Elvis Presley: ce avere a lăsat artistul în urmă. Cât câştiga la un concert

9 septembrie, 2021
8 elvis1 1 jpg jpeg

Averea incredibilă a regelui s-a transformat în datorii. Elvis Presley a fost unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din lume. A avut success ca muzician şi actor. Dar ce bunuri a strâns?

Elvis Presley a devenit cel mai bine vândut artist din toate timpurile. El deţine recordul pentru cele mai multe albume Number One din istorie. Prin urmare, mulţi ar putea presupune că Regele a avut o avere incredibilă, dar există un adevăr trist în spatele averii sale.

Potrivit CelebrityNetWorth, Elvis Presley deţinea 20 de milioane de dolari (15 milioane de lire sterline) la momentul morţii sale, dar din punct de vedere tehnic, avea numai 5 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline), înainte de a se adapta la inflaţie.

Cum a obţinut Elvis această avere? Artistul, care a vândut 600 de milioane de exemplare în întreaga lume, căştia un milion de dolari pe spectacol.

A avut 21 de albume numărul unu şi 35 de single-uri care au ajuns pe primul loc la nivel mondial. Când a murit în 1977, avea doar 5 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline) în contul său bancar. Deşi vorbim de  o sumă mare, este mult mai puţin decât ceea ce a făcut de fapt regele în timpul carierei sale. Se presupune că starul a strâns în jur de $ 100 de milioane (86 milioane de lire sterline).

Dar ce s-a întâmplat cu toţi banii? Elvis şi-a cheltuit o mare parte din bani pe proprietăţi imobiliare şi pe divorţ. A risipit câteva milioane pe proprietatea sa şi pe casa familiei, Graceland.

Ba mai mult, cei mai mulţi bani se duceau pe petreceri, în timp ce acesta era în turneu. În plus, el a trebuit să-i plătească şi fostei sale soţii, Priscilla Presley, o sumă substanţială într-un acord, precum şi să-i acorde un procent din drepturile sale de autor.

Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, în urma unui stop cardiac. A fost găsit mort în casa lui de logodnica sa Ginger Alden.

După moartea sa, cei 5 milioane de dolari au fost lăsaţi fostei sale soţii, Priscilla Presley, împreună cu o datorie enormă.

Priscilla a trebuit să plătească taxe fiscale IRS în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari (7,6 milioane de lire sterline).

Într-adevăr, Regele ar valora astăzi mult mai mult decât atunci când era în viaţă, în ciuda faptului că nu a putut interpreta sau lansa noi single-uri.

Potrivit lui Forbes, valoarea netă a lui Elvis este acum de 23 milioane USD, şi încă câştigă bani în fiecare an. În 2019, Elvis a câştigat 39 de milioane de dolari (30,5 milioane de lire sterline), iar în 2020, Elvis a obţinut cel mai mare câştig al anului, aducând în jur de 10 milioane de dolari (7 milioane de lire sterline).

Moşia lui Elvis a fost moştenită de fiica sa, Lisa Marie. Ea a transformat Graceland într-o atracţie turistică.Recente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia
cub alina sorescu png
Dinu si Jean Gavril despre America Express   foto Sorin Stana, OK (1) jpg
Pique