Ei sunt copiii lui Leonard Doroftei. "Toată viaţa simţi presiunea numelui"

14 martie, 2019
1 copiii lui leonard doroftei 1 jpg jpeg

Adi, Alex şi Vanessa sunt cele mai mari trofee ale marelui boxer român. Iată ce spune fiul său cel mare, Adrian, despre cum e să fii copil de campion mondial.

La cei 48 de ani ai săi, Leonard Doroftei se împarte între rolul de antrenor, cel de proprietar de pub şi cel de cap de familie. Iar acesta din urmă îi dă cele mai mari satisfacţii, căci cei trei copii ai săi şi ai frumoasei sale soţii, Monica, au crescut şi-şi croiesc singuri cariere, la rândul lor.

4 copiii lui leonard doroftei 4 jpg jpeg

Cei doi băieţi ai săi l-au depăşit deja la înălţime. ”Ei sunt bogăţia mea”, spune de fiecare dată ”Moşul” emoţionat, privind cu mândrie la Adrian (23), absolvent de Drept, Alexandru (20), student în anul II la Facultatea de Fizică Nucleară, şi Vanessa (16), elevă la Colegiul MIhai Viteazu din Ploieşti.

stanga
dreapta
5 copiii lui leonard doroftei 5 jpg jpeg
3 copiii lui leonard doroftei 3 jpg jpeg
4 copiii lui leonard doroftei 4 jpg jpeg
2 copiii lui leonard doroftei 2 jpg jpeg
1 copiii lui leonard doroftei 1 jpg jpeg
7 43188963 2228978837379667 2420427784573681664 n jpg jpeg
8 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei jpg jpeg
9 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei 2 jpg jpeg
10 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei 3 jpg jpeg
11 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei 4 jpg jpeg
12 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei 5 jpg jpeg
13 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei 6 jpg jpeg
14 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei 7 jpg jpeg

Interesant este că, în ciuda numeroaselor sale titluri sportive, băieţii au ales alt drum în viaţă.

7 43188963 2228978837379667 2420427784573681664 n jpg jpeg

"Singurul meu prieten dintr-o familie sportivă este Toto, fiul lui Ilie Dumitrescu, dar care n-are nicio treabă cu sportul, el este actor şi manechin", a spus Adrian Doroftei la Antena Stars, el însuşi fiind

Întrebat dacă el, ca cel mai mare copil al lui Leonard Doroftei, era conştient de valoarea tatălui său la momentul la care acesta a câştigat titlul suprem în box, Adrian Doroftei a răspuns că: "Nu eram conştient, nu, pentru mine era o zi ca oricare alta. Tata mergea la job, ăla era biroul lui - sala de box. Nu realizezi, este ceva absolut obişnuit. E mediul în care creşti, e mediul în care trăieşti. Am două puncte mari de orientare: domeniul restaurantelor şi boxul, pentru că în domeniile astea am crescut. Şi, efectiv, nu realizezi. Când venea fie vânăt, fie lovit, fie învingător, fie pierzător acasă, era ca oricare altă zi."

Cu toate acestea, Adrian Doroftei ştie prea bină că tatăl său "strângea ratinguri mai mari decât Naţionala României, e o performanţă unică în televiziune şi în sportul românesc."

Cât de greu atârnă, însă, numele Doroftei? "Atunci când încerci să te separi de familie, ca individ, e dificil să faci faţă presiunii, dacă nu eşti o persoană puternică. Şi de aceea multe familii din showbiz se destramă, mulţi copii ai multor sportivi ajung în situaţii mai puţin plăcute. Bineînţeles că am simţit şi eu presiunea asta şi o simt în continuare. Absolut toată viaţa mea am simţit această presiune şi există două soluţii: fie cedezi, fie devii extraordinar de puternic, din punct de vedere psihic şi realzezi că viaţa este un meci de box, la propriu şi că trebuie să ieşi învingător. Trebuie să reuşeşti să devii destul puternic cât să ai propria ta mândrie, să ai propriile tale aşteptări de la tine şi să trăieşti conform unui standard. Altfel, vei rămâne în urma şi în umbra tatălui tău."

8 adrian doroftei fiul lui leonard doroftei jpg jpeg

Iată ce spune şi despre sora sa, Vanessa, mezina răsfăţată a familiei, care a moştenit frumuseţea mamei sale, Monica: "Am descoperit ceea ce înseamnă să iubeşti pe cineva în momentul în care s-a născut Vanessa. Este exact ca o pisică, nu-i place atât de mult atenţia, îi place să fie lăsată în pace, e foarte răsfăţată, dar în fiecare seară înainte să se culce merg şi stau cu ea 5-10 minute, o pup, o iubesc, op îmbrăţişez...Şi acum mă iau transpiraţiile la gândul că aş fi putut s-o pierd. Am lăsat uşa de la curtea din spate deschisă şi acolo aveam piscina, iar Vani fiind mică, avea 2-3 anişori, s-a întâmplat să mă urmărească. A căzut în piscină, eu nu eram atent, iar când m-am întors am văzut-o plutind cu faţa în jos în piscină. Nu puteţi să vă imaginaţi ce fiori m-au cuprins în momentul respectiv! Eu aveam 8-9 ani. Mi-am mulţumit toată viaţa mea că am fost genul de persoană care a ştiut să acţioneze instant. Eram copil, aş fi putut să mă pierd, aş fi putut să ţip. Nu, a fost un moment aproape eroic, mi-am dat tricoul jos, am sărit direct în piscină şi am scos-o din apă."

Iată ce spune Adrian Doroftei despre mult trâmbiţata mutare a sa în Canada, ţara în care Leonard Doroftei a făcut performanţă.