Elisabeta Lipă: "Trăiesc cel mai greu moment al vieţii mele"

22 martie, 2020
1 elisabeta lipa coronavirus federatia romana de canotaj olimpiada 3 jpg jpeg

Şefa Federaţiei Române de Canotaj deplânge obligativitatea închiderii bazelor sportive.

Japonia ar trebui să găzduiască anul acesta, între 24 iulie şi 9 august, cea de-a 29-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară, însă, criza coronavirusului ar putea duce la amânarea organizării acestui eveniment. Între timp, în România s-au luat măsuri drastice privind toate activităţile, astfel că sportivii români au fost nevoiţi, momentan, să pună echipamentul în cui după ce toate loturile olimpice au fost trimise acasă, iar bazele sportive închise.

8 elisabeta lipa coronavirus federatia romana de canotaj olimpiada 8 jpg jpeg

"Sunt golită, Tristă. Trăiesc cel mai greu moment al vieţii mele astăzi, când s-au închis bazele şi au plecat sportivii şi am văzut baza goală. Am zis: astăzi sportul românesc a murit!", a declarat Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, într-o intervenţie telefonică la Realitatea PLUS.

10 elisabeta lipa coronavirus federatia romana de canotaj olimpiada 10 jpg jpeg

Potrivit acesteia, măsura pusă în aplicare ca urmare deciziei din ultimele 24 de ore a autorităţilor a lăsat-o fară nicio speranţă.

"Era important ca lotul să meargă înainte. Dacă Olimpiada se amână sau se anuleaza, nimeni nu va sta a doua zi în cantonament. Era importantă asigurarea continuităţii pentru a face ca visul lor să se îndeplinească. Federaţiile sunt goale. Nu mai avem obiectul muncii în momentul de faţă", a mai spus şefa Federaţiei Române de Canotaj.

"Ajutaţi-ne sa ne continuăm pregătirea! Ne supunem tutoror regulilor, dar lăsaţi-ne să ne pregătim. Nu vom pune sănătatea sportivilor în pericol", a fost apelul făcut de Elisabeta Lipă.

Ea a subliniat că în cantonament există multă disciplină. "E ca o bază militară acolo. Noi oricum am luat măsuri de precauţie. Aşteptam doar să ne recomande alte măsuri", a povestit ea, menţionân că spera ca autorităţile să găsească o soluţie pentru continuarea pregătirii loturilor olimpice, evident în condiţii de maximă siguranţă a sănătăţii sportivilor.

11 elisabeta lipa coronavirus federatia romana de canotaj olimpiada 11 jpg jpeg

Elisabeta Lipă a debutat la vârsta de 19 ani la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles, şi a obţinut 5 medalii de aur, 2 de argint şi una de bronz la cele 6 olimpiade la care reprezentat România, între 1984 şi 2004.

13 elisabeta lipa coronavirus federatia romana de canotaj olimpiada 13 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg