Elon Musk îl reabilitează pe Donald Trump. Noul proprietar Twitter vrea să-i redea fostului președinte SUA contul de socializare

11 mai, 2022
Elon Musk (2) jpg

Noul proprietar al celebrei rețele de socializare dorește ca fostul președinte SUA să nu mai fie interzis.

De aceea, Elon Musk a dezvăluit marți că-i va reda acestuia contul de socializare, de îndată ce sunt finalizate toate formalitățile de punere în posesie ca președinte al Twitter.

Donald Trump jpg

Vă reamintim că fondatorul Space X şi-a adăugat recent în portofoliu cea mai utilizată reţea de socializare din America, contra unei sume exorbitante. Mai exact, 44 miliarde de dolari.

În urma tranzacției, Elon Musk a ajuns la conducerea unei companii cu 217 milioane de utilizatori și cu un rol influent în modelarea agendei politice și mediatice de ambele părți ale Atlanticului.

După ce fostul vice prim-ministru al Rusiei, Dmitry Rogozin, l-a acuzat pe miliardar că ar ajuta „forțele fasciste din Ucraina cu echipament militar de comunicare”, Musk a postat un mesaj îngrijorător: ”Dacă mor în condiții misterioase, mă bucur că v-am cunoscut.”

Urmăritorii săi s-au declarat profund contrariați și multe teorii ale conspirației și-au făcut loc în comentarii.

Musk își arătase înainte de anunțul reabilitării lui Trump susținerea pentru libertatea de exprimare, neagreând deloc formele de cenzură. Miliardarul a spus că ”Twitter ar trebui să fie mai ezitant, când vine vorba de ștergerea anumitor lucruri. Și foarte precaut, când vine vorba de interzicere.”

Marți, Elon Musk a numit decizia Twitter de a-l interzice pe Trump în 2021 ”o greșeală”, scrie CNN.

”Nu a fost corect ca Donald Trump să fie interzis, clar, a fost o greșeală. O să-i anulez interdicția. Atât în opinia mea, cât și a lui Jack Dorsey, vreau să fie limpede, și el împărtășește această convingere, nu ar trebui să interzicem permanent pe nimeni.”

Ulterior, Dorsey, co-fondatorul Twitter și fostul CEO, a postat marți pe platformă că este de acord cu remarcile lui Musk, că da, nu ar trebui ca anumiți utilizatori de Twitter să fie interziși permanent. ”Mai sunt și excepții”, a scris Dorsey. ”Dar, în general, interzicerile permanente sunt, de fapt, un eșec și nu funcționează”, a adăugat el.

Twitter a refuzat să comenteze remarcile lui Musk, până la această oră.

Trump a fost suspendat permanent din Twitter după manifestația violentă de la Capitoliu, din 6 ianuarie, motivând că a încălcat regulile platformei și că a încurajat violența. Și alte platforme sociale i-au urmat exemplul lui Twitter și i-au suspendat lui Trump conturile. Fostul președinte SUA era foarte activ pe platforma deținută acum de Musk.Recente pe Ok! Magazine

Andy Fletcher, co fondatorul Depeche Mode jpg
Ronaldo și Georgina Rodriguez Ibiza jpg
lisa marie presley profimedia 0701669220 jpg
Regina Letizia și Jill Biden jpg
Carmen Iohannis balul de absolvire (1) jpg
Radu Valcan Insula iubirii (2) jpg
Maia Morgenstern
rafael nadal sora profimedia 0697387969 jpg
fiica lui Razvan Simion Ianca Simion (1) jpg
Pink mesaj pentru sustinatorii anti avort  (4) jpg
sharon stone profimedia 0481253175 jpg
Lelut Vasilescu a murit trupa Compact in doliu jpg
Femeile Presley jpg
Lopez în vizită (6) jpg
DeniseRichards PNG
Papa Francisc ingenuncheat de problemele de sanatate (1) jpg
Teo Show Kanal D Teo Trandafir, Mihai Mitoseru, Bella Santiago (8) jpg
Laura Cosoi a nascuta treia fetita (1) jpg