Elizabeth Taylor: Cine a moştenit averea fabuloasă a actriţei?

7 septembrie, 2021
4 burton2 jpg jpeg

Avea o frumuseţe aparte şi mult talent! Elizabeth Taylor a rămas pentru mulţi regina neoficială a Hollywood-ului. Actriţa a lăsat în urmă multe filme de succes şi o avere de 500 de milioane de lire sterline. Cine a moştenit-o?

Elizabeth Taylor a intrat în lumina reflectoarelor la doar 12 ani, când rolul ei din National Velvet a făcut-o celebră. Actriţa a fost una dintre cele mai faimoase vedete din anii 1950. Când a murit în 2011, se credea că are o avere de 500 de milioane de lire sterline, dar cine a moştenit-o?

Taylor a murit la vârsta de 79 de ani în 2011 din cauza insuficienţei cardiace congestive. Diva a strâns o avere fabuloasă din celebrele ei apariţii în filme, doar pentru rolul din Cleopatra, în 1960, obţinând 800.000 de lire sterline.

A mai apărut în producţii precum The Flintstones, Elephant Walk, Father of the Bride and A Place in the Sun.

Când a murit, actriţa a lăsat în urmă o imensă proprietate, inclusiv bunuri şi bijuterii. Starleta a reuşit să facă vâlvă cu viaţa ei personală, cele opt mariaje atrăgând presa ca un magnet.

Se crede că l-a lăsat pe fostul ei soţ, Larry Fortenksy, în testament cu aproape 1 milion de lire sterline, în ciuda faptului că se despărţiseră de aproape 15 ani la acea vreme. El a primit, de asemenea, 1 milion de lire sterline la divorţ.

De asemenea, vedeta a avut o colecţie uriaşă de bijuterii bătute cu diamante, smaralde de la mărci precum Cartier.

Majoritatea colecţiei sale a fost vândută, inclusiv o broşă care a adus peste 6 milioane de lire sterline. Era o piesă specială pe care Elizabeth a purtat-o ​​într-una din zilele nunţii sale.

Actriţa avea şi un colier de perle naturale, Le Peregrina. Piesa a doborât recordul mondial şi a devenit cea mai scumpă perlă vândută vreodată la licitaţie, obţinându-se pe ea 10 milioane de lire sterline.

Cea mai mare parte din încasări s-a îndreptat către Elizabeth’s AIDS Foundation, fundaţia la înfiinţarea căreia a ajutat în 1985.

În 2011, anul morţii sale, colecţia sa personală s-a vândut cu aproape 145 de milioane de lire sterline prin casa de licitaţii Christie’s.

Din căsătoriile sale, actriţa a avut patru copii şi 10 nepoţi.

Se crede că bunurile sale au ajuns la copii, nepoţi, precum şi la diferite organizaţii caritabile. Unul dintre nepoţii ei, Quinn Tivey, este administrator al moşiei şi al fundaţiei Elizabeth, cunoscută în mod colectiv sub numele de Casa lui Taylor.

În 2019, costumele şi accesoriile purtate de ea în filme au fost scoasă la licitaţie în cadrul unui eveniment de trei zile.Recente pe Ok! Magazine

Stephan Pelger jpg
Kim Kardashian  jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg