Elizabeth Taylor s-a căsătorit pentru prima dată la 18 ani, dar a divorţat după luna de miere. Care a fost motivul

14 octombrie, 2021
12 liz7 jpg jpeg

Elizabeth Taylor a fost una dintre cele mai de succes actriţe ale timpului ei, cu o carieră de peste cinci decenii, dar viaţa ei personală i-a umbrit adesea viaţa de pe ecran.

Puţine vedete de la Hollywood se pot lăuda cu succesul şi faima de care s-a bucurat Elizabeth Taylor, care şi-a început cariera încă din copilărie şi a ajuns unul dintre cele mai mari nume din industria cinematografică. În timp ce cariera ei a fost un succes, viaţa ei personală a atras cele  mai multe titluri şi captat atenţia publicului.

Fără îndoială, Taylor a fost cea mai căutată actriţă de-a lungul epocii de aur de la Hollywood. Cu ochii ei violet, colecţia bogată de bijuterii, mai multe aventuri şi căsătorii şi corpul fermecător, Liz nu putea lăsa pe nimeni indiferent.

Taylor s-a născut la Londra, în Anglia, la 27 februarie 1932 şi a avut o carieră care a durat mai mult de şase decenii. Actriţa a fost remarcată pentru îndrăzneala de a prelua roluri provocatoare din punct de vedere emoţional, precum şi pentru capacitatea sa de a interpreta roluri comice ocazional.

Mama ei a fost actriţă înainte de a se căsători, iar Taylor a dorit să îi calce pe urme. Prin urmare, cea care i-a dat viaţă a pregătit-o pentru scenă din momentul în care s-a născut.  Taylor a avut prima ei experienţă în actorie când era încă o copilă şi a susţinut odată un recital pentru prinţesele britanice Elizabeth şi Margaret.

Actriţa din „Cleopatra” şi-a început, cu adevărat, cariera în actorie în 1942 cu filmul „One Born Every Minute”, dar faima a venit după ce a apărut în „National Velvet”, în 1944. Producţia a încasat milioane de dolari şi a transformat-o într-o superstar.

La acea vreme, majoritatea vedetelor pentru copii se luptau să facă tranziţia către maturitate, dar Taylor a făcut-o aproape fără efort şi rapid, devenind unul dintre cele mai proeminente personaje din industrie. Apariţiile ei mature i-au ajutat cariera şi a fost distribuită alături de interpreţi de renume, precum Spencer Tracy, în „Tatăl miresei”, în 1950, când avea doar 18 ani.

Taylor nu putea trece neobservată, deşi era încă o adolescentă, iar multe figuri proeminente au fost captivate de farmecele ei. La doar 17 ani, diva avea o relaţie cu milionarul Howard Hughes.

A fost adesea legată de mai multe personalităţi publice, inclusiv de vedete din sport. Prima ei logodnă a fost cu William D. Pawley, fiul de 22 de ani al unui ambasador. Logodna lor a fost anulată trei luni mai târziu. Înainte de a împlini 24 de ani, actriţa era deja divorţată de trei ori. A fost căsătorită de opt ori cu şapte bărbaţi diferiţi.

Cei şapte soţi ai săi includeau un moştenitor al lanţului hotelier, un actor englez, un producător extraordinar, un artist, un actor galez (de două ori), un senator american şi un muncitor în construcţii, care s-a încheiat destul de ruşinos şi a fost ultima ei încercare de căsătorie.

Primul ei mariaj a fost cu moştenitorul hotelului, Conrad Hilton Jr., cu care s-a căsătorit la câteva săptămâni după ce a împlinit 18 ani. Dar, la fel ca majoritatea mariajelor sale, uniunea a fost doar temporară. Cuplul a avut o nuntă costisitoare organizată de MGM, dar despărţirea a venit la fel de repede pe cât s-a întâmplat dragostea.

Hilton avea 23 de ani la momentul nunţii lor din 1950, iar ceremonia, pe care un preot catolic a oficiat-o, a devenit rapid subiect de discuţie. Cei doi au avut o lună de miere care a durat câteva săptămâni, dar pentru Taylor, sfârşitul lunii de miere a marcat şi sfârşitul căsătoriei.

Mariajul s-a încheiat după opt luni. S-a dovedit că Hilton a început să bea în noaptea nunţii şi, în ciuda numeroaselor ei cereri de a-l face să renunţe la alcool, a fost refuzată. După luna de miere, Taylor s-a întors acasă şi a cerut divorţul.

Taylor a explicat instanţei că tânărul ei soţ a folosit un limbaj abuziv şi abia i-a acordat atenţie. I s-a acordat divorţul pe motiv de cruzime mentală şi şi-a luat din nou numele de fată. Hilton a murit 11 ani mai târziu, din cauza unui atac de cord.

După ce mariajul cu Hilton s-a prăbuşit, actriţa nu a trebuit să aştepte prea mult pentru a găsi următorul bărbat care să îi ofere ce îşi dorea. De data aceasta, ea a găsit dragostea lângă un bărbat cu 20 de ani mai mare, actorul Michael Wilding.  Taylor s-a bucurat de liniştea şi confortul pe care i le oferea relaţia. Cei doi au avut doi copii împreună înainte de a se despărţi definitiv. Pentru a treia căsătorie, bruneta a ales un producător Michael Todd, cu care a întâmpinat o fiică.

Lucrurile păreau roz, iar Liz părea că a ieşit definitiv de pe piaţă, dar viaţa lui Todd a fost întreruptă de un accident de avion, iar Taylor a provocat controverse cu următorul ei amant. După moartea soţului ei, Liz a intrat într-o relaţie cu cântăreaţul Eddie Fisher, care era prieten cu Todd, precum şi soţul prietenei sale apropiate Debbie Reynolds.

A atras numeroase critici după ce Fisher şi-a lăsat soţia şi copiii pentru ea, dar, din păcate, aceasta l-a părăsit după ce l-a întâlnit pe Richard Burton pe platourile de filmare.

Cei doi au rămas în istorie pentru romantismul intens, precum şi pentru numeroasele certuri. Perechea s-a despărţit în 1974, s-a recăsătorit în 1975 şi, în cele din urmă, a divorţat în anul următor. În 1976,  Elizabeth  s-a măritat cu John W. Warner şi i-a asistat ambiţiile politice până la divorţul din 1982. Pentru ultimul mariaj a ales un muncitor în construcţii, în vârstă de 37 de ani, Larry Fortensky, pe care l-a cunoscut în timp ce se afla la tratament la la Betty. Ford Center.

S-au căsătorit la ferma lui Michael Jackson şi au divorţat în 1996. După acest episod, Taylor a recunoscut că a terminat cu căsătoria, dar a continuat să fie legată de mai mulţi bărbaţi până la moarte, care s-a produs în 2011.

 Recente pe Ok! Magazine

Corina Caragea foto Pro TV Dechidere SSS06076  update (1) jpg
TĂTUȚU` jpg
Ramona Olaru pt OK   Antena 1 (2) jpg
Nicola Coughlan si Luke Newton in Bridgerton   profimedia 0875470895 jpg
Larisa Iordache Splash vedete la apa 1 JPG
Aurelien Enthoven, fiul Carlei Bruni   Instagram  (12) jpg
Jennifer Lopez colaj Ben jpg
Mirela Retegan si fiica sa, Maya Sorian   Marius Baragan (2) jpg
Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
Retreat Vama Veche   afis   Laura Cosoi, Adela Popescu, Ada Condeescu jpg
Generatia de Aur colaj atunci si acum jpg
Cătălin Rizea  şi Adda  jpeg
Angelina Jolie și Vivienne Pitt Jolie, Profimedia jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
2 catherine zeta jones 3 jpg jpeg
FotoJet Oana R jpg