“Elvis a vrut să ne căsătorim, dar eu l-am refuzat!” Vedeta care a avut o aventură pasională cu celebrul artist, dar nu a vrut să îi devină soţie

31 mai, 2021
2 elvis14 jpg jpeg

Elvis a avut o relaţie romantică cu partenera sa din Blue Hawaii, Joan Blackman, în 1961 şi a vrut să se căsătorească cu ea, chiar în timp ce se întâlnea cu Priscilla Beaulieu. 

Joan l-a refuzat însă, chiar dacă în acel moment locuiau împreună ca un cuplu.

Dacă o priveşti pe Joan Blackman în 1961 ai impresia că te uiţi la Priscilla. Ambele au aceleaşi trăsături şi părul ngru. Se pare că Elvis a fost atât de fermecat când a întâlnit-o la Hollywood, chiar înainte de a începe serviciul militar, în 1958, încât a urmărit-o în mod repetat şi a implorat-o să apară în filmele sale. În cele din urmă a făcut-o. A jucat-o pe iubita lui în Blue Hawaii. Chimia lor a fost atât de puternică, încât a fost adusă înapoi pentru Kid Galahad în anul următor. În afara ecranului, Joan mărturisea că au o „legătură magică”, iar Regele plănuia să o ia de soţie.

stanga
dreapta
2 elvis14 jpg jpeg
3 elvis15 jpg jpeg
10 elvis12 jpg jpeg
10 joan blackman profimedia 0021770765 jpg jpeg
11 joan blackman2 profimedia 0021770768 jpg jpeg
12 joan blackman3 profimedia 0094302482 jpg jpeg

În Blue Hawaii, Elvis îi cântă uneia dintre cele mai iconice balade lui Joan, Can’t Help Falling In Love With You - iar actriţa a dezvăluit mai târziu că exact asta a făcut. „Când ne-am privit prima oară unul pe celălalt a existat o scânteie, o magie în aer. Era ceva special între noi ".

Ea a susţinut că a refuzat ofertele sale repetate pentru a-şi ajuta cariera: „Am vrut să am succes datorită abilităţii mele, nu pentru că mă întâlneam cu Elvis”.

Joan a lucrat constant în televiziune din 1954 şi în 1960 a apărut pe marele ecran alături de Tony Curtis în drama militară The Big Imposter. Apoi a fost distribuită în Blue Hawaii.  Într-un interviu din 1977, Joan a descris ulterior modul în care atracţia de lungă durată dintre ea şi Rege s-a aprins pe platourile de filmare.

„Aveam camere apropiate la hotel şi săptămâni întregi am trăit împreună. Chiar mă dorea ca soţie”.

Deşi Elvis o lăsase pe Priscilla Beaulieu în Germania, presa începuse deja să speculeze despre relaţia lor.

Acest lucru se întâmpla în ciuda faptului că starul se întâlnea oficial cu o altă vedetă de la Hollywood la acel moment. Anita Wood auzise zvonurile despre relaţiile cu alte actriţe şi văzuse imagini cu Priscilla, chiar fusese martoră la câteva apeluri telefonice. Anita a cerut să ştie ce se întâmplă şi a anulat relaţia lor în 1962.

În acelaşi an, Elvis s-a reîntâlnit cu Joan. A jucat-o pe Rose Grogan, sora unui promotor de box, care observă potenţialul personajului lui Elvis, Walter Gulick, un mecanic amabil.

În film, ca întotdeauna, Elvis o ia pe fată, dar în realitate nu a reuşit să o convingă.

"Eram îndrăgostită de un alt actor, Hampton Fancher Elvis ştia despre asta. Când mă întreba despre Hampton, îi răspundeam. Îl iubesc, precum o femeie iubeşte un bărbat cu care vrea să îşi împartă viaţa.

Nu l-am minţit niciodată pe Elvis în prinvinţa lui Hampton sau despre orice altceva”.

În ciuda dragostei declarate pentru Fancher, ea s-a căsătorit cu un alt actor, Rockne Tarkingington. Cei doi au avut doi copii, dar mariajul a durat doar doi. Foto: Profimedia