Elizabeth Debicki, nominalizată la Emmy pentru rolul Prințesei Diana: „Mi-e dor să-l joc"

22 iulie, 2024

Actrița vorbește despre „provocarea” de a avea un personaj iconic în serialul „The Crown” și cum se simte acum, când este recunoscută pentru acest rol.

Elizabeth Debicki a fost o Prințesă Diana foarte credibilă. FOTO: Charlotte Hadden
Elizabeth Debicki a fost o Prințesă Diana foarte credibilă. FOTO: Charlotte Hadden

Dintre toate actrițele care au interpretat-o pe regretata Prințesă Diana, Elizabeth Debicki a oferit, fără îndoială, cea mai convingătoare prestație atunci când a preluat rolul tinerei Diana Spencer în serialul „The Crown”. Acum, reușita sa a fost recunoscută printr-o nominalizare la premiile Emmy - despre care actrița spune că este atât flatantă, cât și o recunoaștere dulce-amară.

„Mi-e dor să joc acest rol”, a declarat Elizabeth Debicki pentru „Deadline” despre rolul ei din serial, care a primit un total de 18 nominalizări. „Mi-e dor de oamenii cu care am lucrat și știam că acest lucru se va întâmpla în mod inevitabil. Dar genul de muncă pe care noi, ca actori și șefi de departament, am fost rugați să o facem, lucrul pe care ni s-a cerut să îl creăm și complexitatea muncii au fost atât de frumoase și de satisfăcător de făcut, iar noi am încercat să răspundem provocării acelui spectacol al epocii, și moștenirii sale, și a tuturor interpretărilor incredibile care au venit înainte”.

În cei 27 de ani care au trecut de la moartea prematură a „Prințesei inimilor”, moștenirea Dianei a fost simțită peste tot. Asumarea responsabilității unui astfel de rol a fost descurajantă, a spus Elizabeth Debicki - dar în cele din urmă plină de satisfacții. „Mi-am dat seama că munca pe care am făcut-o în acest serial îi aduce pe oameni foarte aproape de propriile lor amintiri, iar acesta este un lucru cu adevărat unic la care să te simți parte și, de asemenea, să fii martor... Am întâlnit oameni care s-au simțit emoționați, care mi-au spus: „Pot să te îmbrățișez?” Este foarte frumos și foarte emoționant ceea ce faci”.

Portretul Prințesei realizat de Elizabeth Debicki i-a adus aprecierea criticilor, precum și laude din partea fanilor. Numai în acest an, ea a câștigat un Glob de Aur, un Critics' Choice Award și un SAG Award pentru interpretarea sa, care a acoperit ultimii ani ai Dianei, de la divorțul de Prințul Charles și până la moartea sa în 1997.

FOTO: Profimedia, Netflix, Charlotte Hadden



Recente pe Ok! Magazine

Tily Niculae, FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Oana Niculescu Mizil la 40 de intrebari cu Denise Rifai la Kanal D png
Andreea Vasile si Bogdan Albulescu 2 JPG
FotoJet Georgina jpg
Nicole Kidman, GettyImages (8) jpg
Chef Florin Dumitrescu   Pro TV (1) jpg
Alin Oprea la podcastul lui Adrian Artene (2) png
Jennifer Lopez, Ben Affleck, GettyImages jpg
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
Keith Urban și Nicole Kidman, GettyImages (3) jpg
Lady Gaga cu logodnicul Michael Polansky la Festivalul de Film de la Venetia   GettyImages 2170224886 jpg
Alina Puscau la nunta Printesei Martha Louise cu Durek Verret   Instagram 2 jpg
Brad Pitt și a adus iubita pe red carpet, GettyImages (5) jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Larisa Iordache si Cristian Chirita  FOTO Sorin Stana, OK Romania (5) jpg
Angie, GettyImages jpg
FotoJet (37) jpg
Violeta Banica, fiica Andreea Marin sept 2024   Instagram jpg