze propria linie vestimentară. Dar puţine vedete cunosc condiţiile ilegale în care lucrează cei care confecţionează hainele care poartă semnătura lor. Sau cel puţin asta susţin ele...

Jennifer Love Hewitt

image

Actriţa a fost, la un moment dat, imaginea brandului Hanes şi asta s-a întâmplat, din păcate, chiar în momentul în care compania a fost acuzată de exploatarea angajaţilor ei. Fanii lui Jennifer i-au cerut acesteia să se retragă din asocierea cu o firmă acuzată de asemenea ilegalităţi şi i-au propus idolului lor să vorbească în mod deschis despre condiţiile mizere de lucru ale angajaţilor Hanes. Spre dezamăgirea lor, Love Hewitt nu a făcut nici una, nici alta.

Sean P.Diddy Combs

image

În 2003, faimosul rapper a fost implicat într-un scandal asemenănător. Managerii fabricii lui Sean Combs au fost acuzaţi de autorităţile americane că îşi tratau angajaţii în mod înjositor – îi înjurau, nu le plăteau orele petrecute la lucru peste program şi le concediau pe femeile care deveneau însărcinate. Puff Daddy a emis imediat un comunicat în care a susţinut că nu a avut habar de condiţiile ilegale în care îşi desfăşurau activitatea angajaţii de la fabrica sa.

Michael Jordan

image

Superstarul de la Chicago Bulls a devenit ţinta criticilor de tot felul în momentul în care a devenit imaginea pantofilor sport Air Jordan, de la Nike, care au fost fabricaţi în condiţii strigătoare la cer în Indonesia. “N-am ştiut întreaga situaţie. Şi, până la urmă, de ce să o cunosc? Eu îmi văd de treaba mea, iar Nike ar trebui să-şi vadă de treaba lor. Sper să facă ceea ce trebuie”, a declarat în apărarea sa Michael Jordan.

Shakira

image

Frumoasa cântăreaţă a reprezentat brandul Delia la un moment dat, însă colaborarea lor a avut serios de suferit după ce firma cu pricina a fost acuzată de practici ilegale. Astfel, una dintre angajatele Danmar – care confecţiona hainele Delia – a vorbit presei despre condiţiile proaste de muncă. Maria Arriaga a declarat că managerii i-au pus în vedere să lucreze peste program fără să fie plătită în plus că altfel o vor deporta. Shakira se afla în turneu atunci când scandalul a izbucnit, dar a ţinut să spună că nu ar purta niciodată haine făcute de oameni care sunt plătiţi mai puţin decât prevede legea şi care lucrează în condiţii ilegale.

Save

Save

SaveRecente pe Ok! Magazine

Insula de 1 milion Kanal D JPG
Matt Damon și soția Luciana, Profimedia (4) jpg
Geanina Ilieș, Iuliana Pepene, Crina Abrudan, prezentatoare TV, zeițe pe catwalk   Remus Nicolaescu jpg
FotoJet Amalia jpg
Haven Garner Warren, Jessica Alba și Honor Warren participă la proiecția Netflix, GettyImages jpg
Bridgerton foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez la absolvirea mezinului lui Ben, Profimedia (2) jpg
jennifer lopez si ben affleck 24 august7 jpeg
FotoJet Ben jpg
Oprah jpg
Joe Biden, captură video
Al Di Meola jpg
FotoJet Bradley jpg
Rihanna, look nou, Profimedia (4) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, profimedia 0774735387 jpg
Tudor Constin Altceva cu Adrian Artene png
gimnasta Diana Bulimar   pictorial OK, Sorin Stana (1) JPG
Bon Jovi Familie PNG