Elon Musk a fondat o şcoală special pentru copiii săi. Ce materii a exclus din programă

9 octombrie, 2021
1 elon musk scoala ad astra profimedia 0627356151 jpg jpeg

Excentricul miliardar a gândit un sistem educaţional avangardist. Care sunt secretele şcolii lui, deschise din 2014.

Elon Musk, miliardarul din spatele Tesla şi SpaceX, vrea să revoluţioneze şi învăţământul, pregătind noua generaţie pentru provocările viitorului. După ce a criticat sistemul educaţional al Americii în mai multe rânduri, Elon Musk a decis să deschidă propriul institut de învăţământ, gândit după propriile sale principii şi după nevoile noului mileniu.

Astfel, în 2014, Elon Musk a fondat Ad Astra ("Spre stele", în latină), lângă sediul SpaceX din California, o şcoală exclusivistă şi inovatoare, despre care se crede că ar putea fi creuzetul unor viitori ingineri spaţiali. Ea a fost gândită în special pentru şcolarizarea copiilor miliardarului, dar primeşte în rândurile sale şi alţi câţiva elevi prestigioşi, aleşi pe sprânceană. În 2015, şcoala lui avea doar 14 copii, iar în 2018, ajunsese la 40 de elevi,.

Şcoala înfiinţată de Elon Musk are trei mari obiective: - să fie o alternativă la modelul de segregare pe vârste. Musk spune că separarea copiilor în funcţie de vârstă nu are sens pentru educaţie, deoarece elevii au interese şi abilităţi diferite, care sunt independente de vârsta pe care o au. - să se concentreze pe rezolvarea problemelor. În loc să le ofere copiilor “instrumente” în vid, ei ar trebui să fie învăţaţi cum să rezolve probleme. - Gamificarea. Magnatul spune că nu trebuie să-şi “încurajeze copiii să se joace”, fiindcă educaţia prin jocuri este ceva natural pentru ei.

În această şcoală, a explicat atunci Elon Musk, modelul educaţional nu se bazează pe oferirea de calificative pentru elevi, ci pe căutarea aptitudinilor lor. “În loc să tratezi şcoala ca pe o linie de asamblare, cred că are mai mult sens să te ocupi de educaţie, pentru a te potrivi cu abilităţile tale şi cu aptitudinile elevilor”, a explicat Musk. 

Copiii nu sunt separaţi pe clase în funcţie de vârstă. Băieţii între şapte şi 14 ani (intervalul de vârstă al elevilor) sunt învăţaţi să lucreze în echipă. Şi materiile sunt diferite – la Ad Astra, elevii studiază Inteligenţa Artificială (AI), ştiinţe aplicate, programare şi proiectare în mai multe domenii, în principal crearea de roboţi.

Curriculumul nu include ore de sport, limbi străine sau muzică. Omul de afaceri în vârstă de 50 de ani consideră că nu mai este oportun să se predea limbi străine în şcoli, deoarece astăzi există software de traducere în timp real.

“Filozofia şcolii este experimentală, nu se bazează pe un curriculum. Musk a decis că vrea să-şi educe copiii şi un mic grup de copii în acest fel. E ceva ce a dezvoltat, este ideea lui, nu-i o şcoală tradiţională”, a declarat pentru BBC Christina Simon , autoarea cărţii “Beyond the Catalog: A Connoisseur’s Guide to Private Elementary Schools in Los Angeles”.

Interesant este că mogulul nu consideră importantă o educaţie universitară. “Cred că facultatea este, în esenţă, un loc în care te distrezi şi arăţi că îţi poţi face temele, nu unul unde înveţi”. Potrivit acestuia, este “absurd” ca firmele să angajeze personal în funcţie de gradul academic, astfel că nu este obligatoriu să ai o diplomă universitară ca să lucrezi la Tesla, SpaceX sau la oricare dintre companiile din grupul lui Musk. El spune că se poate învăţa orice materie online şi gratuit şi a dat exemplul mai multor miliardari care au renunţat la facultate. Printre ei: Bill Gates, Mark Zuckerberg şi Steve Jobs.

Lui Elon Musk i s-au născut şapte copii. Cu prima sa soţie, Justine Musk, a devenit tatăl lui Nevada Alexander (n. 2002, care, din păcate, a murit la vârsta de 10 săptămâni), al gemenilor Griffin şi Xavier (2004) şi al tripletelor Damian, Saxon şi Kai (2006). Al şaptelea copil al său este micul X AE A-XII Musk, născut în mai 2020, în timpul relaţiei cu cântăreaţa Grimes.



Recente pe Ok! Magazine

Săptămâna a început bine pentru Dan Negru (53 de ani), supranumit „Regele audiențelor” în televiziune
Adela P jpg
Angelina Jolie la Torino, Profimedia (4) jpg
Joan Collins și soțul Percy, GettyImages (1) jpg
Sasha Alexander, Lucia Sofia Ponti, Eduardo Ponti, Sophia Loren și Roberta Armani, Foto Profimedia jpg
Regele Charles Foto Getty Images (6) jpg
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
Banner Stefan Bănică Lavinia parva
Elena Lasconi 1 (1) jpg
skynews brad pitt pitt 6234765 jpg
Cristela și Călin Georgescu jpg
Gabriel Cotabiță și Alexandru Ciucu în 2016   FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Nicole Kidman Screenshot 2024 10 29 at 22 00 (2) jpg
gabriel cotabita a murit foto facebook jpg
angela similea
FotoJet Hadidele jpg
Maria Obretin aka Constănțeanca din Clanul   Facebook (2) jpg
Bogdan Farcaș   arhiva personală (1) jpg