Electrocasnice eficiente pentru o bucătărie funcţională

28 octombrie, 2021
1 hota bucatarie jpg jpeg

Viaţa noastră pare din ce în ce mai aglomerată, iar timpul, tot mai puţin. Am vrea să ne putem ocupa şi de lucrurile necesare dintr-o gospodărie, dar şi să ne rămână suficient timp pentru activităţile care ne relaxează şi ne ajută să ne deconectăm. De aceea, aparatura electrocasnică modernă este esenţială, pentru că ne ajută să terminăm treburile din casă mai uşor şi mai repede.

Este important să ne utilăm bucătăria cu aparate electrocasnice eficiente, cu funcţii diverse, cu ajutorul cărora gătitul să devină, dintr-o activitate consumatoare de timp şi energie, o modalitate plăcută de a ne relaxa. Indiferent de dimensiunea bucătăriei, de timpul pe care îl petrecem zilnic sau săptămânal gătind ori de numărul de persoane dintr-o casă, electrocasnicele sunt un ajutor indispensabil.

Blender multifuncţional

Un blender modern şi practic, cu funcţii multiple, îţi poate uşura considerabil munca din bucătărie. Versatil şi potrivit pentru a prepara o mulţime de baze pentru sosuri sau smoothie-uri, blenderul are în plus avantajul de a avea dimensiuni reduse, aşa că îl poţi depozita cu uşurinţă într-un dulap sau pe o etajeră, atunci când nu îl foloseşti. Cu ajutorul blenderului, poţi tăia şi amesteca fructe sau legume pentru salate ori diverse feluri de mâncare, poţi pasa fin ingredientele pentru supe-cremă şi chiar poţi pregăti mâncare pasată pentru copii. Un beneficiu în plus, mai ales pentru petreceri, este acela că poate fi folosit pentru a pregăti numeroase cocktailuri şi chiar pentru a zdrobi gheaţa.

Hota de bucătărie

Indiferent de tipul de bucătărie, dar mai ales dacă ai optat pentru una open space, este important să păstrezi aerul din casă cât mai proaspăt. De aceea, este recomandat să montezi o hota bucatarie prevăzută cu filtre eficiente şi tehnologii inovatoare, care te va ajuta să elimini eficient mirosurile din bucătărie. Alege o hotă cu filtre uşor de curăţat sau de înlocuit şi cu un consum redus de energie, iar pregătirea felurilor de mâncare preferate va deveni o adevărată plăcere. Poţi opta pentru modele de hote încorporabile, care se integrează perfect în designul mobilierului de bucătărie, sau hote independente, într-un stil potrivit cu restul bucătăriei şi al celorlalte aparate electrocasnice.

Plită electrică

Plitele electrice au înlocuit, treptat, aragazele clasice şi au devenit piese esenţiale dintr-o bucătărie modernă şi funcţională. Există o mulţime de modele de plite electrice disponibile pe piaţă şi poţi opta pentru cele cu două sau patru arzătoare, cu funcţii de autocurăţare, design modern sau clasic, dispozitive de siguranţă şi diverse funcţii de gătit. Poţi opta pentru o plită electrică încorporabilă, cu inducţie, într-un stil potrivit cu designul bucătăriei.

Frigider şi congelator

Frigiderul şi congelatorul sunt aparate electrocasnice esenţiale într-o bucătărie, indiferent de stilul acesteia. În funcţie de nevoile tale, poţi opta pentru frigidere încorporabile sau independente, cu diverse capacităţi de congelare şi sisteme de răcire, statice sau neo-frost, care vor păstra alimentele şi băuturile în cele mai bune condiţii. De asemenea, ai posibilitatea de a alege între modele cu o uşă sau side by side, cu spaţiu generos de depozitare şi funcţii inteligente. Anumite modele dispun de o tehnologie inovatoare, care, prin intermediul unei aplicaţii, trimite un mesaj pe telefonul mobil dacă ai uitat uşa frigiderului deschisă.

Cuptor cu microunde

Pentru acele momente când te grăbeşti sau cantitatea de mâncare pe care vrei să o încălzeşti este mai mică ori ai nevoie să dezgheţi ceva rapid, cuptorul cu microunde este cea mai potrivită soluţie. Generaţiile noi de cuptoare cu microunde sunt prevăzute cu o mulţime de funcţii din ce în ce mai inovatoare, aşa că, indiferent cât de tare te grăbeşti, vei obţine aceleaşi rezultate precum în cazul folosirii unui cuptor sau a aragazului.

Espressor

Este greu să ne imaginăm dimineţile fără o cafea bună, care să ne energizeze pentru o nouă zi. Şi pentru că timpul este bine calculat dimineaţa, soluţia ideală este alegerea unui espressor care te va ajuta să obţii o cafea aromată, potrivită gustului tău. Espressoarele au incluse funcţii de reglare a cantităţii de cafea, sisteme de spumare a laptelui şi de reglare a intensităţii cafelei, rezervor detaşabil, ajustarea înălţimii sistemului de scurgere şi program de autocurăţare.

Este dificil să ne imaginăm viaţa modernă fără aparate electrocasnice performante, cu tehnologii inovatoare, care ne uşurează considerabil viaţa şi ne ajută să terminăm treburile din bucătărie mai repede şi mai uşor. Poţi alege electrocasnice în funcţie de nevoile tale şi de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie. Astfel, vei avea mai mult timp să te bucuri de lucrurile care sunt importante pentru tine.

Sursa foto: UnsplashRecente pe Ok! Magazine

Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg
marina almasan 9 fb jpg
elizabeth taylor foto profimedia jpg
Andie MacDowell pe podium la Paris, Foto Profimedia (5) jpg
Victoria Beckham   Instagram (3) jpg
7 vladimir putin jpg jpeg
Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg
FotoJetScandal jpg
Alex Rodriguez și Jennifer Lopez, Foto GettyImages (4) jpg
Ilinca Vandici nasa de botez (10)   Instagram jpg